1 290 10

Местан: Свободата и демокрацията ги няма

Лидерите на ДОСТ посетиха Момчилград и Септември

Мария Атанасова

В Момчилград пък, пред членове, симпатизанти и сподвижници на ДОСТ, г-н Лютви Местан - председател на ДОСТ и водач на Кърджалийската листа на Обединение ДОСТ, придружаван от Екипа на Централния предизборен лъч и останалите кандидати за депутати от Листата, държа реч пред момчилградчани.

Г-н Местан се обърна към избирателите със съкровен поздрав към техните сърца и души. Той ги увери, че мисията на ДОСТ е тяхната истинска свобода – човешка и гражданска, тяхното равноправие на практика в условията на демокрация и функционален евро-атлантизъм в Р България. ДОСТ е политическата сила - алтернатива на проектирани от ретроградни фактори партии в България, които 27 години държат демокрацията в обкова на неототалитарни модели на злоупотребата с власт. Председателят на ДОСТ г-н Лютви Местан поиска силната подкрепа на своите съграждани на 26 март и засвидетелства гаранцията, че те гражданите ще бъдат съдникът на резултатите от политиките на ДОСТ в 44-ия Парламент.

Преди митинга в Момчилград г-н Лютви Местан проведе среща в героичното село Груево. Репресираната по време на Възродителния процес Хюсние първа стисна ръката на Лидера на ДОСТ и на дългогодишния политически затворник г-н Петър Бояджиев.

Също така съпредседателите на ДОСТ г-н Лютви Местан и г-н Орхан Исмаилов поднесоха цветя пред паметника на Илия Минев в град Септември. Илия Минев е символ на борбата за свобода, демокрация и законност. Той е създател на Националното движение за защита правата на човека в България.

Пред паметта на българския Ненсън Мандела се поклониха още заместник-председателят на партия ДОСТ проф. Мариана Георгиева, политическият затворник Петър Бояджиев, водачът на листата на Обединениe ДОСТ за област Пазарджик проф. Стоян Динков, съратници на героя и много граждани.

„Днес комунизмът, шовинизмът и Доган си подават ръка и ни готвят най-первезното управление", каза г-н Местан и твърдо заяви, че е наша отговорността да кажем "не" и да продължим борбата, защото нямаме нужда от формална свобода или свобода на книга.

На 26 март предстои операция "Обединение ДОСТ", подчерта г-н Местан. "За съжаление и днес свободата и демокрацията, за които се е борил Илия Минев, ги няма", каза в словото си г-н Исмаилов и подчерта, че неговата борба продължава и днес.

В края на една предизборна кампания, в която не само всички партии, но и целият държавен апарат се включи в наказателната акция за унищожаването на Обединение ДОСТ, лидерите на Коалицията отдават почит към Илия Минев, посветил живота си за защита на изконните човешки права и свободи. Признатият борец за човешки права Илия Минев приживе съзнателно не бе допуснат сред онези, които трябваше да осъществят демократичните промени. Днес тази история се повтаря и с Обединение ДОСТ. Коалицията обаче няма да предаде каузата, в името на която е създадена, няма да предаде хората, които 27 години са държани в оковите на безалтернативността, страха и безвремието.

Двамата лидери на младата коалиция г-н Местан и г-н Исмаилов са единни и непоколебими и ще отстояват правота на хората да бъде чут техният глас. Статуквото, задкулисието и феодалният модел стягат своите обръчи, за да унищожат единствената алтернатива на милиони български граждани за свободен избор.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гост с име
  Отговор
  1 21:06  21.03.17
  Лютфито, я марш в турското посолство а още по-добре в Туркия.
 • статуквото
  Отговор
  2 21:30  21.03.17
  Няма ги щото такива като теб са в политиката още от началото на демокрацията! Вие сте част от статуквото по което лаете. Голяма работа че си сменил партията, турски агент на ДС, работещ за турски интереси и радикализиране и потурчване на мюсюлманите в България! Всички в ДОСТ сте за затвора!
 • Gost
  Отговор
  3 22:48  21.03.17
  KAKVO DA PRAVI MESTAN V TURCIA .TATOI VAPREKI CHE GOVORI TURSKI MAICHINIA MU EZIK EBALGARSKI RODNOTO MU SELO CHORBADJIISKO E POMASHKO TURKINI PO PROIZHOD SA I DVETE MU SAPRUGI.ZASTO DA SE CHUDIM NA PERFEKTNIJ MU BALGARSKI.JVNO ZALOGA E GOLJM GOLEMI SA MU MECHTITE.DA SE NADJVAME CHE NASHTE SAGRAJDANI NE SA GLUPAVI I ZNAJTT KAKVO DA PRAVJT
 • Петър Анков
  Отговор
  4 23:12  21.03.17
  Този тип Местан непроумява ли, че за такива предатели няма място тук на БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ!!! Тази персона следва незабавно да отнесе такъв шут, че и копоите на Ердоган да немогат да го съсвестят, като се приземи в същинската си родина!!! ПРОДАЖНИЦИТЕ от всякакъв калибър следва да знаят, че се намират на БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ и тук са в сила БЪЛГАРСКИТЕ ЗАКОНИ!!! Може да имат двойно гражданство определени малоумници, но е добре да си обират крушите, до като имат тази възможност!!! Българските паспорти да си ги сложат в рамка на стената и като ги погледнат да въздишат по неосъществените си османски блянове!!! ХОРА, КОИТО НЕВЛАДЕЯТ БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК И ПИСМЕНО И ГОВОРИМО, САМООПРЕДЕЛЯЩИ СЕ КАТО ТУРЦИ - КАКВО ТЪРСЯТ ТУК В ЧУЖДА ЗА ТЯХ ДЪРЖАВА?!! А тия нещастни "екскурзианти" толкова ли са го закъсали, че за едното безплатно довозване да БЪЛГАРИЯ и обратно са се юрнали да не го пропуснат!!! НЕ!!!-те просто нямат никакъв избор!!! Те, добре знаят, че който неизпълни заповедта на султана - няма живот не само за него, но и за целия му род!!!

 • БЪЛГАРИН ЗА БЪЛГАРИЯ
  Отговор
  5 00:29  22.03.17
  Колко души знаят за ИЛИЯ МИНЕВ? Ако не сте чули това име, знзчи сте комуняги и паразити от статуквото. Комсуматори на облагите, интересчии и мекерета сте. Марш у сибир!

  Коментиран от #6

 • опала
  Отговор
  6 14:38  22.03.17

  До коментар #5 от "БЪЛГАРИН ЗА БЪЛГАРИЯ":

  Не е въпроса в Минев. въпроса е, че такива сладки меденки за свобода и демокрация се разтягат от столетия. А на практика, което човече като Местан седне на поста забравя смисъла на тези неща и обслужва свои и на господарите си интереси.... което ако преведем кои са финансистите на такива като Местан, ще рече кръгове в Анкара и др.. Откога се зароди мечтата за свобода и демокрацияв главата на Местан е въпроса? Довчера ние хората и българи и останалите ревяхме против рекета на мутри, политически кръгове, чийто облагодетелствуващ се бе и Местан и подобията му, от битови банди, от монополни рекети и корп своеволия, той бе глух и другите като него? И изведнъж, сякаш ударен с бухалка ревна пак за свобода и демокрация? Как ли разбра изведнъж какво е свобода и демокрация? Аз също протестирам срещу своеволията на разни монополи - неправомерни договори и изнудвания от някои оператори, топлодоставчици, необосновано вдигане цени на вода и ток и други. но кой ме чува? Аз искам справедливи закони ред и това ще е добър живота! Защото като ги няма често тия неща, свободата на мафиотите става диктатура над нас и смърт и ад за нас хората. Местан и Орхан как изведнъж осъзнаха какво е свобода и демокрация, а години наред не са знаели? КОЙ им каза какво е това? КОЙ? ?????
 • 7 06:47  23.03.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Какви са претензиите му към СВОБОДАТА
  Отговор
  8 13:53  23.03.17
  Какво още не му стига за да се смири? Ако не е псих следва да се задейства специялната служба! Изглежда че покрива му е отлетял! Правоверните имат повече права от православните! Грешите в едно - делите хората в страната и пораждат е вражда и дразги! За тази цел ПРАВА и СВОБОДИ водещи до етнически борби - никакви свободи! Арест ! И зад борда !
 • Арест за този бунтовник !
  Отговор
  9 13:57  23.03.17
  И забрана на тази етническа партия с бунтовническа програма и цели! Тази партия апелира за етническа конфронтация! Президента и НС защо спят?
 • Места хептен е отъвал козите !
  Отговор
  10 14:00  23.03.17
  Ти се самозабрави бе кузум! Че ако кюрдите правят същото в Турция, отдавна да ти е написано името на гранитна плоча!

Напиши коментар:


Публикувай