Last news in Fakti

18 Април, 2017 12:32 9 268 30

Скандал! НСО продължава да пази Делян Пеевски

  • делян пеевски-
  • нсо-
  • охрана

Бившият министър на отбраната Бойко Ноев призова президента Румен Радев да каже защо Националната служба "Охрана" (НСО) продължава да пази Делян Пеевски.

Пред Нова телевизия Ноев коментира, че трябва да се направи преглед на цялостната стратегия за национална сигурност на България, одобрена през 2011 година, откогато светът и нашият регион са се променили драстично. По думите му по друг начин трябва изглеждат МВР и армията, по друг начин трябва да бъдат структурирани и службите за сигурност.

"Какво става с това прословуто НСО? Продължава да охранява Пеевски. Крайно време е президентът Радев, който е едноличен шеф на НСО, да отговори на тези питания на обществото - докога НСО ще охранява Пеевски? Преди изборите БСП призова президента да направи ревизия в службата, не е нужно да я прави, той просто трябва да излезе пред хората и да каже: проверих - правилно охраняват Пеевски, или не е правилно, дължи на обществото тези отговори", каза Ноев.

Според него българите имат право да знаят къде отиват 40 млн. лева - толкова е бюджетът на НСО, като в същото време този на разузнаването е 10 пъти по-малко.

"Знаем, че решенията се вземат от една тричленка, която се състои от шефа на НСО, шефа на ДАНС и главния секретар на МВР. Достатъчно е да се погледне в архивите по чие предложение е направено искането за охрана - например за Пеевски", каза още той по повод охраната на отново избрания за депутат от ДПС бизнесмен.

По думите на Ноев българският политически елит продължава, както по време на комунизма, да гласува за себе си специални превилегии. Според него дори НСО изобщо не е нужна.

Неотдавна стана ясно, че охраната на лидера на ДОСТ Лютви Местан е свалена. От партията изтълкуваха решението за това като отговор на призивите му за касиране на изборите и оставка на ЦИК, която не се е съобразила с решение на ВАС за изборите и така е ограничила вота в Турция.

От НСО обаче отговориха лаконично, че още на 5 април е проведено заседание на комисията, която решава дали е отпаднала необходимостта от охрана, и тогава не е имало как да знаят какви изявления ще направи той.

"При вземане на решения Комисията определя задължително степента на конкретна застрашеност, потвърждава, изменя обхвата или прекратява охраната единствено въз основа на получена от службите за сигурност и службите за обществен ред достоверна информация и не се влияе от публикации или медийни изяви в средствата за масово осведомяване", обясниха тогава от службата принципа, по който се вземат решения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Скорпион29

    62 2 Отговор
    Пазят го да незаслабне на тоя му пожелавам масивен инфаркт.

    Коментиран от #13

  • 2 Бате Любо

    73 1 Отговор
    За тези - има охрана .... А за самотните хора дето ги пребиват по провинцията - няма .... Дайте ми една причина защо трябва да го уважавам този " политически елит "

    Коментиран от #3, #4

  • 3 гост

    28 1 Отговор

    До коментар #2 от "Бате Любо":

    Защото си балък .. и ти, и аз
  • 4 Мършата

    26 4 Отговор

    До коментар #2 от "Бате Любо":

    Защото си негова собственост! Тоя горе го гледай хубаво! Всеки когото посочи - ще му бъде ИБР..ЧИЯ! Не ми пробутвайте в отговор патриотарски глупости, защото знам, че всички срещу 50 лева ще тичате към урните да му гласувате, май беше за ДУпесе!
  • 5 Варна

    41 3 Отговор
    Какво има за чудене?
    - Всички бизнеспартньори на Борисов се пазят от НСО!
    -Някой има ли още съмнение, че Пеевски, Доган и Борисов играят заедно?
    Нека да припомня, че когато се разрази скандала с търговете от държавните поръчки за миналата година, Борисов лично излезе по телевизията да говори, че трябва да спрем да се занимаваме с Пеевски - той вече бил излязъл от бизнеса!
  • 6 ашколсун гьон сурат

    32 1 Отговор
    Ценен кадър на Партията и истински Патриот, как да не го защитаваме.
    Може би го пазят от Ердоган, но Ердоган, ще го гепи, дано да е скоро!
  • 7 Ох Котьо

    36 2 Отговор
    Тази партия ДуПяСе трябва да бъде закрита.
  • 8 Име

    31 1 Отговор
    Какво е скандалното? В Бъгария сме!
  • 9 ХХХХХХХХХХ

    25 0 Отговор
    Ми те са в един отбор двамата.
  • 10 Обичам този симпатяга !

    23 0 Отговор
    Когато тръгне народният ПОРОЙ той ще бъде един от любимите ни нам ГЕРОЙ ! О бейбе! Държавата се ИЗВРЪЩАВА и смяната и доброволно никога не става! Искаш или не искаш стига се до СИЛОВ МЕТОД! За сега все още "зреем"! Но ще узреем!
  • 11 БайМанаф

    2 0 Отговор
    https://glasutnamladitehora.files.wordpress.com/2016/04/13015626_1745044412377400_7520838390417706268_n.jpg?w=540&h=375 :D
  • 12 миг 21 е върха

    18 8 Отговор
    Летец изтребителя голям го вадеше по изборите, ама след това го прибра в кобура, уж щеше да ходи до Румъния да види как осъждат политици, как раздават правосъдие, ама срещу нашите олигарси си мълчи, като ученик.
    Как да каже нещо, като след мандата ще го набарат мутрите, а НСО няма да го пази повече, "страх лозе пази".
  • 13 ооооооо

    23 1 Отговор

    До коментар #1 от "Скорпион29":

    с тия килограми, съвсем не е далеч денят на една хубава новина.
  • 14 Д'Мин

    15 2 Отговор
    Тия от НСО за нищо не стават,по Коледи едно прасе не можаха да ощавят
  • 15 глигана

    14 1 Отговор
    Тоя за коледа ли го пазят....
  • 16 прост

    22 2 Отговор
    Шишо, недей мисли, че ще ти се размине..
    Всички алчни гадове, дето искаха да налапат България си заминаха скоропостижно... Луканов, Илия Павлов, Кюлев.. още искаш ли...
    Ааа, стигат ти..нали?
  • 17 ХАСАН

    18 0 Отговор
    Тия които работеха 30-40години в Булгартабак сега едва преживяват с пенсия от 300лв,а тоя си живее охолно в Дубаи с продажбата на активите !!!

    Коментиран от #30

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 benji

    12 0 Отговор
    Е за какво го пазят,та тя коледа е далеч
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Борис

    4 0 Отговор
    говори само от собствено име.Бъди сигурен че са останали някаква част БЪЛГАРИ в тая държава.И запомни едно не всичко е пари.
  • 22 СМЯХ

    10 0 Отговор
    АМИ КАКВА ЗАБЛУДЕНА ОВЦА ТРЯБВА ДА СИ ЗА ДА СИ ЛЯГАШ С ТАКЪВ ПЛОНДЕР ПЪК БИЛО И ЗА ПАРИТЕ МУ!!!ВИЗИРАМ ЧАЛГАДЖИЙСКОТО СЪСЛОВИЕ!!!
  • 23 СМЯХ

    11 0 Отговор
    ИЗВИНЕТЕ МЕ СТАВАЛО ДУМА ЗА ЛЮБОВ ОТ ПРЪВ ПОГЛЕД
  • 24 Скорпион29

    9 1 Отговор
    С тоя в леглото си е чиста Содомия.
  • 25 гост

    1 1 Отговор
    Мафията си пази работниците . доста неща знае за мафията в България ,която мафия си присвои цяла държава .
  • 26 Враг

    3 3 Отговор
    Той е лице което вероятно има заплаха за живота му,и поради това му е наложена охрана.Стига злорадствахте ако бяхте на негово място друго щяхте да пеете,но във България комплексарщината е преобладаваща и зависта. А именно че вместо да се мъчително да постигнете нещо по смислено в живота то вие си хабите усилията и енергията да злорадствате и плюете успеха на другите.
  • 27 ДО ВРАГ

    4 1 Отговор
    ВИЕ ДА НЕ СТЕ СЛУЧАЙНО ОТ ЖЕНСКИ РОД А СЛУЧАЙНО ДА НЕ СТЕ ПРЕДСТАВИТЕЛКА НА ЧАЛГАТА????????МНОГО СЕ ЗАСЕГНАХТЕ????А КОЛКОТО ДО ВЪПРОСНИЯ ЕДРОГАБАРИТЕН ГОСПОДИН НИКОЙ ОТ КОМЕНТИРАЩИТЕ НЕ ИЗПИТВА СИМПАТИ КЪМ НЕГО МОЖЕ БИ С ОСНОВАНИЕ??????
  • 28 Враг

    3 4 Отговор
    Не съм от женски род, но ако искаш може ти да станеш ,така де да не си само по душа и и сърце. Просто казвам всеки да си гледа себе си и да се бори да постигне нещо в този живот а не просто едни опити за жалко съществуване.
  • 29 Враг

    1 4 Отговор
    Аз също не го харесвам но не ми пречи човека си е намерил начин да живее и да печели на местил се е където трябва и няма смисъл само да се коментират глупости и да се завижда. Вие ако имах те възможност какво щяхте да правите.Но със това мислене няма да имате никога. По международно проучване Българина е най мързеливия,мрънкащ,недоволства и завислив народ. И пак казвам това е европейско проучване и заключение
  • 30 октан до 17

    1 1 Отговор

    До коментар #17 от "ХАСАН":

    Наистина ли е в Дубай? Значи, щом го пази и НСО е в Дубай? Ето къде отивали парите за охрана да разквартироват НСО в Дубай, за да пази Дилянчо? А ние мислехме, че НСО ще пази Баце да ходи да играе футбол с Бистришките тигри или ДРУГАРИТЕ да ходят с хеликоптер Апачи или Кугър на лов? Еее, тоя път са прекарали НСО, пратили са ги в един "мизерен" свят с небостъргачи последен писък на модата и където полицаите патрулират с Ламби-та.... и кончета от Маранело. Бедния Дилянчо? Толкова красив, богат, пък толкова страхлив че НСО да го пази? Аз щях да се оженя за някоя мисска каратиска и да искам постоянно да ме пази тяло в тяло у дома.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове