24 Март, 2017 14:47 1 992 32

ДОСТ: Предизборен фашизъм на българо – турската граница

  • граница-
  • блокада-
  • дост
ДОСТ: Предизборен фашизъм на българо – турската граница - 1

Блокирането на границата по призив на крайните националисти от Обединени патриоти Красимир Каракачанов, Валери Симеонов и Волен Сидеров е проява на откровен фашизъм. Ако България е правова държава, кандидатдепутатският имунитет на тези лица трябва да бъде свален и същите да бъдат незабавно арестувани за подстрекателство към нарушаване на конституционни права на български граждани. Никой не може да възпира български гражданин да влезе свободно в родината си.

Това се посочва в официална позиция на коалиция ДОСТ.

Това, което се случва на границата, не е право на протест, а арогантно погазване на конституционния ред в държавата. Държавните органи, вместо да охраняват това изключително тежко престъпление, следва да приложат цялата строгост на закона спрямо извършителите.

Президент, Премиер и Министри следва да са наясно, че правото на протест свършва там, където започва конституционното право на друг гражданин.

Призоваваме компетентните власти час по-скоро да прекратят самоуправството на българо - турската граница и осигурят свободното и спокойно влизане на българските граждани в родината им.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванов

    27 7 Отговор
    Никъде по света няма такава простотия като нашата с това двойно гражданство . Или си български гражданин , или трски ... Да се отмени това решение или закон , и да се забранят тия етнически про-турски партии , както е по Конституция . Иначе няма оправия и по-нагли ще стават ...
  • 2 Хер Флик

    20 8 Отговор
    Какви български граждани, какви пет лева. Те тези не знаят две български думи на кръст а тръгнали под строй да гласуват като овце.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 българка

    14 4 Отговор
    чалга патриотите са платени провокатори на пеевски и доган
  • 5 помак

    21 7 Отговор
    А защо са в Турция! Кой ги изгони и ги направи бълг.мюсулмани с двойно гражданство! За всички злини в БГ са виновни червените бок---и !

    Коментиран от #7, #9

  • 6 ВЛАШКИ

    8 3 Отговор
    Ей следете за танкове оттатък границата! Аз съм лесен , До 30 минути съм в румъния . Ха така ха така може да излезе некой заек, хъ така хъ така
  • 7 Иванов

    16 3 Отговор

    До коментар #5 от "помак":

    Стига с този възродителен процес . Само това знаете ... Като падна комунизма през 1989 г . защо тогава не се върнаха като се "чувстват" българи ? И не се правите оглушки относно лидерите ви . Всички са агенти на/от ДС . Работата е в това не е има във всички партии , а това , че се правят на по-големи католици от папата ...
  • 8 ЦИК решение 24 03

    12 2 Отговор
    "ПОПЪЛВАНЕТО И ПОДПИСВАНЕТО НА ЗАЯВЛЕНИЯ ДА СТАВА САМО ВЪВ ИЗБИРАТЕЛНИТЕ СЕКЦИЙ ЛИЧНО"!Неможе хора които не знаят да четат и пишат на български, не живеят във страната да определят съдбата на България!Неможе сульо и пъльо да се юрне по заповед и списък да гласуват!Ха сега да видим"хитрата сврака със двата крака"
  • 9 Кукуууригууу

    11 0 Отговор

    До коментар #5 от "помак":

    600 000 българи и българи мохамедани живеят в Турция, по други неофициални данни 900 000, но не проявяват особено желание да участват в избори. Малка част от около 55 000 вероятно ще гласуват, като етнически турци проживявали в България от около 200 000 от тръгналите на "Голямата екскурзия". Българите в Турция не проявяват никаква избирателна активност, и въобще рядко пътуват към България! Аз честно казано ги разбирам, тъй като и самият аз почти не съм гласувал от 90-те насам!

    Коментиран от #19

  • 10 гост

    8 5 Отговор
    ЕТО ТОВА Е ИСЛЯМА!КАТО ЩРАКНЕ СЪС ПРЪСТИ И ВСИЧКО Е СТРОЙ СЕ И ПРЕБРОЙ СЕ!ПРЕВРЪЩА СЕ ВЪВ АРМИЯ НЕУПРАВЛЯЕМА!ЗА КАПАК ОТГОРЕ БОРИСОВ Е ГОТОВ ДА ПРИЕМА И РАЗСЕЛВА ОЩЕ МЮСЮЛМАНИ!мЕСТАН Е БЕСЕН НЯМА ДА СЕ ОСЪЩЕСТВЯТ ПЛАНОВЕТЕ МУ ДА СИ ЧЕШЕ ЕЗИКА ВЪВ ПАРЛАМЕНТА!
  • 11 Четник

    14 2 Отговор
    Докато има законово основание да има "изборен туризъм" това ще е практика. Нашите управници трябва да направят нещо по този въпрос, ама не ми се вярва. Преди време БКП/БСП допуснаха да се регистрира първата партия на етническа основа, сега "грешката" се повтори от ГЕРБ и вече си имаме две чисто етнически партии, в които за цвят се мотаят такива родоотстъпници като Йордан Цонев и Евгени Михайлов.
    Повече ме притеснява, че ДОСТ почнаха точно да копират думите, използвани от Ердоган (фашизъм). Мерак ми е да ми падне Местан, че да му наместя кокалите.
  • 12 гост

    13 4 Отговор
    Целта на турция е да има 2 партий във парламента!Ако мюсюлманите станат 20% от населението/ сега са 13%/ ще имат право на официален турски език,медий на турски, представителство във парламента и преминаване на асимилация на българите! БОГ да пази България!
  • 13 МЕСТАН

    13 7 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Никой не може да възпира български гражданин да влезе свободно в родината си.кАКВИ БЪЛГАРИ НЕМОГАТ ДА ЧЕТАТ И ПИШАТ НА БЪЛГАРСКИ И ЩЕ МИ ОПРЕДЕЛЯТ СЪДБАТА НА ДЕЦАТА.БЪЛГАРИ ПЪК ИЗБЯГАЛИ ВЪВ ТУРЦИЯ.НЕ СА НИКАКВИ БЪЛГАРИ!ПРЕМАХВАНЕ НА ДВОЙНОТО ГРАЖДАНСТВО.
  • 14 ПОПИТАЙТЕ

    16 4 Отговор
    НЯКОЙ ТУРЧИН РОДЕН ВЪВ БЪЛГАРИЯ.БЪЛГАРИН ЛИ СИ ИЛИ ТУРЧИН.100% ЩЕ ОТГОВОРИ ЧЕ Е ТУРЧИН.АМИ ТОГАВА?ТУРЦИТЕ ВЪВ ТУРЦИЯ!ПРИЕМАМ БЪЛГАРСКИТЕ ТУРЦИ КАТО ДОБРИ ХОРА НО ТЕЗИ КОИТО СА ВЪВ ТУРЦИЯ ДА СИ СЕДЯТ ТАМ! КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА СЕ ПРЕМАХНЕ ДВОЙНОТО ГРАЖДАНСТВО КАКТО Е ВЪВ МНОГО СТРАНИ ПО СВЕТА!
  • 15 кроко

    7 4 Отговор
    Е как да отрекат че не са слуги на ердоган, кой говори за фашисъм в днешно време - демократа ердоган. И местанчо ще ни води към евроатлантическите ценности с поведението на ердоган!! Благодарете на бат ви бочко тиквеничков за регистрацията на гаДОСТ и имайте предвид че ако влезнат в парламента, ще се подкрепят един-други както на президентските избори.
  • 16 Нико

    11 3 Отговор
    Не е проблема в двойното гражданство. Грешно е да се мисли че проблема ще се реши премахвайки го. Много по-лесно е право на глас да имат български граждани постоянно живеещи в България.
  • 17 Ел Турко

    7 6 Отговор
    Тия хора имат все още домове,нивите,градинки,роднини в България и затова се интересуват и дават своя вот.. Какво лошо има в това? Да речем вкараха 5 депутата.. И какво толкоз..само Дпс губи от това.. На патриотите какво им става.. Ако не са подтикнати от пропускате партия Дпс
  • 18 гост

    6 1 Отговор
    Тия мними патриоти са машата на Доган.Взимат си паричките от него ,а Вие си мислите ,че милеят за страната.Жал ми е за Вас.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Боби

    1 1 Отговор
    До българка ,забрави да добавиш и подкрепяни и от руските служби
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Мършата

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "bg myusyulmanin":

    Преди 500 600 000 години са живяли динозаври! СИБИРСКИЕ МЕДВЕДИ ВСЕГДА И НАВСЕГДА!

    Коментиран от #24

  • 24 bg myusyulmanin

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Мършата":

    prav si moq greshka mersi ce me popravi
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Алексей ростов

    1 1 Отговор
    У всех есть хорошие и плохие люди. но главное свои и чужие
  • 28 Анти варварски

    1 0 Отговор
    За съжеление картинката беше много грозна и жалка , още по лошо е българска работа. По цял свят видяха що за хара сме българите, направо сме европейци и половина. Ами сега ако искат сини каски за сигурноста им? А това означава край на родопите. Голямо героиство беше, видях че победихме една 80 годишна жена, и се изгаврихме приятно хубаво. Браво на вас опълченците на Капитан Андреево.
    Мислете за последсвията смотаняци злобни,сибирски мекерета.
    Ний сме варвари .
  • 29 БАЛКАНСКИ

    1 0 Отговор
    Нема оттърване , свиквайти и тва е . Ще се откажат от двойното гражданство ? Това не е проблем,турция дава шанс на всеки турчин не зависимо каде живее , срещу 15 долара ползваш зддравни услуги,демек зелена карта. Сега ще им дава и други привилегий, дреме им за нас. Ние ще сме губещата страна в двубоя.
    Е , няма да гласуват за доносника Дуганчо е ясно вече разбрахме.
  • 30 ДогъзДоган

    0 0 Отговор
    ПРОДАДОХТЕ И ПРЕДАДОХТЕ БЪЛГАРИЯ!
    БЪДЕТЕ П Р О К Л Е Т И !!!
  • 31 Цецо

    0 1 Отговор
    1. на патриотите : ПРЕМАХВАНЕ НА ДВОЙНОТО ГРАЖДАНСТВО С ДЪРЖАВИ, КОИТО НЯМАТ ТАКОВА. Всеки да избира една Родина, един паспорт. Такава е например турция.
  • 32 Цецо : чакам коментара си

    1 0 Отговор
    Първа точка от дневния ред на новото НС : Гласуване само в консулства на държави извън ЕС.
    Втора точка : Премахване на двойното гражданство за държави нямащи такова (напр. Турция).
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове