2 376 2

Пенсионерки от свищовско село с дял от милиардите на Рокфелер

Мартин Христов

Пенсионерки от свищовското село Ореш се оказаха с дял от несметното богатство на американския милиардер Рокфелер, съобщи bTV.

Преди повече от век Иван Влакинов от Ореш заминава на гурбет в Америка. Съдбата го среща с племенница на Рокфелер. Женят се, въпреки че в родината оставил съпруга с пет деца.

Една от тях е майката на Анка Йозова, внучка на дядо Иван.

„Дядото решил да се върне при децата. Имал някакви спестявания, донесъл документи, но на каква стойност и какви - само това казал: "Пазете ги като очите си", спомня си Анка.

Бил е вписан и делът от богатството на милиардера. От документите обаче няма и следа, разказва другата наследница, сестрата на Анка.

Сестрите разказват, че завещанието било внесено у нас чрез полския посланик, а после големци в държавата се разпоредили с него, използвайки пълномощно.

Фамилията не веднъж е водила битки за наследството, но без резултат. И все пак, тайно се надяват един ден истината да излезе наяве.

Велико Търново / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 8888
  Отговор
  1 09:18  22.03.17
  Типично по комунистически - отнемат онова, което не е тяхно. Сега наследниците на тези отрепки ни управляват.
 • Мда
  Отговор
  2 10:53  22.03.17
  Прав си, че са отрепки, но защо и днес ни управляват следва да попитаме себе си. Ние сме си виновни, че допускаме да ни управляват отрепки.

Напиши коментар:


Публикувай