Last news in Fakti

19 Май, 2017 09:40 2 035 17

Андрей Райчев: Патриотите не си дават сметка, че са на изпит

  • патриоти-
  • нацисти-
  • кабинет-
  • правителство

След избори обикновено победителят получава известен толеранс, а сега ГЕРБ не го получават

Андрей Райчев: Патриотите не си дават сметка, че са на изпит - 1
Снимка: Ладислав Цветков, bTV

Патриотите не си дават сметка, че са на сериозен изпит и един вид по милост са включени в управлението. Това каза в предаването „Тази сутрин” по bTV социологът Андрей Райчев.

„Беше направен голям европейски компромис и ЕНП разреши те да бъдат във властта, а те още на първия ден за добро утро казват „хайл”, каза той.

По повод скандала с нацисткия поздрав на заместник-министъра Павел Тенев, който подаде оставка, Райчев коментира, че в случая поразителното е, че това се случва не по донос или сигнал, а Тенев сам си е сложил снимка във „Фейсбук”.

„Следователно той не намира нищо неестествено в това, което прави и се хвали. Не си е дал сметка, че ще го уволнят на секундата”, отбеляза Андрей Райчев.

„Еквивалентно е на това някой в САЩ да каже, че негрите са маймуни, и да иска да бъде в Сената. Това е невъзможно, следва моментално унищожаване”, коментира социологът.

Според него оттеглилият се зам.-министър „или е фашист, или е човек, който не знае какво прави”.

„Човекът, който стои срещу него на снимката, е избивал хора като насекоми. Това е геноцид, чума. Това е и ужасно опасно. Живеем в свят, в който това нещо може много бързо да стане реалност”, смята Райчев.

„Имаме бежанци и негативна реакция от нашия народ. От тук е възможна разумна политика да намалим броя на бежанците, но е възможна и фашистка политика. И в този момент човек, който смята да управлява и да става зам.-министър, прави това. Значи нищо не разбира, политически глупак, и правилно го уволняват”, категоричен беше социологът.

„Не знам какво точно е казал вицепремиерът Валери Симеонов, но почти съм сигурен, че не е казал, че се е шегувал в „Бухенвалд”. Бил съм в „Освиенцим”. Трябва да си не знам какъв изрод, за да влезеш на това място и да се шегуваш. Напротив, ходенето там ти поврежда душата. Прилошава ти, много е страшно”, отбеляза социологът.

В българската среда политиците са самообучаващи се, каза и политическият психолог Антоанета Христова.

След избори обикновено победителят получава известен толеранс, а сега ГЕРБ не получават. Те се явяват на кормилото точно с това доверие, което имаха при изборите, заяви Андрей Райчев.

Според Антоанета Христова това не се случва заради конфигурацията с Патриотите, а защото предишния мандат беше прекъснат изведнъж и продължен в почти същата схема – коалиционно управление, в което лидерът е партия ГЕРБ. „Нагласата е продължение, няма наливане или отнемане на енергия”, посочи тя.

По думите й Бойко Борисов няма време за толеранс, няма тези 100 дни, които се дават на всяко правителство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост с име

    7 7 Отговор
    Райчев е изкукуригал старец. Не разбрал че това на снимката не е човек а восъчна фигура.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 КОЛЬО

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "Глупав модератop":

    Закъснял си с хапчетата, ся вечем ти е късно . Обади се на 112
  • 13 татко карло

    3 1 Отговор
    Това е прекалено вече! Цялата мара втасала, държавата е наред и трябва да слушаме постоянно за простотиите на "патриотите", които бълват евтин популизъм, поради факта, че има доста прости хора да им се връзват, а също така им липсват елементарни качества и опит, който компенсират със глупави скандали и предложения за казарми и прочие небивалици.
    Когато един човек е мързелив, некомпетентен и некадърен си измисля, врагове и започва да се бори с "вятърни мелници", за да оправдае жалкото си съществуване.
    Не е виновен тоя, който яде баницата обаче, а този, който му позволява.
  • 14 Дон Тони

    3 1 Отговор
    Патриотите засега се показват много-много добре като министри, какво искате - разни келеши ли да ги заместят ?
  • 15 реалист

    3 2 Отговор
    Райчев , Райчев ,пак не си в час както винаги ,време ти е вече за психиатрична експертиза...
  • 16 Хасан

    2 0 Отговор
    Нека всички да се обединим в общ национален антифашистки фронт..не на псевдопатриотите..видяхме фашистите в Босна Сребреница...
  • 17 незнайко

    1 0 Отговор
    Така действат БСП и ДПС. Когато властта им се изплъзва, изпълзяват измислени компромати ! Ако сега удържи правителстното и не се хване на хвърлената въдица, БСП и ДПС ще са в траур. За Андрей Райчев няма смисъл да се разсъждава.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове