Last news in Fakti

10 Април, 2017 09:37 26 608 17

KAT монтира нови камери, няма да ги крие в храстите

  • кат-
  • камери-
  • пътя-
  • радар-
  • скорост-
  • автомобили

Новите устройствата са три вида - мобилни, стационарни и с радар за средна скорост

KAT монтира нови камери, няма да ги крие в храстите - 1

КАТ е с нови камери на пътя. Устройствата са три вида - мобилни, стационарни и с радар за средна скорост. Чисто нова система ще засича нарушенията на шофьорите в Пловдивско. Камерите ще следят и за това дали автомобилите, които минават по трасето, имат застраховка „Гражданска отговорност”, информират от bTV.

Такава система има вече на магистрала „Люлин”, където устройствата измерват скоростта на влизане и на излизане от тунела. Ще се поръчат още 15 стационарни камери, които ще се сложат на пътищата с най-много нарушения в страната. Най-новият хит на пътя ще са преносимите камери - 84 на брой, всяка от които струва по около 50 хиляди лева.

За голяма част от тях вече са обявени обществени поръчки и се очаква до края на годината да са на пътя. КАТ обещава да не крие в храстите и зад кофите за боклук новите преносими камери. „Те ще са в куфар и ще са на тринога. Ще се превозват в автомобилите и ще имаме места за контрол”, коментира Росен Рапчев от "Пътна полиция" - ГДНП.

Устройствата ще се местят на различни пътни отсечки и няма да се оставят без надзор, за да не ги открадне някой.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 жщг

    25 6 Отговор
    Те първо полицаите ще ги откраднат защото кота ще изкарат 50 хиляди с фразата "какво правим сега"!
  • 2 хахаа

    28 16 Отговор
    Нека ги крие! Ако не си джигит няма от какво да се притесняваш от камери

    Коментиран от #4

  • 3 Е24

    33 3 Отговор
    Да крият камерите където искат и по дърветата ако си искат или в казаните, но това няма никакво значение, защото знак Е24 е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се постави на мин.150м. от камерата, така, че не знам какво въобще се коментира...... Празна тема...

    Коментиран от #5

  • 4 Morgoth

    35 3 Отговор

    До коментар #2 от "хахаа":

    С двама неджигити съм спорил на тази тема, малко след това единия го глобиха за превишена скорост. На много места има малоумни ограничения - слагат се като панацея срещу катастрофи, слагат се нарочно за да има хранилки от кат, както и на незапочнати или вече завършили ремонтни дейности. Всички ги нарушават, включително и тези които най-много реват срещу джигитите. Реплики от сорта "Е аз само този знак не спазвам" или "Намалявам бавно, няма да набия спирачката като видя знака я" водят неджигитите до глоби за превишена скорост, защото кат вардят именно на най-лесните хранилки.
  • 5 Morgoth

    25 2 Отговор

    До коментар #3 от "Е24":

    Напоследък в нарушение на закона този знак са го наслагали масово на места където няма камери. Но нали те са органа който следи за изпълнение на закона - нищо не можеш да им кажеш.
  • 6 AUDI

    9 1 Отговор
    Пак лъжи за стряскане. Сигурно 90% не е вярно.
  • 7 Хондаджия

    17 3 Отговор
    За камери имат пари,но не и за асфалт!
  • 8 Тушибиян

    3 8 Отговор
    Заглушител няколко вата с непрекъсната честотна лента от 10 до 30 гигахерца и си караш с колко искаш а куката е безпомощен

    Коментиран от #9, #17

  • 9 Morgoth

    3 5 Отговор

    До коментар #8 от "Тушибиян":

    На това му се казва антирадар и за разлика от радар-детектора е забранено от закона. Всяка една камера ще го регистрира и такава глоба ще ти лепнат, че ще ти се стъжни. Въпреки, че покрай вдигането на тези за скорост може да се окаже, че тази са я забравили и е по-малка, не съм чел скоро закона.
  • 10 АМИ АМИ

    4 4 Отговор
    АЗ ЩЕ ГИ ОКРАДНА И С НАДЗОР, КВО СИ МИСЛИТЕ ВИЕ?
  • 11 mediator37

    12 1 Отговор
    Открай време идеята на пътната администрация не е как да стигнем най-бързо и най-безопасно, а как да стигнем най-бавно и най-наглобявани.
    Ако беше обратното, щеше да има по три ленти в една посока, никакви кръстовища, а надлези и детелини и никакви ограничения на скоростта като в Германия.
    Ще си останем южноафрикански бантустан.
  • 12 галапагос

    5 5 Отговор
    тая л..нарщина никога няма да е ефективна сложили л..няната камера ама преди нея има 10 знака да предупреждават и кво правим едно голямо нищо .Много усно че ще караш като мишка докато я отминеш пък след нея настъпваи до ламарината
  • 13 Андрей

    11 4 Отговор
    Уважаеми дами и господа, преминаването през контролирана зона има за цел да ангажира вниманието на водачите към пътната обстановка. Всеки може да кара и с по-висока скорост от ограничението, важното е тя да е съобразена и попадайки в контролирана зона водача да има възможност да намали. Респективно - който не може да намали значи е карал или с много висока скорост или въобще не е внимавал - ДА СИ ПЛАЩА.
    Останалите трябва да внимават и намалявайки преди всяка камера да изпитват щастието, че са успели да избегнат евентуален пътен инцидент.
    :) Нека има повече камери и по-малко корумпирани червеи!
  • 14 ченгел

    11 4 Отговор
    50 бона за камера? Да не върви тая камера с гарсониера в Люлин бе?
  • 15 ШАРАН БГ

    1 1 Отговор
    Не съм ходил в Южноафриканската република /Mediator 37/, но все си мисля, че ще си останем ЮЖНОБАЛКАНСКИ БАНДИТСКИ СТАН. Кой бега --- бега. Жалко за останалите........
  • 16 афйлнаспкй

    1 1 Отговор
    П...растии само измисляте, няма да гласувам повече за вас миндили такива.. Наистина искат само да глобяват и да ядат пари.
  • 17 Ко каза

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Тушибиян":

    Модерните камери, от много време на сам, не засичат скоростта с радар,а правят много снимки в секундата и после софтуер светкавично анализира колата колко метра е изминала по асфалта за 100 милисекунди/примерно/ и на база на това се изчислява скоростта в км/ч. Радар нема и нема на какво да влияеш. Ако измислиш ,как да направиш колата си невидима- тогава ще станеш милиардер.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове