668 4

Обединените патриоти със сигнал до ЦИК

Мартин Христов

„Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ внесоха жалба в Централната избирателна комисия срещу „Обединение ДОСТ“. Острата реакция на патриотите е продиктувана от станал обществено достояние видеоклип на турски език, агитиращ да се гласува за ДОСТ.

Клипът е 6-минутен и възмути потребителите в социалните мрежи - той е изцяло на турски език, което е в разрез с българския закон. В него се вменява вина към България по отношение на българските мюсюлмани.

Съдържанието му противоречи на правилата за провеждане на предизборна агитация, тъй като насажда етническа и религиозна омраза. Използвани са кадри от събитията през 1989 г., като се цели възбуждане на страх у българите-мюсюлмани, че това може да се повтори и въпросната коалиция ще бъде техен защитник. Българската държава е обрисувана като враг, за разлика от турската, която се явява защитник и приемник", се казва в жалбата на „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Валери Борисов
  Отговор
  1 19:36  20.03.17
  Турция провокира цяла Европа, с цел да се изкара жертва на ненавистни реакции. Това според мен е следващата провокация. И знаят как ще реагираме, не са глупави.
 • колю
  Отговор
  2 20:04  20.03.17
  Ще се изтрепят по между си из селата и градчета .После ще кажат -Те българите бяха и къде е държавата да ни пази. Джипове и други луксозни коли по села и паланки с по 3-4 ма тиквоча от махалите в тях. Късат си плакатите едни други. Както си беше.Нищо ново.
 • кроко
  Отговор
  3 22:11  20.03.17
  Ще.има ли организирано блокиране на границата за изборите?

  Коментиран от #4

 • 4 09:16  21.03.17
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай