Last news in Fakti

21 Март, 2017 20:46 1 835 10

Местан: Свободата и демокрацията ги няма

  • дост-
  • парламентарни избори

Лидерите на ДОСТ посетиха Момчилград и Септември

Местан: Свободата и демокрацията ги няма - 1

В Момчилград пък, пред членове, симпатизанти и сподвижници на ДОСТ, г-н Лютви Местан - председател на ДОСТ и водач на Кърджалийската листа на Обединение ДОСТ, придружаван от Екипа на Централния предизборен лъч и останалите кандидати за депутати от Листата, държа реч пред момчилградчани.

Г-н Местан се обърна към избирателите със съкровен поздрав към техните сърца и души. Той ги увери, че мисията на ДОСТ е тяхната истинска свобода – човешка и гражданска, тяхното равноправие на практика в условията на демокрация и функционален евро-атлантизъм в Р България. ДОСТ е политическата сила - алтернатива на проектирани от ретроградни фактори партии в България, които 27 години държат демокрацията в обкова на неототалитарни модели на злоупотребата с власт. Председателят на ДОСТ г-н Лютви Местан поиска силната подкрепа на своите съграждани на 26 март и засвидетелства гаранцията, че те гражданите ще бъдат съдникът на резултатите от политиките на ДОСТ в 44-ия Парламент.

Преди митинга в Момчилград г-н Лютви Местан проведе среща в героичното село Груево. Репресираната по време на Възродителния процес Хюсние първа стисна ръката на Лидера на ДОСТ и на дългогодишния политически затворник г-н Петър Бояджиев.

Също така съпредседателите на ДОСТ г-н Лютви Местан и г-н Орхан Исмаилов поднесоха цветя пред паметника на Илия Минев в град Септември. Илия Минев е символ на борбата за свобода, демокрация и законност. Той е създател на Националното движение за защита правата на човека в България.

Пред паметта на българския Ненсън Мандела се поклониха още заместник-председателят на партия ДОСТ проф. Мариана Георгиева, политическият затворник Петър Бояджиев, водачът на листата на Обединениe ДОСТ за област Пазарджик проф. Стоян Динков, съратници на героя и много граждани.

„Днес комунизмът, шовинизмът и Доган си подават ръка и ни готвят най-первезното управление", каза г-н Местан и твърдо заяви, че е наша отговорността да кажем "не" и да продължим борбата, защото нямаме нужда от формална свобода или свобода на книга.

На 26 март предстои операция "Обединение ДОСТ", подчерта г-н Местан. "За съжаление и днес свободата и демокрацията, за които се е борил Илия Минев, ги няма", каза в словото си г-н Исмаилов и подчерта, че неговата борба продължава и днес.

В края на една предизборна кампания, в която не само всички партии, но и целият държавен апарат се включи в наказателната акция за унищожаването на Обединение ДОСТ, лидерите на Коалицията отдават почит към Илия Минев, посветил живота си за защита на изконните човешки права и свободи. Признатият борец за човешки права Илия Минев приживе съзнателно не бе допуснат сред онези, които трябваше да осъществят демократичните промени. Днес тази история се повтаря и с Обединение ДОСТ. Коалицията обаче няма да предаде каузата, в името на която е създадена, няма да предаде хората, които 27 години са държани в оковите на безалтернативността, страха и безвремието.

Двамата лидери на младата коалиция г-н Местан и г-н Исмаилов са единни и непоколебими и ще отстояват правота на хората да бъде чут техният глас. Статуквото, задкулисието и феодалният модел стягат своите обръчи, за да унищожат единствената алтернатива на милиони български граждани за свободен избор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост с име

    12 2 Отговор
    Лютфито, я марш в турското посолство а още по-добре в Туркия.
  • 2 статуквото

    12 2 Отговор
    Няма ги щото такива като теб са в политиката още от началото на демокрацията! Вие сте част от статуквото по което лаете. Голяма работа че си сменил партията, турски агент на ДС, работещ за турски интереси и радикализиране и потурчване на мюсюлманите в България! Всички в ДОСТ сте за затвора!
  • 3 Gost

    6 1 Отговор
    KAKVO DA PRAVI MESTAN V TURCIA .TATOI VAPREKI CHE GOVORI TURSKI MAICHINIA MU EZIK EBALGARSKI RODNOTO MU SELO CHORBADJIISKO E POMASHKO TURKINI PO PROIZHOD SA I DVETE MU SAPRUGI.ZASTO DA SE CHUDIM NA PERFEKTNIJ MU BALGARSKI.JVNO ZALOGA E GOLJM GOLEMI SA MU MECHTITE.DA SE NADJVAME CHE NASHTE SAGRAJDANI NE SA GLUPAVI I ZNAJTT KAKVO DA PRAVJT
  • 4 Петър Анков

    10 1 Отговор
    Този тип Местан непроумява ли, че за такива предатели няма място тук на БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ!!!
    Тази персона следва незабавно да отнесе такъв шут, че и копоите на Ердоган да немогат да го съсвестят, като се приземи в същинската си родина!!!
    ПРОДАЖНИЦИТЕ от всякакъв калибър следва да знаят, че се намират на БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ и тук са в сила БЪЛГАРСКИТЕ ЗАКОНИ!!!
    Може да имат двойно гражданство определени малоумници, но е добре да си обират крушите, до като имат тази възможност!!!
    Българските паспорти да си ги сложат в рамка на стената и като ги погледнат да въздишат по неосъществените си османски блянове!!!
    ХОРА, КОИТО НЕВЛАДЕЯТ БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК И ПИСМЕНО И ГОВОРИМО, САМООПРЕДЕЛЯЩИ СЕ КАТО ТУРЦИ - КАКВО ТЪРСЯТ ТУК В ЧУЖДА ЗА ТЯХ ДЪРЖАВА?!!
    А тия нещастни "екскурзианти" толкова ли са го закъсали, че за едното безплатно довозване да БЪЛГАРИЯ и обратно са се юрнали да не го пропуснат!!!
    НЕ!!!-те просто нямат никакъв избор!!!
    Те, добре знаят, че който неизпълни заповедта на султана - няма живот не само за него, но и за целия му род!!!
  • 5 БЪЛГАРИН ЗА БЪЛГАРИЯ

    2 2 Отговор
    Колко души знаят за ИЛИЯ МИНЕВ? Ако не сте чули това име, знзчи сте комуняги и паразити от статуквото. Комсуматори на облагите, интересчии и мекерета сте. Марш у сибир!

    Коментиран от #6

  • 6 опала

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "БЪЛГАРИН ЗА БЪЛГАРИЯ":

    Не е въпроса в Минев. въпроса е, че такива сладки меденки за свобода и демокрация се разтягат от столетия. А на практика, което човече като Местан седне на поста забравя смисъла на тези неща и обслужва свои и на господарите си интереси.... което ако преведем кои са финансистите на такива като Местан, ще рече кръгове в Анкара и др.. Откога се зароди мечтата за свобода и демокрацияв главата на Местан е въпроса? Довчера ние хората и българи и останалите ревяхме против рекета на мутри, политически кръгове, чийто облагодетелствуващ се бе и Местан и подобията му, от битови банди, от монополни рекети и корп своеволия, той бе глух и другите като него? И изведнъж, сякаш ударен с бухалка ревна пак за свобода и демокрация? Как ли разбра изведнъж какво е свобода и демокрация? Аз също протестирам срещу своеволията на разни монополи - неправомерни договори и изнудвания от някои оператори, топлодоставчици, необосновано вдигане цени на вода и ток и други. но кой ме чува? Аз искам справедливи закони ред и това ще е добър живота! Защото като ги няма често тия неща, свободата на мафиотите става диктатура над нас и смърт и ад за нас хората. Местан и Орхан как изведнъж осъзнаха какво е свобода и демокрация, а години наред не са знаели? КОЙ им каза какво е това? КОЙ? ?????
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Какви са претензиите му към СВОБОДАТА

    1 0 Отговор
    Какво още не му стига за да се смири? Ако не е псих следва да се задейства специялната служба! Изглежда че покрива му е отлетял! Правоверните имат повече права от православните! Грешите в едно - делите хората в страната и пораждат е вражда и дразги! За тази цел ПРАВА и СВОБОДИ водещи до етнически борби - никакви свободи! Арест ! И зад борда !
  • 9 Арест за този бунтовник !

    1 0 Отговор
    И забрана на тази етническа партия с бунтовническа програма и цели! Тази партия апелира за етническа конфронтация! Президента и НС защо спят?
  • 10 Места хептен е отъвал козите !

    1 0 Отговор
    Ти се самозабрави бе кузум! Че ако кюрдите правят същото в Турция, отдавна да ти е написано името на гранитна плоча!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове