26 Май, 2017 16:21 7 836 30

КАТ настоява да няма знак преди пътните камери

  • кат-
  • камери-
  • знак-
  • е24-
  • рановски
КАТ настоява да няма знак преди пътните камери - 1

От КАТ правят нов опит за премахване на обозначителния знак преди пътните камери. За това потвърди пред "Дарик" началникът на „Пътна полиция” - комисар Бойко Рановски. Той смята, че знакът затруднява работата на пътните полицаи и ще се настоява за премахване на сигнализацията поне пред мобилните камери. Подобен опит имаше и през миналата година, но Транспортната комисия отхвърли предложението.

Знак Е24, който обозначава участък с пътна камера за контрол на скоростта, бе въведен през май 2015 г. с цел КАТ да върне в употреба издаването на електронни фишове от мобилните камери. Тяхното използване бе спряно от Върховния административен съд през 2014 г., тъй като според магистратите нямало достатъчно гаранции, че те не се манипулират и не е сигурно дали заснетият водач е в нарушение преди или след ограничителния знак за скоростта.

Според началника на КАТ комисар Бойко Рановски знак Е24 обаче затруднява работата на „Пътна полиция”, затова ще се настоява отново за неговото премахване.

"Ние ще го предложим, а дали ще го одобри нашето ръководство и ще стигне до Народно събрание, не мога да кажа категорично. За стационарните камери не е проблем да бъдат сигнализирани и да се знаят местата, но мобилният контрол, за да може да сме по-реални и мобилни, знакът ни затруднява", каза Рановски.

Опит за премахването на знака имаше и през миналата година – тогава обаче депутатите от Транспортната комисия отхвърлиха предложението с мотива, че табелата има силен превантивен ефект, а работата на КАТ не била да се крие по храстите. Според Бойко Рановски обаче въпросният „превантивен ефект” не е толкова голям.

В стационарните камери имаме по 1500 нарушения на камера на месец. Така, че това, че има знак, не означава, че повече се спазва. По-ефективен е контролът с мобилните камери, защото там може един час да контролираш на едно място, следващия час на друго място", каза още той.

В момента пътните участъци, в които работят мобилни камери на КАТ, трябва да са обозначени със знак Е24 и да са обявени предварително на сайта на МВР, както и по медиите.

В случай че табелата преди мобилна камера не е сложена, издаденият електронен фиш за превишена скорост може да бъде отменен при обжалване в съда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    37 4 Отговор
    Когото работата го мъчи,да си подава оставката.
  • 2 Лост

    38 3 Отговор
    В цяла Европа го има, тъй че от КАТ да не се напъват много
  • 3 катаджия

    11 8 Отговор
    Достатъчно добре го маскираме знака, така че да не се вижда. Все пак трябва да отчитаме дейност на фона многобройните ПТП-та от несъобразена скорост....
  • 4 Българин

    31 3 Отговор
    И ще обяснят с какво ги затруднява този знак?? Или искат да се крият по храстите?
  • 5 Лост

    25 4 Отговор
    Щот ги мързи да гледат- отвори багажника,вземи знака, постави знака и после наобратно. Друго си е да чоплиш семки цял ден!
  • 6 КАТ

    23 4 Отговор
    Ха кои бяха тия КАТ,пък и им се затруднявала работата-"РАБОТАТА",те кога разбраха какво е работа или им пречи да си въртят палките?Дето те знаят къде да си ги заврат.Ненахранили те се те,горките ...
  • 7 onq s konq

    8 11 Отговор
    Ас си копих антирадар кобра и немоат да ме засекат вече
  • 8 Morgoth

    29 3 Отговор
    Знака, ако се слага САМО там където наистина има камера гарантира БЕЗОПАСНОСТ. Докато патрулката в храстите грантира е там да събира пари!
    Всичко е въпрос на приоритети и ясно се вижда приоритета на Кат - събирането на пари е по-важно от спасяването на човешки животи.
  • 9 До всички писали до тук

    11 23 Отговор
    Ако КАТ единствената им цел беше да събират пари, щяха да застанат където й да е в града и да ви скъсат за неподаване на мигач, например... Или пък щяха да ви скъсат с фишове за неправилно паркиране.

    Коментиран от #22

  • 10 Деймън Хил

    10 2 Отговор
    Вземаха да мислят простотии, знак ще махат. Да махнат и знаците с ограниченита на скоростта. Така още по-лесно ще падне някой в капана. Защото всеки трябва да знае къде с колко да кара, направо да махнат знаците. Само хитреци ама селски са се събрали да мислят закони. Вместо да вземат една страна в Европа със закони, които работят и да ги препишат, но да направят корекция на глобите според заплащането тук, те ходят да леят акъл и да пляскат глупост след глупост. Както акта за несъобразена скорост на онзи тир, който спрял в аварийната лента, но пътя няма добра основа и пропаднал заедно с камиона.

    Коментиран от #12

  • 11 Дон Папазино

    14 2 Отговор
    Не ми трябва нито антирадар,не ме плаши радар.Спазвам си ограниченията и пей сърце.Да му мислят тези които не спазват ограниченията.

    Коментиран от #13

  • 12 Боби КОЧА

    6 4 Отговор

    До коментар #10 от "Деймън Хил":

    Вместо да оправят глобите, няма ли да е по -добре да оправят заплатите?
  • 13 Прекалено късо име

    6 1 Отговор

    До коментар #11 от "Дон Папазино":

    Евала, колега!
  • 14 БГ в ЕС

    2 1 Отговор
    Тези хора крадат на Европа милиардите а хората по провинциите умират
  • 15 БГ в ЕС

    2 2 Отговор
    Каквото и да измислят тез крадци се крият в храсталака станаха за смях и пак си продалжават по същия дух но това си е българина крадлив в ЕС
  • 16 фен

    1 0 Отговор
    а кой ще ви връчва ел. фишовите и глобите , като събираемоста на глобите ви е 50 процента !!!!
  • 17 фен

    0 0 Отговор
    а кой ще ви връчва ел. фишовите и глобите , като събираемоста на глобите ви е 50 процента !!!!
  • 18 ХА ХА

    0 0 Отговор
    а кой ще ви връчва ел. фишовите и глобите , като събираемоста на глобите ви е 50 процента !!!!
  • 19 ХА ХА

    0 0 Отговор
    а кой ще ви връчва ел. фишовите и глобите , като събираемоста на глобите ви е 50 процента !!!!
  • 20 ХА ХА

    0 0 Отговор
    а кой ще ви връчва ел. фишовите и глобите , като събираемоста на глобите ви е 50 процента !!!!
  • 21 фен

    0 0 Отговор
    а кой ще ви връчва ел. фишовите и глобите , като събираемоста на глобите ви е 50 процента !!!!
  • 22 Густо Майна

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "До всички писали до тук":

    Дай да обсъдим целта в такъв случай, че на най-голямата частна структура в страната /ДЪРЖАВАТА/ аз я виждам така: всички сме подвижни касички.
    ПП Къде ще застанете в града, като навсякъде паркирането, а в 80 % и спирането е забранено?! Според общинско-катаджийската организация в населените места само се шофира, без да се спира. Защо ли?
  • 23 сойкаПРИСМЕХУЛКА

    1 1 Отговор
    И аз не искам да има знак за винетка и съответно да не плащам винетка, ама никой не ме пита.
  • 24 сойкаПРИСМЕХУЛКА

    6 1 Отговор
    Много ясно, че поставянето на знака ще затрудни работата на полицаите. Нали все пак те трябва да изкарат дебелите си туловища от патрулките и да повървят няколко метра пеша, за да го поставят. Това изисква големи усилия, а и има опасност да стопи 2-3 калории от натрупаните мазнини по бутовете им.
  • 25 Ощърбий

    3 1 Отговор
    Я па нормално.
    И аз да съм катажия и аз ще искам да го няма!
    Със знак рязко им пада капитализацията на дежурствата.
  • 26 Пълна простотия

    1 1 Отговор
    За всички разбирачи,в Европа обозначени са само стационарните камери.И не мога да разбера какво може да ми попречи КАТ независимо дали са скрити в храстите или не ако спазвам ограниченията.Разни олигофрени гледали "Бързи и яростни" всички серии по няколко пъти избиват и осакатяват хиляди на година.Цивилни коли с камери навсякъде и здраво дърво иначе няма оправия.Никой не те спира,няма корупция,няма наши и ваши това е истината.

    Коментиран от #27

  • 27 Shmeker

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "Пълна простотия":

    По принцип си прав. Но ако не беше катаджия, щеше да знаеш колко тъпо е да пътуваш из тази страна, на всеки 200 м. имаш знак 60 и трябва да караш ту с газ ту със спирачки.
    В съвременния свят те карат да вършиш работа в няколко региона и много фирмени коли карат като на рали.

    Обаче от друга страна е странно как почти няма катастрофи с такива коли, както и със скъпите лимузини и джипове на големите бизнесмени. Значи не е виновна скоростта.
    Виновни са ниските доходи - стария автопарк и гумите с дот 09, 08, 07 и т.н.

    Коментиран от #28

  • 28 Пълна простотия

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "Shmeker":

    Прав си,има много ограничения но ако обърнеш внимание около знака почти винаги има паметници на загинали при ПТП.Пътуването по "национал" е еднакво навсякъде и в Германия и в Австрия има много ограничения точно за това са магистралите,разликата е че там масово се спазват,а тук е точно обратното.В България всички разбират от всичко,няма елементарно уважение към никого и нищо,няма култура,няма отношение към другите около теб.Всеки който е карал в Австрия например ще ме разбере за какво говоря.
  • 29 Ганю

    4 0 Отговор
    Аз съм в Италия бре, на път без предимство излизам напред лекинко, и оня с предимството спира и ме пуска да мина, дигам ръката за да благодаря и толкоз! В Бг, бай селю ще ме блъсне и ще каже:- Аз имам предимство! Тъй че българина, трябва да си поошлайфа мисленето първо.
  • 30 кат оле

    1 0 Отговор
    В цяла Европа го има,защо в БГ да го няма.ЗАЩОТО ВЕЧЕ НЕ ОСТАНА ОТ КЬДЕ ДА КРАДАТ ГЕРБ.Това е голямата политика на партия ГЕРБ-глоби,глоби,глоби.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове