3 077 7

Гърция цака наши рибари

Стефанаки Йоанис

Гръцките власти от община Серес са издали нова забрана, която удря по българите, любителите на риболова по река Струма.

От този уикенд е забранено шофирането по земеделски пътища по поречието на Струма. Причината е в самите българи, които след себе си оставяли купища от боклуци. Заявиха пред Факти.бг от кметството на Серес.

Все пак за любителите на риболова има изградени паркинги, които са близо до реките. Неудобството е, че българските рибари трябва на ръка да носят своите въдици и такъми.

Солени глоби грозят нарушителите. Те са от €330 до €500.

В Гърция паленето на огън е категорично забранено, а глобата за това е €400 евро. Местните власти съветват любителите на риболова да не мърсят след себе си и да си прибират боклука.

Риболовът в Гърция най-често се извършва във водите на Струма, Места и притоците от Родопите и Беласица. Рибарите пък са от Петричкия край, Сандански, Гоце Делчев, всички погранични райони, дори и от Благоевград .

Гърция


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гого
  Отговор
  1 12:17  22.03.17
  Браво на гърците. Пазят си родината.
 • Брат ми
  Отговор
  2 12:25  22.03.17
  Така и трябва...Виждал съм много пъти така наречените”рибари” и ”любители на природата”каква кочина оставят след тях...Сериозни глоби и забрани,иначе няма оправия...
 • 8888
  Отговор
  3 12:28  22.03.17
  Стара е информацията. От години е така. На много места има табели, написани на български кое може и кое не, от кога до кога. За жалост сами сме си виновни. На гърците им писна от простотиите ни и въведоха отраниченията. Те не признават сладководната риба, ценят морската. Лошото е, че и на някои пристанища вече има забрана за риболов, като например Керамоти.
 • fishi
  Отговор
  4 13:19  22.03.17
  Да внесем малко уточнение понеже по медиите се пише, какво ли не ! Заповедтта в превод звучи горе долу така: "Забранява се движението на всякакви превозни средства по пътя върху дигите на р.Стримона и Агити с решение ........ на зам.кмет на П.Е.Серес. Нарушителите ще се глобяват по чл..... ал. .... " За да се стигне до реката пък се кара през частни земи, така че сещате се! Факт е обаче, че тези забрани са провокирани от нашего брата рибаря и т.н. му македонски колеги. Нагледал съм се на какви ли не кочини оставени след. риболов. Не се дръжте, като вандали, събирайте си боклуците и спазвайте разпоредбите. Как ще се чувствате, ако тук ни напълзят рибари от някоя друга държава и почнат да правят подобни мизерии??? Наслука и умната!
 • Пинко
  Отговор
  5 14:51  22.03.17
  Вчера се разхождах до панчеревското езеро - много жална картинка видях - боклуци навсякъде по брега.

  Коментиран от #6

 • кроко
  Отговор
  6 17:48  22.03.17

  До коментар #5 от "Пинко":

  По всички язовири и реки с места за риболов като отидеш е жалка картинка, простаците и селяндурите обичат да си маркират територията!
 • гост
  Отговор
  7 01:20  23.03.17
  Голяма част от българите са простаци , тези от македонския край не правят изключение .

Напиши коментар:


Публикувай