504 5

Герджиков: Властта е във всеки от вас

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Венцислав Михайлов

Всеки един български гражданин има властта да избере кой да управлява страната ни. Обръщам се и към онези, които не смятат да подкрепят никого. Казвам им – по света има страни, в които правото на избор е само мечта. Размислете! Дайте шанс на онези, които планират важните за вас неща по правилния за вас начин. Може да не харесвате личностите, но може да припознаете идеите!

Това заяви в обръщение министър-председателят по повод изборите за народни представители на 26 март.

Ето и цялото обръщение:

Уважаеми сънародници,

Скъпи българи по света,

На 26 март над 6 милиона и половина български граждани ще могат да упражнят правото си на глас за избирането на народни представители в 44-я български парламент. От изборите ни дели един ден – денят за размисъл.

Гласуването е право и привилегия на гражданите в демократичните и правови държави. Макар и млада, българската демокрация натрупа своя биография по най-достойния начин – мирно и чрез избори. Всеки от вас има властта да избере кой да управлява страната ни. Кой да води България така, че да не се връщаме назад. Да не рушим изграденото. Да не поставяме под съмнение доброто и успешното. Всички сме участвали в градежа, нека сме горди да го продължим!

Обръщам се специално към младежите, които за първи път имат правото да гласуват. Не се колебайте, гласувайте! България има нужда от вашия глас. Вие сте бъдещето. Вие сте носители на модерното и на прогреса. Затова Родината ни има остра нужда от вашето активно участие в политическия живот.

Обръщам се и към онези, които не смятат да подкрепят никого. Казвам им – по света има страни, в които правото на избор е само мечта. Размислете! Дайте шанс на онези, които планират важните за вас неща по правилния за вас начин. Може да не харесвате личностите, но може да припознаете идеите! Колкото по-добра е една идея, толкова повече подкрепа й е нужна. България се гради от българите, няма кой да ни замени и да ни прости, че тачим само историята, а не искаме да погледнем напред и заедно за градим бъдещето. Това искам да кажа на онези, които са решили да не подкрепят никого или изобщо да не гласуват.

Правителството, което ръководя, изпълни ангажимента си за подготовката на изборите по най-добрия начин. Предизборната кампания бе осигурена с предвидените в закона средства и условия. Организацията в страната и в чужбина е факт. Гарантирано е правото на глас на всеки български гражданин. Сигурността и редът са под непрекъснат контрол. По всички сигнали за нарушаване на закона се реагира веднага и адекватно. Границите се пазят според законовите изисквания. Свободното преминаване на границите е гарантирано с всички предвидени в закона средства. Държавните институции, ангажирани с изборите, са в комуникация помежду си. Имаме готовност да реагираме на всяка извънредна ситуация.

Условията за парламентарния вот на 26 март гарантират правото на всеки български гражданин да гласува. Вотът трябва бъде свободен, мотивиран и демократичен. Ние, българите, сме народ с историческо самочувствие, умен, с дух и характер. Обичаме България по най-красивия начин – като място, където са корените ни, сърцето ни, животът ни, децата ни, внуците ни. Нека бъдем горди. Да се противопоставим на всеки, който се опитва да ни каже как да гласуваме. Да го направим!

Пожелавам успех на всички участници в изборите!

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Анджик де, ама де я?
  Отговор
  1 19:45  24.03.17
  Шматка! Сега излиза, че днес хората от улицата са виновни, че вие не сте си догледали работата! ЛИСУНГЕР! С други думи-"кой ми е какал в гащите?" А бе баща ти малко шамари ти е бил! И в казарма скоро не си ходил! Колко бързо ще ти се управи слуха и зрението! Събудете се мундари кирливи! Професор! Сополнковец! Уж за читанка се пише? Ще хвърчат ревери , школник!
 • Издишаш бе плондер!
  Отговор
  2 19:51  24.03.17
  Говориш объркани изречения! Ти вменяем ли си? Професор?! Преписвач - читанка и кълвач? Мани се да те не гледам, че ще ми разваляш поведението у дома!
 • гост
  Отговор
  3 19:55  24.03.17
  Нали купуването и продаването на гласове е престъпление за тия дето им плащат пътуването за гласуването от турция това не е престъпление !!!
 • И с полицията - кротко!
  Отговор
  4 19:58  24.03.17
  Закона е закон ама вината е в мундарите от НС! Тъй че ДИПЛОМАЦИЯ е нужна! Хората ще разберат! Протеста трябваше много преди да бъде. Корекция може да има но едва след новите избори! Туй е реалната истина! За съжаление! Късно е за чадър след като дъжда е минал. Ама че има трески за дялане в НС и още как?
 • 681 БЪЛГАРИЯ
  Отговор
  5 22:11  24.03.17
  Аз ще гласувам за БСП ! НЕ за турците ДПС И ДОСТ!!!

Напиши коментар:


Публикувай