867 3

Държавата плаща €5500 заради полицейско насилие

Венцислав Михайлов

Правителството ще изплати 5500 евро на 28-годишната Александра Стоилова, подала жалба в Съда в Страсбург за упражнено спрямо нея полицейско насилие.

Случаят е от септември 2013 година, когато Стоилова заедно с неин приятел са задържани от служители на Първо РПУ в София за 24 часа за хулигански прояви. Според младата жена арестът е бил неправомерен, а спрямо нея е било упражнено полицейско насилие. От МВР обаче отрекоха да е имало такова.

Александра Стоилова обаче подава жалба в Европейския съд по правата на човека в Страсбург заради липсата на всестранно и пълно разследване на случая.

Вземайки предвид практиката на съда, кабинетът прие да заплати на жалбоподателката сумата от 5500 евро за претърпените неимуществени вреди и направените разходи и разноски, съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет.

Едностранна декларация се прави в случаите, когато Европейският съд по правата на човека е предложил на страните да приключат делото с приятелско споразумение, посочил е сумата за обезщетение, но жалбоподателят е отхвърлил предложението.

Едностранната декларация слага край на делото и със заплащане на обезщетението случаят се закрива.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гост
  Отговор
  1 15:49  22.03.17
  трябва да има повече такива жалби, нашите институции са просто отвратителни.
 • Шефьор
  Отговор
  2 16:05  22.03.17
  Чудна държава сме. Полицията те бие, ти се жалваш и след 4г. ти плащат обезщетение от 5500 евро. Полицаят или полицаите си ходят с гордо вдигната глава, никой не им бърка в джоба, само дето тия обезщетения ги плащаме ние, всички. Сега въпросът е: Какво правим с тия полицаи дето са арестували жената и нито са я били, нито са я ругали? А, знаем ли кои са? Все пак се платиха едни 5500 евро от обществения паричен ресурс заради простотията на известни, но ненаказани служители, получаващи заплата от същия този обществен ресурс.
 • Дали
  Отговор
  3 16:43  22.03.17
  А дали изобщо е бита? Дали пък не е клевета всичко? Аз пък ще се оплача в Страсбург, че коментиращи в под мен ме е бил. Доказарелства? А дали травмите й не са в следствие на оказаната от нея лично съпротива при арест? А дали ако беше в САЩ въпросната нямаше да получи куршум между очите? А дали полицията трябва да е репресивен орган, а не детска градина, каквато е в бг? А дали ако я бяха били група мангали, нямаше те нея да осъдят, ,че е мърдала и на чисто расистка основа ги е затруднила? Ревете от полицията, но тя е облик на държавата, а държавата сме ние всички вкупом, значи сами не харесваме себе си!

Напиши коментар:


Публикувай