928 4

Хазяйка остави на улицата майка с онкоболно дете

Мартин Христов

Без покрив, без лични вещи, пари и документи останаха вчера Диана Узунова и Ангел Марчев с двете си деца на 2 и 14 години. По-голямото момиченце е оперирано миналия октомври от онкологично заболяване. Семейството е било на квартира в една от кооперациите на Коматевско шосе 25 а в Пловдив. Драмата се разиграла, след като в тяхно отсъствие хазяйката Людмила Горненска сменила патронника на вратата.

„Съсед, при който бяхме оставили децата, се обади, че вече не можем да си влезем в жилището”, със сълзи разказа пред "Марица" Диана Узунова. Съпругът, с когото заедно работят на бензиностанция, дотърча направо от работа в Първо районно управление, където двамата се обърнаха за помощ.

Диана Узунова разказа, че вместо да платят тока на 27 февруари, са се издължили на 6 март. На следващия ден хазяйката закрила партидата. Останали да живеят на тъмно и на студено с малките си деца. Момченцето ходи на ясли, а дъщеричката на училище.

„От 7 март къпя сина си с мокри кърпи, защото няма как да стопля вода. Хазяйката поиска да платим и напред за ток и вода. Ние сме си оправили сметките, всичко беше изчистено. Дадох цялата си заплата, за да няма дългове. Тя обаче настояваше да платя още 40 лева, за да пусне партидата, освен това поиска 20 лева за вода, а също така и депозит, че като напускаме жилището, няма да вземем от нейните вещи. Това означава, че трябваше да дадем още 90 лева”, описаха конфликта Диана Узунова и Ангел Марчев. Според тях уговорката е била да останат в квартирата до 30 март. Хазяйката обаче не е изчакала да си намерят друго жилище и решила да действа с крути мерки.

Собственичката Людмила Горненска беше повикана на пожар в полицията вчера следобед. Разбира се, че ще им разреша да си вземат вещите, но нещата не стоят така, както са ви ги разказали. Наемателите не плащаха редовно сметките си. Бяха закъснели да платят за тока за два месеца. Заради борчовете не за първи път им спират тока. На 18 февруари връчих предизвестие в едномесечен срок да освободят жилището, но те и на 19 март не напуснаха. В целия квартал и в полицията ги знаят заради скандалите, които правят. Правих им хиляди компромиси заради децата, но повече не желая”, заяви за „Марица” хазяйката.

Зам.-кметът по социална политика Георги Титюков реагира светкавично, след като научи за семейството без покрив. Той предложи родителите и двете им деца да бъдат настанени временно в социални заведения. „Ще си търсим квартира, след като си вземем документите и вещите”, казаха Диана Узунова и Асен Марчев.

Пловдив / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Генерала от запаса
  Отговор
  1 20:51  20.03.17
  Такива хазайки са за затвора винаги ламтят за пари.като гледам снимката на хазайката ми става представа какъв живот живее (мизерен)

  Коментиран от #4

 • све
  Отговор
  2 21:45  20.03.17
  За затвора са шефовете на социалните служби Къде е гербовата държава ? Нали имаме здравно и социално ОСИГУРЯВАНЕ според конституцията. Къде е омбюдсмана ? ПП,, ВЪЗРАЖДАНЕ,, ИСКАМЕ СИ ДЪРЖАВАТА ОБРАТНО
 • Кики
  Отговор
  3 11:28  21.03.17
  Версиите на майката и хазяйката са много различни. Ако действително не е плащала редовно наема, след предупреждения, би трябвало майката с децата да отиде да живее безплатно при генерала от запаса.
 • гост
  Отговор
  4 13:57  21.03.17

  До коментар #1 от "Генерала от запаса":

  че щото наемателите всички за цветя...ела се оправи с моите ако можеш. Едната трябваше да викна мутри и да й направя запор по сметките, за да принудя да напусне, след като не си беше плащала наема 4 месеца. Другите имат вече 400 лв. сметка за ток и закъсняват всеки месец за наема, ама отворковци големи устата с парен чук не можеш им затвори.

Напиши коментар:


Публикувай