895 9

Цацаров: Няма да екстрадираме български граничари

Михаил Цонков и Николай Костов споделиха, че сега се чувстват по-защитени и по-спокойни

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Константин Карагьозов

Главният прокурор Сотир Цацаров бе категоричен, че няма законова възможност за екстрадиране на българските гранични полицаи, които Турция иска да съди за убийство. Пред БНТ той сподели, че застава изцяло зад действията на полицаите.

"България няма да предаде на страна, която не е членка на ЕС лица, за които би постъпило искане за екстрадиция. Трябва да е съвсем ясно, първо, че те са действали повече от правомерно, второ, че така трябва да действат всички техни колеги, и трето, че държавата би следвало и следва точно по този начин да изрази позиция и да покаже, че защитава своите граждани", заяви Цацаров.

"Чувстваме се по-защитени и по-спокойни. Новината е добра. Радвам се, че нашата държава като институции и компетентни органи застанаха не зад нас, а направо пред нас, което ни дава надежда. Не сме се съмнявали в държавата. Просто сега ни беше официално обявено", споделиха бившият граничен полицай Михаил Цонков и началникът на сектор "Гранично наблюдение" Николай Костов.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • БРАВО. (гост)
  Отговор
  1 20:37  22.03.17
  Трябва да е съвсем ясно, първо, че те са действали повече от правомерно, второ, че така трябва да действат всички техни колеги, и трето, че държавата би следвало и следва точно по този начин да изрази позиция и да покаже, че защитава своите граждани", заяви Цацаров. БРАВО ,ЕДИН ПЪТ ДЪРЖАВАТА ДА ЗАЩИТИ ХОРАТА ДЕТО ОХРАНЯВАТ ГРАНИЦАТА НИ.БРАВО ,МЪЖКА ПОЗИЦИЯ И ОТГОВОР.
 • Борис (гост)
  Отговор
  2 20:42  22.03.17
  За пръв път се изкефих на коментар на Цацаров.

  Коментиран от #6

 • evala (гост)
  Отговор
  3 21:26  22.03.17
  ЕВАЛА!
 • На Ердоган леля му (гост)
  Отговор
  4 21:32  22.03.17
  Това са хора дето са си свършили работата трябва да ги наградите за това че са пазили Българската граница тук да не анадола та тия турци ша ги искат
 • Нищо лично (гост)
  Отговор
  5 22:15  22.03.17
  Абе чувате ли за какво става въпрос? Може да искаш екстрадиране на лица граждани на твоята държава, пребиваващи временно в друга държава...
 • Бат Ваню (гост)
  Отговор
  6 22:36  22.03.17

  До коментар #2 от "Борис":

  ....да не си се и улабил?................. ха ха ха хаха ха хаха.......
 • Цаца да ти имам бузките ! (гост)
  Отговор
  7 03:35  23.03.17
  Шопарчика на батя ! Колко си грешен Цаца, като данъчна декларация. Ама туй да го оставим за друг път! За сега - минаваш!
 • Пеньо (гост)
  Отговор
  8 08:24  23.03.17
  И аз приветствам тези действия на ДАНС и прокуратурата, но винаги имам едно на ум за цацата. За разлика от изпадналите в екстаз тук пишещи аз слушах интервюто му. Той използва термина "повече от законосъобразни" ! Някой знае ли какво означава това? Да ви припомня - този израз се използва, като заместител на "закъснели"! Да си пожелаем да няма повече закъснели реакции на правоохранителните органи! И един въпрос: какво се случва с българските граждани, помагали на изгонените?
 • незнайко (гост)
  Отговор
  9 17:16  23.03.17
  Не само правосъдието и НИЕ гражданите, трябва да сме единни с тези които са пазили нашата граница !

Напиши коментар:


Публикувай