612 4

Дават милиони за ремонти на дупките по пътищата

Мартин Христов

Милиони ще бъдат похарчени за ремонт на пътищата. След зимата, огромни дупки се появиха на много пътища в цялата страна. От Агенция „Пътна инфраструктура” обещаха през пролетта да се ремонтират първо най-натоварените участъци, а след това и всички други трасета, съобщи Нова тв.

За ремонт на магистралите и пътищата първи, втори и трети клас Агенцията ще даде 50 милиона лева.

Точно заради лошата инфраструктура нервите на стотици хора у нас не издържаха и излязоха на протести в две различни части на България.

За около час жителите на врачанското село Михайлово блокираха пътя до населеното място. Пътят е част от третокласната републиканска пътна мрежа. Откакто е направен, е ремонтиран частично и по-малко.

Недоволни от пътищата си са и жителите на село Виноград. Там единственият път, който свързва тях и още пет населени места със Стражица се руши от години. Ремонт не е правен от близо половин век.

На столичния околовръстен път също има места, на които шофьорите трябва да са нащрек, ако не искат да спукат гума.

От АПИ обещават, че през април ще бъде направен оглед на републиканските пътища, а след това ще започнат и ремонтите. Още 27 милиона ще бъдат дадени за възстановяване на маркировката, мантинелите и пътните знаци.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • пътища убийци
  Отговор
  1 20:35  20.03.17
  С пълнене на дупки не става. Трябва поетапно преасфалтиране - на най-лошите части от платното, но да обхваща цялото платно. Така имаш изцяло нов участък, ако ще 50 метра да е, а не през 2 месеца да пълниш дупки на същото място. Излиза в пъти по-евтино във времето, ама хранилката не се пуска....
 • дупка до дупка
  Отговор
  2 21:07  20.03.17
  как отведнаж, до преди два месеца прехвалената от някаква герберка, не си спомням името й, инфраструктура се срина и сега трябва да се дават милиони за възстановяването й. Забележете преди изборите! И като как си представят, че с два самосвала асфалт, ще ме накарат да забравя колко хора и колко пъти са споменавали всичките й, и не само нейни роднини от женски род, попадайки в безбройните дупки по магистрали, първокласни и .... многокласни пътища в РБ.

  Коментиран от #3

 • onq s konq
  Отговор
  3 22:11  20.03.17

  До коментар #2 от "дупка до дупка":

  Цялата работа е,че служебното правителство си измисля ремонти за да напълни гушката на едни симпатични и близки до него фирми,харчейки безогледно спестените от бат Бойко пари.А принципа им е "ден година храни",предвид краткия си политически живот.
 • abv
  Отговор
  4 23:01  20.03.17
  От 17 г. чакам АПИ и държавата да се сетят за пътя Пловдив-с. Брестник-гр. Куклен. На хората им омръзна да плащат винетки и насреща да няма нищо направено.. АПИ да каже къде изхарчи 12 000 000 лева само от винетките на леки автомобили от Брестник и Куклен.

Напиши коментар:


Публикувай