Last news in Fakti

11 Май, 2017 16:17 2 464 8

Майка удари два шамара на медицинска сестра

  • майка-
  • шамари-
  • медицинска сестра
Майка удари два шамара на медицинска сестра - 1

Майка удари два шамара на медицинска сестра в отделението по педиатрия в Университетската болница в Русе. 19-годишната ромка се подразнила, че се разпръснал част от медикамента, който сестрата давала на четиримесечното й бебе. За случая съобщи началникът на детското отделение д-р Ева Цонкова, пише "Монитор".

Детенцето било прието с майка си в педиатрията преди три-четири дни с диагноза бронхопневмония. Към 18:00 часа в сряда, когато е времето за следобедни манипулации, медицинската сестра влязла в стаята и заварила близки на майката и бебето. Помолила ги да напуснат, но те отказали и заявили, че ще излязат, когато манипулацията бъде извършена. Тъй като майката не държала добре детето, част от медикамента се разпръснал. Това вбесило ромката и тя започнала да крещи, ударила два шамара на сестрата и разпиляла медикаментите в таблата за другите малчугани. След това излязла в коридора и продължила да вдига врява. Извикана била охраната, а след това и полиция.

„Малко е да кажа, че съм възмутена и огорчена от това поведение. За съжаление ежедневно сме подложени на психически тормоз, на за първи път се случва в отделението персоналът да бъде подложен и на физически тормоз. Слушахме досега как екипи на Спешна помощ са малтретирани, но когато и в болничната помощ това се случва, мисля, че е достатъчно сериозен сигнал към цялото ни общество за това какво трябва да се предприеме, за да може статутът на медицинския работник да се промени”, каза д-р Цонкова.

Пострадалата сестра е в отделението от две години и била много внимателна в работата си. Тя е освидетелствана от съдебен лекар. След инцидента майката, която е лежала и преди в отделението, но като пациент, е напуснала с неизлекуваното си дете болницата. Ромката е от русенското село Иваново. За случая е подаден сигнал в Районната прокуратура в Русе, както и в Отдела за закрила на детето.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чичу Ади

    24 1 Отговор
    Идва полиция, побърква от бой всико черно на линия и изпраща м....лчето да мре вкъщи. Всички плащаме здравни осигуровки, за да може бай м...л да се лекува безплатно и да бие при неодобрително лечение....
  • 2 Толераст

    17 0 Отговор
    Ромка?
    Аре стига простотии.
    Знаете ли господа политкоректници, какво е "ром" на цигански? Само те са хора.
    Като им викате роми, титулувайте се всички останали "гадже".
    Циганинът си е циганин. Джипси, жетан, циган и т.н. Все циганин.
    Замъкнала си е сополивото чаве, да го грижат в болница и да и слугуват, щото у тях дъртата чума и разгонва фамилията и Манго и прожектира "Бой, е*ан и сръбска музика". Пък и няма брак с нея.
    От пневмония било болно!
    Като им издухаш сополите и им изчезват пневнониите.
    Въобще, .аси бантустана, дето сме. Много бой трябва тук и то от "политическата" сган, надолу, по домова книга.
  • 3 извод

    15 1 Отговор
    на практика не сме равни по закон българи и цигани
  • 4 Чужденец

    14 0 Отговор
    Български цигани има и в западна Европа, но там не смеят да бият медицинските работници.
  • 5 onq s konq

    2 6 Отговор
    Бих се възмутил на макс от случая,но като видях ЛИЧНО/моя роднина беше "потърпевшата"/ неотдавна КАКВИ САНИТАРИ,СЕСТРИ И ДОКТОРИ работят ТОЧНО ВЪВ ВЪПРОСНАТА БОЛНИЦА,КОЛКО СА АБСОЛЮТНО БЕЗЧУВСТВЕНИ И БУКВАЛНО ГЛЕДАТ ПАЦИЕНТИТЕ "В РЪЦЕТЕ",...Тия хора не са за биене,А ЗА УБИВАНЕ!!!И каквато и заплата да им се даде- все ще им е малко,защото с малки изключения са "некачествен матриал" по рождение - ПОНЕ ПОВЕЧЕТО ОТ ТЯХ.

    Коментиран от #6

  • 6 Толераст

    6 3 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Другарю куц кон, вие "специалист" по що сте, че коментирате професионализма на медицинския персонал?
    Вероятно сте медик, освен любител на BMW?

    Коментиран от #7

  • 7 onq s konq

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "Толераст":

    Коментирам "професионализма" на въпросния персонал КАТО ПОТЪРПЕВША СТРАНА!Бях помолен да помогна при носенето на носилката от роднини на възрастна почти неподвижна жена с инсулт и станах неволен пряк свидетел на чудесиите.И ще дам само бегъл пример:Жената 3 дена не бе ходила по голяма нужда и при постъпването споделихме със санитарката,тя ни прати при сестрата.Сестрата си записа "сиропче за разхлабване" в книгата.На другия ден -няма резултат и повторно напомняне на сестрата ЗА НАЛЕЖАЩА КЛИЗМА,но отговорът бе пак "сиропче",защото трябвало да се опита 2 пъти.На третия ден от престоя сестрата ИЗЛЪГА че болната е ходила по нужда,но съседите по легло казаха че не е верно.Отидохме при дежурния лекари му казахме че ЩЕ Й СЕ ОТРОВИ КРЪВТА или нещо подобно,а той ни се сопна "Вие в къщи с клизма ли я лекувате?"Тогова ми кипна и му скочих в кабинета,но роднината ме задържа и ми каза с остър тон че съм там да помагам,а не да правя скандали.Така и я изписаха на 5-я ден без абс никакъв ефект,дори забравиха иглата от системата във вената й,а санитарката набързо свали болничните дрехи оставяйки я абс гола,но отказа да помогне при обличането на болната с нейните ,защото НЕ Й СЕ ПЛАЩАЛО ЗА ТОВА.А бяхме само мъже които да я носим...Та за какъв "специалист" ме питаше че забравих?

    Коментиран от #8

  • 8 Толераст

    2 4 Отговор

    До коментар #7 от "onq s konq":

    Както и предполагах, въздух под налягане.
    Питай всеки, който е гледал тежко болен, да ти обясни колко глупости си написал.
    Не че няма "гледането в ръцете", но то не е по-различно от същото във всяка една сфера.
    В медицината поне имат основание, за разлика от много други.
    В "пазарната икономика", хуманизъм няма. Плащаш, получаваш. Не очаквай хуманизъм от хора, с които не се отнасят хуманно.
    Кат си тръгнал да скачаш, помислил ли си каква глупост си изръсил преди това? А помисли ли, че може да изядеш и шамари, щото не всички са склонни да траят.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове