413 0

Външният министър: Затварянето на граници не е решение

Недопустимо е турски дипломат да агитира за дадена партия

Венцислав Михайлов

„Считаме участието на турски дипломат и агитацията му да се гласува за определена партия за намеса във вътрешните работи на страната. Извикахме посланика на Турция, тъй като изборите трябва да бъдат проведени така, че да бъдат съобразени с българското законодателство”, каза в предаването „Здравей, България” Ради Найденов, министър на външните работи. Следващата стъпка от наша страна е била да се извика българският посланик в Анкара.

„Има отлична координация с вицепремиера Янев, който отговаря за организацията на изборите, с министъра на вътрешните работи, със специалните служби, както и с целия екип на министър-председателя”, категоричен е Найденов.

Относно участието на турския посланик у нас в клип на наша партия, той заяви, че човек може да бъде сниман на много места и това да бъде изтълкувано по много различни начини.

„Затварянето на граници не решава проблема. Важна е охраната. Нямаме интерес от създаване на напрежение между две държави. Ние сме съседи и трябва да залагаме на добрите отношения”, каза той във връзка с вчерашната блокада на границата.

Попитан намесва ли се Русия във вътрешните работи на страната, той отговори: „Няма данни за такава намеса. Един дипломат стъпва на факти, а аз нямам такива”.

„Правим всичко възможно изборите в чужбина да протекат нормално. В Германия използваме оптималните възможности за отваряне на секции”, заяви той.

България


Напиши коментар:


Публикувай