Last news in Fakti

28 Март, 2017 15:02 1 784 22

Местан: Касиране на вота. Нови избори

  • местан-
  • дост-
  • избори
Местан: Касиране на вота. Нови избори - 1
Снимка: БТА

Касиране на изборите за парламент и незабавно насрочване на нов вот. Това поиска съпредседателят на коалиция ДОСТ Лютви Местан.

Веднага след като ЦИК обяви окончателните резултати от изборите ще поиска главният прокурор Сотир Цацаров да сезира КС, защото резултатите от гласуването на 26 март били изкривени.

Единственият изход са нови избори, които да се проведат при стриктно спазване на правилата, които ще имат резултат, различен от настоящите и ще осигури участие на ДОСТ и на десните партии в парламента, прогнози Лютви Местан.

Партията не признава вота, защото бил проведен в условия на тотално нарушаване на изборните права заради блокадата на границата на Обединени патриоти, които спираха изселническите автобусите от Турция.

Той нарече лидерите на Обединени патриоти "фашисти" и отсече, че ще прати сигнал на Цацаров с искане на разследване на случая с блокадата на границата.

Лидерът на ДОСТ цитира текстове от НК, според които престъпленията против политическите права на хората се наказват със затвор и глоба.

Главният прокурор трябва да поиска имунитетите на Валери Симеонов и на лидера на ВМРО Красимир Каракачанов и да ги разследва за упражнено насилие с цел възпрепятстване на упражняването на правото на глас и организиране на престъпна група, посочи Местан.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ОДС

    1 19 Отговор
    Браво , точно така трябва . Статуквото не иска да изтърве контрола над всичко и монопола.
    Тъкмо десницата да се стегне и се обедини като , ОДС .
  • 2 гостенче

    29 3 Отговор
    Тези с каруците и магаретата, които били изселени преди еди си колко години, са имали възможността да се върнат. След като са избрали да живеят в Турция, няма защо да се сърдят на българите, които не желаят, Турците да се месят в българските работи.
    Имаме си достатъчно турци на наша територия, че да приветстваме и останалите.
    В останалите държави като Германия или десетки пъти повече турци..... да не би да има турска партия или турчин управляващ ???? Айде малко по-сериозно.
    Да не говориме изобщо защо въобще са изселени ???? може би защото не им е там мястото..... ама нали е останал там някакъв паспорт и давай да го ползваме.
    Спекулацията там е че малко по малко турците ще управляват държавата и един ден ще им върнат земите за които претендират че са техни. ТОВА ДРАГИ ПОМАЦИ И ТУРЦИ НЯМА ДА СЕ СЛУЧИ НИКОГА. Не се подвеждай под такива личности като Местан защото те искат вашия глас за да имат власт и да смучат кинти.
    ТОВА Е!
  • 3 Тодоров

    26 2 Отговор
    Абе този турски "проводник" за какъв се мисли. Разрешиха му партията с 300 зора и много си повярва. Едва събра 3 три жилищни блока избиратели и изборите били вече изкривени. Изкривени, защото ще гледа политиката и депутатството през крив макарон.
  • 4 За ОДС

    14 2 Отговор
    Вземете си Евгений Михайлов,той е хибрид от СДС и Дост и за малко пари се справя добре с ибрика,особено ако му помага и Надето от Ердоганланд!
  • 5 Хасан

    2 27 Отговор
    Местан е прав.. Не може да претендираш за демокрация, човешки права и ценности и в същото време да не позволяваш едни граждани да гласуват..

    Коментиран от #16

  • 6 Дядо

    10 2 Отговор
    Е да ама купуват телевизия за 5000000 евро с парите на турция и Евгени Михайлов и Коритаров ще са шефове!!!!
  • 7 БАТЕ ЖОРО

    14 1 Отговор
    прав е човека. кой ще плати масрафа? автобуси, помощи за храна, и директни разплащания в циганските махли, това да не е без пари?
  • 8 Янко

    18 2 Отговор
    Сезиране на конституционния съд и всички цигански, турски и ... прочее етнически партии да се изчистят от EU!
  • 9 Onq s konq 2

    10 3 Отговор
    Чаооооооо,бай,бай.Изчезвайте резаци
  • 10 Гост

    11 3 Отговор
    Черпава вратна свинска мазна паржола,местане.
  • 11 Russia

    12 3 Отговор
    Ближеш ли рани,кьопек?домус хапни, ше ти олекни.
  • 12 Тошо

    9 3 Отговор
    Абе ти ще ги плащаш тия нови избори. Аре бегай да държиш полата на Султана у Турция.
  • 13 Аривехасане

    6 1 Отговор
    Коментирай бе домусчо
  • 14 кроко

    11 1 Отговор
    Аз мисля че всички гласове за гаДОС трябва да пъдат заличени заради агитацията на турски министри и посланнци за тази партия, както и организираната намиса в нашите избори. Добре че не влезнахте в парламента!
  • 15 НАСТРАН ХАСАН

    9 1 Отговор
    ХАСАНЧЕ ЖАЛЪК СИ МЕСТАНЧЕ АКО ГИ ПЛАТИШ ИЗБОРИТЕ ДВОЙНО ЧЕ ГИ НАПРАВИМ ПАК
  • 16 theoldman

    10 0 Отговор

    До коментар #5 от "Хасан":

    С какво тези граждани са допринесли за развитието на България през последните 30 години. Реално те не трябва да имат право да гласуват, а българското им гражданство трябваше отдавна да бъде отнето. Щом не живееш в България повече от 20 години, трябва да губиш българското гражданство. Ако искаш да гласуваш в България, върни се тук, работи, плащай данъци и тогава можеш да определяш бъдещето на тази държава!!!
  • 17 анти

    7 0 Отговор
    1. Тази организация на местан е създадена с цел да се реализират само и единствено интересите на Ердоган в България.
    2. Никой нормален гласоподавател не го товарят в автобуси, за да гласува като добитък само за една партия.
    3. Не е нормално да смятат живеещите в крайните райони граждани на България за балъци, а те да са тарикатите, които да определят вота в Кърджали и подобни области и общини с автобусни "екскурзийки", които гласуват, не за да е по-добре в нашата страна, а да може да е по-зле за живеещите ТУК.
    4. Партията на местан е противоконституционна, защото е чисто етническа и обслужва интереса на съседна държава, но не и на българските мюсулмани.
    5. местан води политика на война спрямо България и всичко българско. Този човек е предател не само за България, но и спрямо ДПС.
    6. Никой живеещ в България или извън нея не е подходящ за партията на местан, освен ако не гласува за нея.
    7. Такива партии на верска и етническа основа сеят само омраза и раздори между нормалните хора, а техният лидер и сподвижниците му вземат пари от Турция и правителството на Ердоган, и изобщо не им пука за нормалните мюсулмани, които работят, създават блага и плащат данъци в България или изпращат пари за близките си в нашата страна от чужбина.
    8. СРАМОТА е да се гласува за партията на местан, защото тя може да доведе до пропасти, разделения и лоши отношения, между всички нас живеещите в България - християни, мюсулмани, евреи!
  • 18 Хасан

    1 9 Отговор
    Не може да се каже че такива антикомунисти като Евгений Михайлов и Боздугвнов са против България.. Дост трябваше да се подкрепи за да се разбие олигархичния модел.. За пръв път тия хорица имаха избор.. Но просто някои хора си обичат "робството "
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ...

    3 0 Отговор
    ВЪН Местан жалък турчин (gipsy)
  • 21 8888

    0 0 Отговор
    Дьонме мистан квичи като свинкя щот нема вече келепирец. Не успя да обслужи падишаха и може да се наложи да връща кинти за несвършена работа. А годподарят му, доказан клиничен случай, не се слави с голяма човечност и трайно приятелство. Току виж , че го поискал както аретлика си гюлен. А "нашите" веднага биха му го пратили в името на добросъседските отношения. И после какво ще става, само можем да си представим.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове