25 Май, 2017 09:26 1 314 10

Корнелия Нинова: Кабинетът започна с фалстарт

  • нинова-
  • кабинет-
  • правителство-
  • обединени патриоти-
  • фалстарт-
  • борисов-
  • скандал

Лидерът на БСП осъди фашистките действия на "Обединени патриоти"

Корнелия Нинова: Кабинетът започна с фалстарт - 1

Лидерът на БСП Корнелия Нинова порица поведението на представителите от "Обединени патриоти", чиито имена нашумяха покрай скандала с нацистките им снимки.

Тя заяви, че поведението на някои представители на тази партия не е европейско и цивилизовано.

„Програмата на БСП беше най-близка с тази на Обединените патриоти и го потвърждавам и днес. Те обаче вече се отказаха от нея. Винаги сме осъждали крайните им прояви на насилие”, поясни Нинова пред "Нова телевизия".

Тя заяви, че БСП е против всяко насилие върху човешко същество, затова осъжда фашистките жестове на членове на правителството. Запитана обаче защо на изяви на БСП присъстват портрети на Сталин, Нинова каза, че това не е свързано с БСП и помоли да не се преписват на партията тези неща.

„Кабинетът „Борисов 3” започна с фалстарт. Те се отказаха от предизборни обещания. Второ – нямат програма. Втори месец парламентът не работи. Трето – нямат екип. Темата европредседателство не върви, тя е сведена до ремонта на НДК. Има напрежение в обществото – протести на майки, на еколози. Вкараха един закон за земеделските земи и той беше лобистки. Видяха малко натиск и го изтеглиха”, продължи с коментарите за управлението лидерът на БСП.

На въпрос дали исканото от Нинова отстраняване на Георги Гергов заради срещата му с главния прокурор е всъщност разчистване на терена вътре в партията, тя заяви, че партията е проявила принципно отношение и не е целяла това.

„Член на ръководството на БСП няма място в такава среща”, категорична бе Корнелия Нинова.

Попитана дали българските политици се страхуват от главния прокурор, независимо кой е той, тя заяви, че това не е така.

„Подкрепихме това той да идва в парламента на всеки три месеца и да бъде изслушван. Днес ние внасяме конкретни законодателни текстове, които ще решат част от проблемите в съдебната система. Каня всички депутати да ги подкрепят”, заяви Нинова.

Тя бе помолена да коментира и изказването на Владимир Путин, че славянската писменост идва от македонската земя.

„Изказването му е изненадващо и неприемливо. България е носителят на това богатство и ние трябва да го защитим. Сигурно това е някакъв сигнал към нас и трябва да го разчетем. Важното е да заявим, че не приемаме такова отношение и трябва да защитим историята си. Позицията на министър-председателя и МВнР са достатъчни”, на мнение е Корнелия Нинова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 benji

    10 1 Отговор
    Ами оставете ги да работят де!
  • 2 другоселеца

    14 0 Отговор
    Ако това не е политическо лицемерие ,кое ще е ?

    Нали същата тая Курнелка потупваше майчински по рамото младия партиен деятел Зарков- Кацамунски когато той с насмешка обясняваше зя плановете си да измъчва нечии дядо!!!
  • 3 НЕ ВЯРВАМ НА НИНОВА

    10 1 Отговор
    Тази е доказала се кариеристка и чете евангелието на политиката само както тя го вижда или както иска да изглежда на наивниците в нейната партия. бсп не е бкп, ама всички бекапари за една нощ станаха бесепари. На наши изяви има портрет на Сталин, ама това не е свързано с нас, но изгонили ли са тези с портрета на Сталин, като не е част от тях? На едно скорошно телевизионно интервю прегърна с умиление "шегаджията", дето се изказа, че правели планове с другарчетата му да измъчват нечии дядо. Забележете, че това е направено в ефир и реакцията и показа какво точно и е и мисленето, а после изведнъж почна да се извърта, че не приема това като подигравка с десетките хиляди избити при властта на бкп.
  • 4 жщг

    13 1 Отговор
    А президента защо мълчи като пу.ка за грабежа на културно и историческо наследство от братския ви Путин?

    От страх да не си развалите рахатлъка с руснаците и да спрат кинтите сте готови да ни продадете !!! И на това му казваме президент на България ? СРАМОТА !
  • 5 ЛЕЛЕ

    10 1 Отговор
    Това колко време ще го натяквате бе, човека си подаде оставка, и се оттегли, за разлика от вас, където сте толкова нагли и безочливи, даже не се извинихте. Колкото и да плюете по другите, това няма да има положителен ефект за вас, хората виждат всичко, и тези, които имат глава на рамената си и могат да мислят с нея, никога няма да си променят мнението за тази "алтернативна" столетница.... ако Бойко остане още 10 години на власт, сигурно ще започнете да казвате, че вашата партия е нова и никога не е била в управление, но разбира се, това няма да е лъжа, те хората са малоумни ... хах....
  • 6 Реалист

    0 1 Отговор
    Сигнал е изказването на Путлер - хвани се за палците с най-красивата си част на изток
  • 7 Дрогирана К-рнелия

    4 0 Отговор
    Корнелия е шеф на партията която през цялото си съществуване е била против българския народ.Избиване на всичко инак мислещо в България,всеки който не е бил и не е съгласен с червените кмери е ликвидиран и премахнат от пътя на болшевиките от български произход.Интернационалните издънки със създаването на изкуствен македонски народ с измислен македонски език,разделя българския народ за радост на враговете на България.Вината си тази партия може да изчисти само със качване на летящата им чиния която са си оставили на връх Бузлуджа и под мъдрото управление на,,Серго" Корнелия и куп други знайни и незнайни членове да си отлетят на м..ната си....
  • 8 Българин

    4 0 Отговор
    Тази пак изтрещя! Трябва да отиде на лекар да се прегледа, ама обикновен лекар няма да може да и помогне ще трябва да е поне някой професор за да може да и помогне.
  • 9 Мастит БИЗНЕСМЕН

    0 0 Отговор
    Абе кой я е.е тази ?
  • 10 Мастит БИЗНЕСМЕН

    0 0 Отговор
    Абе кой я е.е тази ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове