1 893 3

Болен мъж е изхвърлен от линейка на път край София

Мартин Христов

36-годишен мъж, който е трябвало да бъде транспортиран с линейка до болница в София, е бил изоставен от екипа на пътя между софийските села Пожарево и Росоман.

Районната прокуратура в Сливница е образувала досъдебно производство срещу неизвестен извършител за това, че на 20 март е изложил лице, лишено от възможността да се самозапазва поради болест и безпомощност, по начин, поставящ живота му в опасност, съобщиха от Прокуратурата.

Към настоящия момент е установено, че на 20.03.2017 г. пострадалият Д.С. (на 36 години) се явил в Пета градска МБАЛ – София с гнойни рани по ръцете, където потърсил медицинска помощ от съдов хирург. Поради липса на такъв специалист, пациентът бил насочен към друго болнично заведение, където следвало да бъде откаран с линейка.

Около 11 ч., вместо да бъде транспортиран в друга болница, пострадалият бил изоставен на отбивка от третокласен път между селата Пожарево и Росоман. Водач на случайно преминаващ автомобил забелязал лицето и съобщил на телефон 112, след което Д.С. бил откаран до УМБАЛ „Н.И.Пирогов“ – София. Въпреки оказаната медицинска помощ, състоянието на мъжа продължава да бъде критично.

В хода на разследването са повдигнати обвинения на две лица – служители на Пета градска МБАЛ – София, за извършеното от тях в съучастие престъпление.

За този вид престъпление законът предвижда наказание „Лишаване от свобода“ до три години.

София / България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 8888
  Отговор
  1 08:48  23.03.17
  Три години са малко ако това е истина. Липсват подробности около ситуацията, но димукрация.
 • зелено човече
  Отговор
  2 10:45  23.03.17
  Тази криворазбрана дИемокация ще ни погуби!!!Няма вече никакви ценности а човешкия живот е по-евтин от този на едно прасе!!!
 • 3 11:32  23.03.17
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай