Last news in Fakti

23 Март, 2017 19:41 4 885 41

Радев отговори на нападките на Ердоган

  • румен радев-
  • реджеп ердоган-
  • избори-
  • нападки

България не приема уроци по демокрация

Радев отговори на нападките на Ердоган - 1

Президентът на България Румен Радев отговори на обвиненията към страната ни, отправени от турския му колега Реджеп Ердоган.

"България не приема и не дава уроци по демокрация, особено от държави, които не я спазват. България е европейска държава, водеща се от закони, а не от емоции. Уверявам ви, че парламентарните избори у нас ще преминат спокойно", заяви Радев пред журналисти.

По-рано Ердоган отправи критики, че правителството ни оказва натиск върху турското малцинство у нас.

"Надяваме се, че изборите в България ще се проведат по нормален и прозрачен начин. Много сме натъжени, след като чухме, че има наложен натиск върху турското общество. От една страна говорите за демокрация, а от друга - оказвате натиск върху турците. Това е невероятно", бяха думите на турския държавен глава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Р.Р.

    89 10 Отговор
    Добре че си избрахме поне президент, който да каже две думи на място....

    Коментиран от #4

  • 2 Ел Турко

    3 28 Отговор
    Недей да влизаш на тая топка бе човек.. Подмини..
  • 3 Аяжо

    21 10 Отговор
    Не се занимавайте с тоя куку. Той просто си търси публика
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 VMORO

    37 7 Отговор
    Г-н Президент! Попитайте г-н Ердоган кога ще обезщети финансово и имотно наследниците на българските бежанци от Мала Азия и Тракия!
    Благодаря предварително!
  • 6 681 БЪЛГАРИЯ

    51 14 Отговор
    Браво на Румен Радев ! Постави долният смотан турчин на масто . Само така ВЪН ТУРСКИТЕ РЯЗАНИ МЕКЕРЕТА ОТ БЪЛГАРИЯ !!!
  • 7 zeko

    32 2 Отговор
    Помним. Точно, кратко и ясно
  • 8 В България има само българи !

    42 2 Отговор
    А турците са в Турция! В България има българи - правоверни мюсулмани които за наз се считат като равни и неделими от целият обществен живот от образование, право на труд, здравеопазване, участие в управлението на соц. система от регионален до национален мащаб със зачитане на техните обичаи, майчин език, вероизповедание и именуване! Ние гарантираме тяхната собственост , пенсионни осигуровки и гражданство на всеки от тях който е решил да живее в чужбина както и да се завърне обратно в своя дом когато пожелае! Баста Султане! Когато ти осигуриш същото на православните турци, останали в територията на Турция - АФЕРИМ тогаз ша седним на конушмак кат равни комшии! За сега ние водим а ти си доста назад в материала за да ни даваш акъл! Анадък? Ай ся напръй съ че някой тъ вика и чао, довиждане, приятни сънища, и извинявай че съ видяй ми и Мерси !
  • 9 Доблестен Президент имаме!!!

    49 8 Отговор
    Браво Генерале!!!

    Ей на това му се вика Президент Достоен за България!!!

    А,като си помисля, дали би измънкал нещо една друга Карикатура....или направо би си купил две кила вазелин и беш към Анкара...;-))...

    Горд съм ,че те има Генерале!!!
    Жив и здрав бъди!!!
  • 10 гост

    49 4 Отговор
    Г-н ПРЕЗИДЕНТ Моля ВИ !! премахнете двойното гражданство така турците ще гласуват демократично в турция а Българите в България !!!!
  • 11 До 681

    10 49 Отговор
    Внимавай в приказките си! В стремежа си да защитиш България, засягаш и обиждаш грубо, не уважително и не основателно както съседите така и нашит мюсулмани! Мътиш водата! Ти по-скоро вредиш на всички! Защитавай с уважение а не с пренебрежение! Правоверните са толкоз българи колкото и ти! Между тях и теб разлика няма! Разликата е във вярата я тя е гарантирана с Коституцията !

    Коментиран от #14

  • 12 обикновен Българин

    44 7 Отговор
    Генерале, ако трябва ще се бием, нищо че нямаме армия... ако трябва с „камъни и дърве“ ще спираме „турските орди“... пък накрая сигурно ще умрем за България, за децата и внуците...!
  • 13 На бат Сали брат му

    25 5 Отговор
    Хи хииии!
    Гледай сега утре чалмата как разярен ще се пени по ТВ-то!
    Свидетели сме на интересни събития...
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Който има двойно гражадство, какъв е?

    17 1 Отговор
    Много просто ! Кото си в къщи си вътре у дома а когато си навън значи не си у дома! В България с паспорт на българин си равноправен и отговорен гражданин пред закона като Българин! Затуй имаш всички права задължения и превилегии! А щом отиде в друга странастрана, като неин гражданин. То той изпълнява разпоредбите които се отнасят за всички граждани на равно в тази държава! И се счита гражданин на същата!
  • 16 турското малцинство

    38 3 Отговор
    Ако Роско Чехъ;а беше още в Президентството, досега да се е извинил 200 пъти и да е поканил турски наблюдатели по урните!
  • 17 Значи

    13 0 Отговор
    В България с български паспорт си българин и ако отиде в Турция с турски паспорт става Турчин и обратно и все така когато стъпи на територията на съответната страна, приема съответното гражданство!
  • 18 Веднъж чух един нашенец .......

    18 3 Отговор
    Аз съм турчин от България? Добре тогава ти не си български гражданин му казах а той а а не бе, аз имам и българск паспорт. Значи си българин му казах аз! А той пак - същото твърди! Някой трябва да изясни кой е КУМ и КОЙ е СВАТ както и кой е на БУЛКАТА БРАТ!
  • 19 АЙЙЙ

    6 33 Отговор
    Радев да си взима билет за Москва и да не се меси. Иначе добре му го е казал, даже много добре ...
  • 20 Хасан

    11 6 Отговор
    Дайте да ви обясня.. Едно е гражданство а друго е етническа принадлежност.. Бате Сали българин ли е?? Не е,, ром.. Но е български гражданин
  • 21 До Българите мохамедани!!!

    29 8 Отговор
    В България живеят само и единствено Българи-мохамедани, наследили тази вяра от дедите си, от мракобесното турско робство!!!

    Но турците промиват от години мозъците на Българите-мохамедани,кото им внушават с подмолна и лъжлива пропаганда,че били турци!!!

    Дано братята трудолюбиви българи-мохамедани бъдат разумни и не се потдават на турските лъжи целящи да навредят на тях и на България!!!
  • 22 Russia

    21 4 Отговор
    Радев малодец.Поздравления!!!
  • 23 Хасан

    3 20 Отговор
    Да люди.. Вы с ума сошли.. Все что написано для Турции ето русская политика (Бсп и Дпс)!
  • 24 Щом си в дадена държава с неин паспорт

    9 0 Отговор
    Си гражданин на тази държава! В Канада ставаш канадец, в САЩ американец а не американец от Турция! В такъв случай с дай паспорт на държавата за която си кандидатствал и ставаш чужд гражданин на държавата която държиш да принадлежиш! Бай Сали Рома е билгарин ! Бай Али е българин е да с мюсулманско вероизповедание! Гаро - българин! Ние нямаме Графа етническа група или вероизповедание! Никой не ти забранява да вярваш и да се чувстваш ако щеш и Гойко Митич или Супер Мен! Воля твоя! В паспорта пише Ситезънт ОФ Канада и точка! Не ти харесва - можеш да пътуваш там където ти е Драго! На сила никой не заставят! В Турция има ли Графа етническа принадлежност? В Турция реч , име, църква, книги, имоти и история за българи няма! Турция хептен е в батака!
  • 25 Хасан

    3 9 Отговор
    Прав си.. Съгласен съм с тебе.. Но всеки е свободен да се чувства такъв какъвто си иска независимо от гражданска принадлежност.. Щом се определяш като турчин бъди си турчин, ако си арменец то бъди арменец
  • 26 Политиците са крастави магарета !

    8 2 Отговор
    Нито един не излезе и да каже тежка дума за българите в географски район Македония! Същото и по малцинствата! Няма малцинства! Бай Сали като беше във Франция като Ром , и Мехмет като Турчин, батето Саркозито му каза бегом обратно в България! Знам че не ви харесва ама уредете си документите и ДРУМ БУН!
  • 27 Отвори паспорта и чети там какво пише

    1 1 Отговор
    И стига тълкуване! Тълкувания няма!
  • 28 Манерката не пояснява ! А трябва !

    2 10 Отговор
    Що за държава и нация е България? Състав на гражданите и' ? Че ние не делим гражданите на групи и религии и че всички са равни! Деление няма защото се гарантира на всички РАВЕНСТВО ! И КРАЙ ! ЦАЦАТА мълчи, Румбата са напиня като глист на буца и се крие зад европейски принципи! Румба ти мома любил ли си? Или я я любиш или недей я мърляви!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Хасане чуствай се както си искаш !

    10 1 Отговор
    Джеймс Бонд или агент 007 а може и Зоро ! Но гражданин си на Републик ОФ Булгария! Като си със турско самосъзнание на границата с Турция в Турция ще те пуснат ли да влезеш и да останеш - ЙОК ! Ако ще и два пъти да си по-Турчин от Турците там. Ти си за тях Български гражданин! Щом живееш в България условията са такива! Живееш със Турско самосъзнание но си със Българско гражданско осъзнато притежание - ДОБРОВОЛНО ! Можеш да избираш и да ходиш където щеш! Но никъде не дават колкото ХЛЯБ и толкоз СИРЕНЕ ! Трябва да се правят компромиси в името на МИР и СИГУРНОСТТА на гражданите! Компромис! Никой неможе да угоди на всички и затуй се нагаждаме!
  • 32 Унгареца Орбан е футболист !

    2 8 Отговор
    Ама е по-генерал от нашата манерка! Орбан се среща с Путин а нашия се гъне! Льо ПЕН е в Москва а нашият се опъва - " не искам" и "неща"! Меркелката всяка неделя с Путин - гуте так и так! Ердоган с Путин почти седмичен телефонен конушмак а Румбата не е Юнак! Берлускони с Путин гърличките гони - манерката за Русия дума не отрони! Ольон с Путин искристое на тостове го кани а Румениге се дърпа кат мома да се не посрами! Сам манерката този танц държаве немож го изигра! Ти не си Кубрат нито си Аспарух - сина! Ти си от БСПето набеден да те бият на тепиха всеки ден! Румбата е просто сам! Той няма никой зад себе си - армия, ДС, комитет по отбрана, мобилизационен резерв, гранични войски и видове и родове войски? Нищо! Гола вода за ВОЙВОДА! Плачи ми се като го гледам тъй нещастен на снимката! Мисля си дали не е пишман? А изход има! За седмица две и ще му светне лицето! Ама мъж ли е я? Девойчина, слаба нива! Мъка мие само кат го гледам как "момата мъчи и нас дет го гледаме"! А що командири има в България само със пръст да щтракне. С Русията България ще се засмее цяла и ще грее като хубавица Бяла! Айде бе Румба изчака ни се чакалото! Ти ни утрепа надеждите бе мърляч!

    Коментиран от #38

  • 33 Боже! Каква сила бяхме а на кво станахме

    13 2 Отговор
    Имахме всичко в изобилие! Танкове ракети и свръх звукови самолети, атоми станции и цялата страна като елха целогогодишно свети, работа, народ младеж радостна глъч ИЗ цялата страна! Далечна навигация, космическа кооперация, кораби стомани, вагони, кабели , машини ...... ! Събуди се бе ...... че стомаха взе да ме свива! Как можаха на тебе да ни натресат! Боже ! Направи нещо Боже!
  • 34 българка

    3 9 Отговор
    кое от това което е казал ердоган не е вярно.вярно ли е че се прави опит да се попречи на хора имащи право да гласуват и как така когато преди от турция идваха по 100 000 гласа за първанов нямаше проблем а сега има.у нас се спазват единствено правата на мафията и пеевски.народа е напълно манипулируем от дс ченгета
  • 35 момчилов

    2 10 Отговор
    това се казва,на гол тумбак,чифте пищови.нашия фътмак да се хареса на чалга патриотите палещи автомобилни гуми по границата
  • 36 петър

    2 11 Отговор
    да я попитам тая куха физиономия,кое е демократично,да защитаваш контрабандата на пеевски с цигарите и да пречиш на хората да гласуват ли е демократично
  • 37 Ел Турко

    3 11 Отговор
    Тоя се прави на мъжкар.. Кажи нещо против Доган или Пеевски..ако ти стиска
  • 38 Д'Мин

    6 1 Отговор

    До коментар #32 от "Унгареца Орбан е футболист !":

    Унгария е президентска република, ние не сме. Функциите на нашия президент са овновно представителни,за какъв войвода пишеш. Ние си о.р@хме пътеките тотално,как според теб се възстановяват отношения разваляни с години? Нали ако се направи на мъж ще дойдат двама каубойски сенатора отговарящи за територията "България", а френския посланник ще се изяви,като говорител на това парче земя и всичко ще си дойде в руслото на евроатлантикогейските ценности. Що си мислиш, че имаме държавност? Оставени сме да вегитираме тихо и кротко до изчезването ни.
  • 39 goni

    11 0 Отговор
    Абе, на човек му става приятно, когато барем Президента му е на място! Не че нещо друго ни е в ред!:)
  • 40 До Д'Мин а м чи нъл за туй и аз ......

    0 0 Отговор
    Режем и бягаме ! ТИТАНИК потъва а нашият блеок, на палубата, търси в менюто какво ще има за десерт! Манеркатаму не само че не "загрява" ами е и КУХА! Хората говорят за ЕХИТ за спасяване а нашия търси закрития басей да опитал стилно ПЛАВАНЕ! Той не чува не само петела но и камбаната! Света гори, нас ни вбримчват в планове да поемем ударите на военен конфликт с Русия, оплитат ни в икономическа неразбория! Заложили сме всичко де що в страната има под западно притежание и управление! Ние сме ЧУЖДИ вече в своя дом! Ние сме население без ПОДСЛОН! Ти туй виждам си го разбрал но не и набеденият от БСПето псевдо ЦАР и ГЕНЕРАЛ ! Като ОВЕНЕН той би следвало да знае че за вземане на решение има План включващ: Оценка на обстановката! В тази оценка се вкючва - противник и собствени сили, възможности и др. Същото е и за държавата, ние сме в АВАРИЯ - коня е влязал в реката и водата му е до главата! Трябват решителни действия - РЕШЕНИЯ от Президент, МС, комитета по национална сигурност и НС! Не е вярно че нямал възможности! Има , всичко има ама са мъженствени плашипутарници! Пухльовци! Ние имаме възможности нужна ни е законна форма и лидерство! Не е лесна работа, всички го знаем, ама и магаре от кал да изкараш, пак иска да са опретеш и да се поозориш! Народа - масата ще го осъзнае че тъй трябва и ще подкрепи. Има и не малко маскари, но те ще се примирът! Къде е АСПАРУХ и къде е манерката - ПУХЛЮ ?
  • 41 До Д'Мим в същит дух

    1 0 Отговор
    Гледай малоумието на Манерката и Герджиков на НС и избирателните правила. Всички знаят за автобусите от ЮГ и за изменение на изборните резултати по нечестен в интерес на ПСЕДО Борците за Права и Свободи. Първо ДПС имат повече свободи от всички други, второ не е легално да се създава партия водеща до етническа полеризация и противоставяния! Но НЕЙСЕ ! Станалото станало, да вървим напред. За да предотвратим "купуваното" гласуване е нужно да поставят изисквания - минимум срок на пребиваване в страната преди изборите за 12 сет месеца преди изборите! Цел - само да им се предостави възможност да се запознаят с условията на живот и нивото на свободите за които те се борят и хубаво да ги проумеят! Иначе те ХАБЕР СИ НАМАТ за кого и за какво гласуват и въобще не ги интересува като си заминат с автобуса, какво ще остане от техните свободи за които те се УЖ БОРЯТ! Брутална измама! Очевидна! Срамна! Ние сме тука а някаква екскурзия идва и сменя посоката на вятъра! Те - екскурзиантите не са виновни ! Виновни сме ние че не стиснем Топките на Народните Измамници в НС за да въведат КОРКЦИЯ р реда за провеждане на изборите! Не забрана а КОРЕКЦИЯ ! За да честно - ибира с превес този който утре пак си остава в България а не ония който му е през оная работа, щото той не е тука! ЛИДЕРИ няма! ИЗМАМНИЦИ и Гангстери и национални нехайници има! И до кога ? Бавно развиващи ли сме? Не виждаме ли и колко пъти ще ни пързалят да водим голоти мъжко хоро? Е кажи ми ти до кога ще сме на
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове