608 0

Проф. Асен Балтов спечели конкурса за шеф на „Пирогов”

Мартин Христов

Проф. Асен Балтов спечели конкурса за шеф на „Пирогов”. От тримата кандидати той е с най-висок резултат – 5.90. Конкурсът е бил проведен в сряда, съобщиха от спешната болница.

Другите двама кандидати са били лицево-челюстният хирург от „Пирогов” д-р Константин Димов и бившият кадър на спешната болница д-р Христина Костадинова, която е анестезиолог.

Резултатите и на двамата са значително по-ниски от тези на проф. Балтов, казаха от „Пирогов”, но не можаха да уточнят какви оценки са получили те.

Проф. Балтов беше назначен за временно изпълняващ длъжността от служебния министър на здравеопазването Илко Семерджиев, а до дотогавашният шеф проф. Стоян Миланов беше отстранен с мотива „лоши финансови резултата за болницата”. Това стана седмица, след като служебният премиер Огнян Герджиков и кабинета му поеха управлението. По-късно беше насрочен и конкурс за нов директор.

За проф. Балтов се знае, че живее на семейни начала с бившия министър на културата Нина Чилова, която бе съпартиец на Герджиков в НДСВ.

Според запознати Балтов все още не може да се смята за титуляр, докато не е изтекъл законовият 14-дневен срок за обжалване, каквото може да има от страна на другите кандидати.

София / България


Напиши коментар:


Публикувай