Last news in Fakti

27 Май, 2017 12:28 1 927 17

Търсят бързи мерки за спиране на войната по пътищата

  • валентин радев-
  • война по пътищата-
  • мс
Търсят бързи мерки за спиране на войната по пътищата - 1
Снимка: Архив

Валентин Радев: Решени сме на всички мерки, за да спрем покачването на смъртността по пътищата

Бързи мерки за спиране на покачването на смъртните случаи по пътищата бяха набелязани на извънредно заседание на Министерски съвет днес. Водихме много сериозен дебат. Някой от мерките, които обсъдихме са обединение на контролните органи, след което и промяна в законодателството, каза на брифинг вътрешният министър Валентин Радев.

Дадохме си много кратки срокове и с помощта на колегите от другите министерства, ще успеем да овладеем този процес. Министър Радев заяви, че някои от мерките не могат да бъдат реализирани бързо, но правителството е решено на всичко, за да спре покачването на смъртността по пътищата.

На извънредното заседание на Министерски съвет, свикано от премиера Бойко Борисов присъстваха и зам.-министрите на МВР Красимир Ципов и Стефан Балабанов, главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов, директорът на Главна дирекция „Национална полиция“ главен комисар Христо Терзийски, заместникът му старши комисар Тодор Гребенаров и началникът на отдел „Пътна полиция” в ГДНП комисар Бойко Рановски.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пенчо

    11 5 Отговор
    Докато има продажни и безотговорни инструктори,пунктове за ГТП в които срещу 20 кинта за почерпка да пускат абсолютни морги по пътищата и най вече идиоти със селяндуро-чалгарски манталитет и мислене решение няма да намерите.А за корумпираните катаджий няма да коментираме. Много неща трябва да се променят за да има кадърни шофьори а не камикадзета с кетап.
    Въведете скандинавския метод на обуп за шофьори. Около 40 часа теория + снимки на катастрофи кървища и осакатени хора ,за да се разберат последствията от високата скорост,високоскоростно шофиране и овладяване на автомобила в екстремни ситуации.технично шофиране и така нататък. И още куп други неща които могат да се изприказват за жалост неприложими в наща смешна държава.

    Коментиран от #16

  • 2 КнижкиНеНаВсеки

    19 0 Отговор
    Гледам приятелката ми как шофира и се моля за всички по пътищата на България.А лошото е и че колело не може да кара,а книжка са и дали за кола.
  • 3 Емо

    10 0 Отговор
    Не е смешна държавата, смешни са хорицата. От една страна ДАИджиите, които за заветните кинти пускат убийци по пътищата, от друга страна жалките душици с вечната мечта да имат книжки, на всяка цена... ама книжката не кара колата казваше едно време инструктора ми. И ако пропуснех знак, шамар зад врата :)
  • 4 СТАЛИН МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ

    7 3 Отговор
    ПРОСТАЩИНА БЕЗООТГОВОРНОСТ БЕЗНАКАЗАНОСТ И НАЙ ВЕЧЕ НЕОБРАЗОВАНОСТ СЕ И РАЗПРОСТРЯЛА ОТ ПАРЛАМЕНТ ДО УЧЕНИК И РАБОТНИК .НУЖНО Е ТОТАЛНО РЕСТАРТИРАНЕ НА НА НАЦИЯТА НЕ С ГЛОБИ А СЪС ФЮРЕР - СТАЛИНСКИ МЕТОДИ.
  • 5 Европеец

    4 1 Отговор
    Само Швейцарския модел ще ни оправи-глобата на място и тя не е шега,нямаш пари не е проблем,колата на паркинг-платен разбира се и отиваш да търсиш пари,полицаите не бързат!На всичко друго Ганьо му е намерил начина!
  • 6 Шаран БГ

    4 0 Отговор
    Всичко с времето си, но не мога да намеря нищо лошо в начина на обучение на кандидат-шофьорите преди половин век, например. Защо се изоставят стари, но изпитани практики за неща, които са извън политиката. Не само се въвеждат скъпи и негодни методи. Те лошо се напасват в променящите се условия !И за капак най-гадното - корупцията е повсемесна !!Голяма част от новоизлюпените водачи нямат и понятие какво е "спирачен път" или"безопасна скорост" и не са наясно с функцията на "мигачите". Това е видно от поведението им на пътя. Дано управляващите хванат здраво юздите...........
  • 7 Ония там

    8 1 Отговор
    И на пътищата трябва да се обърне внимание. На доста места по магистралите се задържа вода поради некачествен ремонт, да не говорим за дупките.
  • 8 Три

    4 0 Отговор
    СПРЕТЕ КОРУПЦИЯТА В КАТ !!! Когато знаят, че при нарушение ще има санкция водачите ще станат дисциплинирани.Сега всеки кара, както си иска и за 20 лв му се разминава.Каквито и мерки да има липсва ли съзнанието, че може да бъде санкциониран, лишен ИТН, ще продължим да сме 1 ви по загинали. В БГ на 1млн 100 загинали в Европа 50, и нашите водачи спазват правилата там, но тук шапка на тояга.
  • 9 Много интересно

    3 0 Отговор
    Как 50 60 процента от бакшишите са вече м....ли , които немогат да си напишат името , имат книшки за МПС . И никой не си задава въпроса ,как става тая работа.
  • 10 ПОМИСЛИ

    4 0 Отговор
    Основите са най-важни във всяка една сфера. В този случай първо трябва да се промени начина по, който се взимат книжки.
    1.Как така срещу някаква сума пари ще ти се издава книжка?!? Корупцияяя..
    2.Щом са ти необходими 18 години за книжка, да въведат и задължително средно образование, хора, които не могат да четат и пишат имат книжки ????- Доказано е, че колкото по-начетен е човек, толкова по-малко рисковани маневри ще предприеме, най-малкото може да изчисли, че заради едно критично изпреварване, което може и да му спести 1 минута път, може да погуби, човешки животи.
    3.Никъде не е написано, че всеки трябва да има автомобил, а още по-малко, че е евтино. Това си е било лукс, а за нашите стандарти ако сте добри по математика, ще видите, че все още е !
    4. Нови гуми ! както в подточка 3 споменах, не е никак евтино да имаш кола. Гумите са тези, които ви държат на пътя, и ако нямате пари за нови гуми, не купувайте гуми на 4-5 години, били с грайфер, още били меки и не знам си какво там, - глупости абсолютни... след определен период гумите си губят свойствата, отворете и прочетете, но за това се иска и малко образование.
    5. Неподкупни полицаи! Когато трябва да ти съдерат кожата, защото си тъп лумпен, застрашаващ живота на много хора, просто трябва да ти я съдерат, защото си го заслужаваш, и ако сте поне малко мъже, ще си понесете последствията като такива, вместо да се гърчите с една 20-тачка и после да се правите на велики, че ви се е разминало.
    6. Глобите н
  • 11 681 БЪЛГАРИЯ

    4 0 Отговор
    Правилата са ясни много цигани и синчета на богати си купиха и продължават да купуват ш.книжки и карат пияни и дрогирани без да знаят знаците !
  • 12 Варна

    2 1 Отговор
    Статистиката през годините показва, че за 98% от смъртните случаи по пътищата ни се дължат а удар в дърво...
    - Какво ли трябва да се направи? .....
    Аз от тъп шоп работа не очаквам да се свърши! - Демонстрации правят че вършат някаква работа!
  • 13 Иван

    1 0 Отговор
    И ПОСЕЩЕНИЯ В МОРГИТЕ
  • 14 123

    1 0 Отговор
    Какви мерки търсят от тях се иска само да накарат институциите да работят ефективно. Но явно не могат. Досега единствените мерки, които правят е да си увеличават заплатите. Никой на никого нетърси отговорност за свършена работа.
  • 15 abv

    0 0 Отговор
    Най-големия проблем е наличието на много прости хора в скъпи и бързи коли по пътищата и отделно наличието на комплексари , които с по-стари возила се доказват пред по-нови автомобили. Пълна идиотщина. Другия много голям проблем е , че държавата в лицето на КАТ не може или много трудно събира глобите. Много е просто: Неплатена глоба-автомобил в наказателен паркинг, без разбира се да е платен, защото и без това сме супер бедни в тази държавица.
  • 16 Vasik Atanasova

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Пенчо":

    Пенчо къде са тези пунктове ГТП където минаваш с 20 КИНТА
    Я кажи че аз давам по 150 за да мина
  • 17 mediator37

    0 0 Отговор
    Бързи мерки няма. Само четирилентовият път гарантира живота, а той не става бързо.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове