Last news in Fakti

15 Май, 2017 10:50 8 395 9

Загиналият полицай искал да спре самосвал

  • пловдив-
  • полицай-
  • прегазен
Загиналият полицай искал да спре самосвал - 1

Прегазеният пътен полицай Делян Палазов се е опитал да спре движещ се с превишена скорост самосвал, когато бил блъснат от джип в Пловдив.

26-годишният униформен бил извикан извънредно на работа в почивния си ден, както и мнозина други негови колеги, за да обезпечат сигурността по време на съботния народен събор на в парк „Лаута“.

Делян е бил на крак от 8 ч сутринта и след 8 часа работа бил силно изморен, разказват пловдивски полицаи, цитирани от „Телеграф“.

Затова те и предполагат, че е взел грешното решение, отнело живота му. Излязъл е на пътното платно на бул. „Санкт Петербург“, за да спре тежкотоварен камион. Шофьорът на самосвала се движел в средната лента и намалил рязко, а идващата зад него с джип „Киа Спортидж“ Катя Лерца направила рязко маневра вдясно, за да не се блъсне в задницата му. Така връхлита полицая, убивайки го на място. Лявата лента е била заета от колата на Йорданка Тошева, която свидетелства, че джипът се е движел с много висока скорост.

„Трябвало е да пропусне камиона, само да запише номера му. Така щеше да запази живота си“, коментираха колегите му, които са потънали в скръб.

Джипът на 40-годишната Катя е спрял чак 100 м след удара, тялото на Делян пък е отхвърлено на около 20-30 м от мястото на сблъсъка. Автотехническа експертиза ще установява каква е била точната скорост. Полицията издирва и още свидетели на пътния инцидент.

Катя Лерца, която живее в Пловдив и е търговец на плодове и зеленчуци, е задържана и ще ѝ бъде наложен 72 ч арест с прокурорско разпореждане. Не е употребила алкохол, но е шофирала с висока скорост, за която свидетелстват разстоянието между тялото на полицая и вещите, паднали при удара.

Две невръстни деца сираци оставя убитият полицай. Колегите му от областната дирекция и приятелите са започнали кампания в помощ на почерненото семейство.

Шофьорката на джипа също има семейство и деца, поради което хората трябва да бъдат по-предпазливи в квалификациите за нея, призоваха полицаите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    15 7 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Шофьорката на джипа също има семейство и деца, поради което хората трябва да бъдат по-предпазливи в квалификациите за нея, призоваха полицаите.
    - Нагледно как превишената скорост убива. Да бе се ударила в камиона само материални щети или тя е щяла да пострада, но щом е в колата няма да е смъртоносно. При нова кола спирачен път от 100м означава над 120км/ч понеже от 100 до 0 с подобна кола е 40м. Та защо да си внимателен с една убийца, по-скоро да я накажат назидателно, колко пешеходци избиха на пешеходна пътека? И нищо не се променя.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ГОСТ

    6 11 Отговор
    абе моо работни тея полицаи цели 8 /осем/ часа работат...............какво да кажат ;по-низкостоящите' бачкатори дето работатя по 10. 12, че и повече часове и то у производството...........................
  • 4 Райко

    16 15 Отговор
    За 20 лева родната полиция пресича три лентиви платна като в ниско бюджетен екшън !!!!!!! Хората по Европа отдавна са разбрали, че маането с палки не дава добри резултати а и не е безопасно за движението. Е пак тоя лакомията го е наранила, язък за децата му.
  • 5 Пеньо

    19 1 Отговор
    Стотици пешеходци са убити и ранени по подобна схема. Предният автомобил намалява рязко за да даде предимство на пешеходец, а на шофьора на задният автомобил през малкото му мозъче не минава мисъл, че за това си има причина и веднага решава да го изпревари, независимо от коя страна. Не ми казвайте, че при нормална скорост и спазена дистанция на джипа спирачният път е по-дълъг от този на товарния камион!
  • 6 Мангава тут Мангава

    12 1 Отговор
    За съжаление корупцията води до това. Продават се книжки, които отнемат човешки животи.
    Както се казва, всичко е кръговрат.
    Ама нали навсякъде има корупция.
  • 7 Курти Куртев

    10 9 Отговор
    Тц-тц-тц....... Е бива ли такава простотия, за 20 лв. да се навреш под гумите на самосвала...... Полицаи....... Вярно, че корупцията убива......буквално..........
  • 8 Шаран БГ

    4 0 Отговор
    Една от задачите на инструктора при курсовете за водач на ППС е да научи бъдещия шофьор да наблюдава уредите. Докато новоизлюпеният шофьор се научи да"усеща" скоростта с която се движи, трябва да "хвърля по едно око" на скоростомера. Това за скоростта - за температура на водата, за маслото, за ръчната спирачка, за горивото и т.н. важи за всеки нов /чужд/ автомобил в който седне!!Ами тая убийца, като не знае елементарни неща от управлението на джипа, къде е тръгнала ? Да убива !?!?! Е имала късмет-не налетяла върху колона от деца или чакащи на автобусна спирка 20-на човека, а върху един служител на закона ! Лека му пръст на човека! И то защо? За да не изкриви ламарините на джипа...Всички имаме семейства и деца, и точно затова има правила и закони, по които всички да живеем и искаме да живеем, а не някакви некадърници да ни избиват - че и да ги пазим, лоша дума да не им казваме.....видиш ли... и те с деца. Защо не помисли за чуждите деца, когато натискаше газта като обезумяла в населено място ??? Да удариш човешко тяло /80-90 кг/, да го хвърлиш на 25 метра и да спреш на стотина от мястото на сблъсъка - това какво е ???
  • 9 СССР

    1 0 Отговор
    В България ще става все по-зле! Съдейки по статията и коментарите (не всички). Проблема е в "матриала", българина. Шуро баджинащина, рушвет, тарикатлък, самоувереност и материална алчност. Парите не променят нрава на човека. Германците и французите са богати, но нямат нищо общо с манталитета на българите. В Европа богатите с лимузини и джипове ти дават път, в България гореспоменатите те газят на пешеходна пътека. Щеше ли да има корупция ако всеки спазва законите. Като госпожата убила полицай, която може би също е дала рушвет, за да я защитават, че и тя имала деца, или е шуро баджанашка на някой големец.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове