7 146 8

Марешки дари модерна линейка на ВМА

Марешки дари модерна линейка на ВМА
Венцислав Михайлов

Лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки изпълни обещанието си да осигури нова модерна линейка за Военномедицинска академия - София. Той пое този ангажимент в края на миналата година. Линейката вече пристигна в столицата и ще бъде дарена през следващата седмица.

Модерната линейката е чисто нова, а сред екстрите й са ESP електронна програма за контрол на стабилността, ЕВА асистент за аварийно спиране, система против преобръщане (RОМ), асистент за потегляне по наклон както и модерни вентилационни, и отоплителни системи.

В санитарния сектор има монтирани седалки с предпазни колани поне за двама души, носилката е сертифицирана в съответствие с най-високите стандарти за качество, а кислородната инсталация е свързана с две кислородни бутилки и два кислородни изхода.

Линейката има мрежово захранващо устройство за зареждане на 220V при паркиран автомобил, а битоналната електромагнитна сирена има възможност за регулиране на силата на звука на сигналната система. За сигурността на пациентите и лекарския екип има допълнителни укрепления, колани и обезопасени зони около носилката.

Автомобилът е Ford Custom Van L2H2 тип В (в България няма реанобил от най-високия – клас А) и скоро ще влезе в употреба.

България

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Велосипедист
  Отговор
  1 15:26  24.03.17
  Безкористно дарение бих направил само и единствено АНОНИМНО !
 • гост
  Отговор
  2 16:07  24.03.17
  Дарява се преди избори, а после всеки си мълчи и само обещава. Това не е простотия, а е простащина.
 • Краси
  Отговор
  3 17:34  24.03.17
  Г-н Торба лъжи прекали. То бива да манипулираш избирателите, ама неговото вече е прекалена пропганда, която е и незконна. Явно безаконието за него е нещо нормално.
 • Smw
  Отговор
  4 17:47  24.03.17
  Смешник. Защо не подари нещо на Варна, а отиде да даваш там, където най-много се дава. Имах някаква идея да гласувам за теб, но след тази новина - не! Ти си подлога, пич.
 • SВАРНА
  Отговор
  5 18:24  24.03.17
  Еми направете вие ,където пишете толкова умно,ако искате анонимно,или не анонимно ще приемем дарението.Само че не се засилихте. можете само да плюете,и най вероятно не безплатно.
 • Варна
  Отговор
  6 19:44  24.03.17
  Да я беше дарил във Варна. Шопия и без това ще си купят нови с парите на всички. Варна има бюджет 260млн. срещу 1,34 млрд.лева за София... Или дръж за града си или и ти върви на м..ната си!

  Коментиран от #7

 • шоп
  Отговор
  7 23:37  24.03.17

  До коментар #6 от "Варна":

  Нямам нищо против да намалят бюджета на София и на 100 млн., ама цялата провинциална паплач дето от 20 год. напира да е в центъра на "големото село" да вземе да се върне по родните си места, а - така става!

  Коментиран от #8

 • Варна
  Отговор
  8 00:22  25.03.17

  До коментар #7 от "шоп":

  Нямам нищо против! - Връщайте ги. В София много хора от Варна няма. Проблема друже е друг! София иманавика да се бърка в бизнеса на другите градове без да мисли много. Иначе всички останали градове нямат нужда от София. Варна, Бургас, Пловдив, Стара Загора, Търново и Русе са градове които изкарват много повече за Републиканският бюджета а София им връща по-малко от 10% от сумите. Давам пример: 2015год. Варна и Пловдив внасят в РБ около 6 млрд. лева. Бургас внася около 1,8 млрд. лева. Стара Загора също городе -долу толкова колкото Бургас... София връща на Варна и Пловдив по 100 млн.. Тази кражба върви вече повече от 130 години! - Някак нагло е не мислиш ли?

Напиши коментар:


Публикувай