1 113 2

Президентът си назначи съветник по външна политика

Мартин Христов

Със свой указ президентът Румен Радев назначи Вероника Орбецова за свой съветник по външна политика, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Вероника Орбецова е работила като дипломатически служител в дирекции „ООН и сътрудничество за развитие” и „Близък Изток и Африка” в Министерството на външните работи. Била е научен сътрудник в катедра „Отношения между ЕС и Китай” и академичен асистент във факултета по Международни отношения и дипломация в Колежа на Европа в Брюж, Белгия. Завършила е двойна магистърска програма „Международни отношения и задгранична дейност” и „Европеистика” в университет Париж 1 Пантеон-Сорбона, като е била удостоена със стипендия за отличен успех от френското Министерство на външните работи.

Владее английски и френски език, ползва руски и испански език и има познания по китайски език.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гола вода за ВОЕВОДА ?
  Отговор
  1 19:07  24.03.17
  Румба, на границата има горещи страсти! Причината е проста - подготвя се ФАЛШИФИЦИРАНЕ на резултатите от изборите ЛЕГАЛНО узаконено от КОНСТТУЦИЯТА на Републиката! Народа вижда че е продаден от своите Воеводи /ПРЕЗИДЕНТ, НС, ВС / . Народа гневно и основателно реагира но явната подигравка към правата му да си защитава правата сам определя своя живот! Оказва се обаче че НАРОДА е ИЗВЪН ЗАКОНА! И правото му за протест е също извън Закона! Ко праим ? Ти бе толкоз щедър , лъскав и обещаващ на предизборните митинги а днес когато температурата в държавата се вдига се занимаваш с кадрови назначения?! Ти си зле! Ти не си добре! Ти не чувстваш пулса на хората които те избраха! Те имат нужда от твоето присъствие, разяснение, напътствие и успокоение! Румба нещо страшно в тебе проличава! Негодяй и май нищо от теб не става! Бой на народ с полиция?! И ти спиш спокойно! И Герджиков се гуши в столицата не при чьом! Вие сте сбъркани в главите бе КЛОУНИ! Вземете се стегнете и сред хората идете, дето ви избираха а не полицаи за побой да им пращате! Кога станахте калаяджии че почнахте с полиция да боравите?! Хората са прави а вината е ваша че не сте ги защитили в Конституцията! Вярно ти конкретно вина нямаш но отивай там да усмиряваш!
 • кроко
  Отговор
  2 23:11  24.03.17
  Президента трябва да пробва да натисне и лобира пред Конституционния съд да забрани гаДОСТ заради открита агитация на чужда държава за тази пратия и намеса в политиката ни. Дано сега съда оправи грешката на тиквата, че да не влизат въобще в парламента! Има ли как д аправим подписка?

Напиши коментар:


Публикувай