320 1

14 000 полицаи охраняват изборите

Мартин Христов

Общо 14 000 служители на МВР пряко ще бъдат ангажирани в охраната на изборните места и секции. Това заяви старши комисар Тодор Гребенаров, заместник – директор на Главна дирекция „Национална полиция” (ГДНП), по време на пресконференция посветена на предприетите мерки за обезпечаване на обществения ред, сигурността и законосъобразността на предстоящите предсрочни парламентарни избори.

„Изборните места са 7 319. Секциите са 12 294, като допълнително има 184 подвижни секции и 254 временни, от които 23 секции са в местата за лишаване от свобода. 231 секции са в лечебни заведения, домове за стари хора и др.”, поясни старши комисар Гребенаров.

Той подчерта, че в рамките на предизборната кампания полицейски служители са участвали в 119 предизборни мероприятия и не са допуснати нарушения на обществения ред.

Гребенаров обясни, че служители на реда по правило седят извън сградите, определени за гласуване, но могат да оказват съдействие на председателите на СИК при тяхно поискване или нарушение на обществения ред.

„След приключването на изборите, служителите оказват съдействие на изборните комисии. В тяхно присъствие, под полицейски съпровод, но подчертавам – изборните материали не се качват в коли на полицията, а отделно се придвижват”, коментира още зам.-директорът на ГДНП.

България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Дудук Бареков
    Отговор
    1 08:17  26.03.17
    -Това ако са полицаи аз съм американски конгресмен.

Напиши коментар:


Публикувай