Last news in Fakti

2 Април, 2017 20:14 1 904 10

Елена Йончева: За ГЕРБ властта е от жизнено значение

  • елена йончева-
  • бсп-
  • герб-
  • бойко борисов
Елена Йончева: За ГЕРБ властта е от жизнено значение - 1

Предполагам, че ГЕРБ и Патриотите ще сформират правителство, защото за ГЕРБ властта е от жизнено значение, прогнозира пред бТВ депутатът от БСП Елена Йончева.

„Не мисля, че съм от другата страна, защото журналистиката иска директно, честно отношение и мисля, че депутатството изисква същата позиция“. Това заяви Елена Йончева. Според нея все повече се заличава границата между добро и зло, справедливост и неправда. „А когато загубим смисъла на думите, губим свободата си“, допълни тя. Народният представител обясни какво се случва с медийното пространство в България - от 36 място през 2006 година, вече сме на 113. „Зад тези цифри стои шокираща картина. Българската журналистика все повече губи позицията си на четвъртата власт, на коректив на властта. Все повече губим нашата държава“, каза още тя. Йончева цитира и данни на ЕК в образованието, според които 41% от българските тийнейджъри са функционално неграмотни, а 30% напускат училище преди 15 годишна възраст. „За кого ние ще правим репортажи, предавания и кой ще ни гледа и чете. Мисля, че тази битка е важна в студиото, но още по-важна в парламента. Проблемът не е само медиите, а на всяко ниво“, категорична е тя.

По повод заведеното дело срещу Бойко Борисов, Елена Йончева уточни, че това не е битка, а шокираща клевета. „Този разговор ще продължи в съда и вярвам, че истината ще излезе. Притеснителното е, че един политик, който два пъти е бил министър-председател, си позволява да клевети човек само, защото е изразил критична позиция в телевизионно студио по време на дебат, мислейки че този човек няма да може да се защити“, уточни тя.

Елена Йончева е категорична, че по време на кампанията не е имало антиевропейска реторика. „Това е интерпретация от политическите опоненти на БСП. Левицата е с най-голям принос за членството на България в ЕС, тя е сред най-уважаваните партии в социалдемократическото семейство“, допълни тя. По нейните думи ние сме в ЕС и сме част от това семейство, но трябва да имаме своята активна достойна позиция в ЕС. „Да се борим за нас, нашата икономика, за нашето бъдеще в състава на тази организация, а не да приемаме всяко решение“, каза още тя. Според нея трябва да се прецени какви са нашите шансове да извлечем най-доброто от членството ни в ЕС. „В България няма дебат как виждаме мястото ни в ЕС, какво ще правим с Шенген, каква ни е позицията по мигрантската политика, има реална опасност да бъдем изтласкани в периферията с Европа на няколко скорости“, каза тя.

Елена Йончева изтъкна, че по време на кампанията не е имало политически дебат, обмяна на идеи, елементарна чуваемост, сблъсък между лидерите. „Борисов избяга от този дебат и това не му се случва за първи път – последователен е в това. В коя европейска държава няма такъв дебат? Той е изключително важен - поставя на масата какво предлагат и двете партии, какви политики трябва да се правят в България“, каза още тя. Като грешка Йончева посочи прекалената толерантност на БСП в тази кампания, но засегна друг важен проблем - контролирания вот. „Става въпрос за административен, корпоративен и купен вот от една основна партия. Трябва да се направи разследване, защото от този контролиран вот всички ще пострадаме“, подчерта Йончева.

„Няма да правим коалиция с ГЕРБ, но това не означава, че няма да подкрепяме инициативи, които са полезни за България“, заяви депутатът от левицата. „Предполагам, че ГЕРБ и патриотите ще сформират правителство, защото за ГЕРБ властта е от жизнено значение и ще направят необходимите компромиси“, коментира Елена Йончева. Според нея има хубава новина от тези избори - ДОСТ не влязат в Народното събрание. „Те са Троянският кон на Ердоган. Предстои сериозен разговор сред политиците и обществото как се появи тази партия“, заключи Йончева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 българин

    22 22 Отговор
    А за вас не беше така ли? Ех,Еленче с К.Рнелия лаехте 2 месеца и си разпрахте,гладните г.зове за власт !!!!!
  • 2 Бацо

    23 16 Отговор
    До Българин защото не е никакъв българин а е нагаждач.Елена имаше смелостта да се опълчи на тоя невъзпитан падишах.
  • 3 Варна

    21 12 Отговор
    Без значение на партията, тази жена има повече смелост от повечето мъже. Така, че кой каквото иска да обяснява. Не помня каратиста- пожарникар, Генерала - Бодигард, Мутрата - полицай да е ходил да говори с терористи...
    Така, че всеки който се изказва негативно за нея нека се замисли има ли толкова смелост, колкото тази жена?
  • 4 onq s konq

    8 17 Отговор
    Това дрънкало ще замества сегашната омбутсманка в Парламента и бедна ни е фантазията колко парламентарно време ще профука за абсолютни глупости и безсмислени спорове.ЗАЩОТО ПАК ЩЕ СЕ НАЛОЖИ ГЕРБ КАТО НАЙ-ГОЛЯМА И ПО-ВАЖНОТО-ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ НАСОЧЕНА,НО...БАААВНО И МЪЧИТЕЛНО!За което ще плаща естествено редовия гражданин!
  • 5 басси цървулката

    8 13 Отговор
    -Брей това се казва журналистическа наглост и безочие имаш пипе колкото на кокошка....-Цял-живот си на държавната софра само сиртаки-авантаки като изгорелов и е от жизнено важно значение за теб ГЕРБ да управлява за да ти плаща 5-бона депутатска заплатка и да те возят със държавна кола и да плюскаш депутатски кюфтаци за по 0.20стинки бройката...Де червена изфирясала бабульо другаде няма такава аванта за селските комунистически бабички а са директно във панделката на ардичка и краставички 3-то качество криви стара загора....
  • 6 Гост

    10 8 Отговор
    За мен Елена е от малкото хора,за който се радвам,че са ми санародници ,смела,умна,честна БЪЛГАРКА
  • 7 Българин

    9 9 Отговор
    А за нея , Курнелийка и останалите лакомии не беше единствена цел властта???? Тази не е разбрала че изборите минаха и продължава да ръси глупости че те виждаш ли са най хубавите. Най хубавите,ама друг път. Хората ги виждат и знаят какви са и затова не ги избраха.
  • 8 един

    8 7 Отговор
    Я МАРШ, да си гледаш детето! Не понасям гласа ти, нито физиономията ти! Наскита се, правейки се на героиня! Вря се къде ли не! Игра какви ли не игрички! Крайно време е да се посветиш на майчинството. А дали ти изнася или не победата на ГЕРБ, ГЛАС НАРОДЕН, ГЛАС БОЖИ! Хайде мирясайте, че не се издържате!!! Ти и жокейката Корнелия!
  • 9 Гого

    2 5 Отговор
    За Рапончо е важна да може управлява картелите най добре вместо България страната да ни се казва Картеландия.
  • 10 Марек

    2 4 Отговор
    Доброто за България е че Борисов-3 ще сдаде властта предсрочно пак!Може да кандидатства за Гинес.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове