28 Май, 2017 16:45, обновена 28 Май, 2017 18:44 6 099 27

Президентът на Кюрдистан се е срещнал с Бойко Борисов (СНИМКИ + ВИДЕО)

  • кюрдистан-
  • масуд барзани-
  • бойко борисов

Двамата са обсъдили референдума за независимост на Иракски Кюрдистан

Президентът на Кюрдистан се е срещнал с Бойко Борисов (СНИМКИ + ВИДЕО) - 1

Президентът на Кюрдистан Масуд Барзани се е срещнал с премиерът на България Бойко Борисов, съобщи Kurdistan.ru.

Срещата се е състояла на 25-ти май. Тогава Барзани е бил на посещение в България. С Борисов са обсъдили двустранните отношения и предстоящият референдум за независимост на Кюрдистан.

Президентът на Кюрдистан се е срещнал с Бойко Борисов (СНИМКИ + ВИДЕО)

Барзани подробно е разказал за предстоящия референдум за независимост от Ирак, който трябва да се проведе до края на годината. Старши съветникът на Барзани – Хемин Хаврами разкри, че е била обсъдена и военна помощ от България за кюрдските сили - Пешмерга, уточняват от сайта на президента на Кюрдистан.

Барзани е начело на делегация, в която влизат председателят на Комитета за сигурност Масрур Барзани, шефът на кабинета на президентството Фуад Хюсеин, членът на Политбюро на Демократическата партия на Кюрдистан Азад Бервари и отговарящият за външните взаимоотношения на Кюрдистан и съветник на президента Хемин Хаврами, съобщи официалната медия на Кюрдистан - Кюрдистан 24.

Премиерът Бойко Борисов е подчертал важната роля, която играе Кюрдистан в борбата с тероризма. „Кюрдският народ и силите Пешмерга показаха голям героизъм в борбата срещу терористите от Ислямска държава в Ирак и Сирия“, е заявил българският премиер.

Президентът на Кюрдистан се е срещнал с Бойко Борисов (СНИМКИ + ВИДЕО)

Българският премиер е обърнал внимание на важността на Кюрдския регион в дневния ред на Близкия Изток и е казал, че България ще подкрепи кюрдския народ. Той е потвърдил, че България желае да разширява културните и търговските си връзки с Кюрдския регион.

От своя страна, Барзани е благодарил за поддръжката на България за коалицията на силите сражаващи се срещу терора и е добавил, че Пешмерга със своята кръв допринасят за поражението на Ислямска държава в Ирак и Сирия. „Ние разглеждаме като съюзник всяка страна, която се бори с тероризма. Освен въоръжената борба с тероризма е необходимо и да бъдат взети мерки за борбата с бедността и за икономически напредък“, е казал Барзани.

Имало е и среща с председателя на Народното събрание. Основна тема на разговор са били последните събития в региона. От своя страна Масрур Барзани е имал срещи с българските министри на икономиката, селското стопанство и туризма.

На сайта на Министерски съвет има съобщение за телефонен разговор между Борисов и турския премиер Бинали Йълдъръм от същия ден на срещата.

По темата работи и Венци Михайлов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бре

    24 13 Отговор
    Откога има такава държава интересно?
  • 2 Патето Яки

    25 1 Отговор
    Прекрояване на граници без референдум, съгласен ли е Багдат, сега на кой ще има санкции. Това двоен стандарт ли е ?
  • 3 mediator37

    11 17 Отговор
    Ооо, Хасанчо, с чужди имена! Разтревожен ли си? И с право. Евтин петрол за България от братски Мосул. Ние обратно за Мосул: бомби и мини от Дунарит АД- Русе; гранатомети, боеприпаси и стрелково оръжие от Аркус АД- Лясковец. Душата ми пее!
    Кон боб яде ли? Видьов ден иде хасанчо. Чабук, чабук.
    Ама така ви подреди Държавата Израел. Така ви го нахайдака с тоз простак Ердоган- комплексар азиатски. Дните ви са преброени.

    Коментиран от #10, #11

  • 4 ГОСТ

    18 6 Отговор
    ЗАПАДА СЕ ОПИТВА ДА ВНЕДРИ НОВИ РАЗДОРИ В ИРАК. НАШИЯ ПИОНКО ВЕДНАГА Е ДОКЛАДВАЛ НА ТУРЦИЯ ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС ДА НЕ БИ ЕРДОГАН ДА МУ ДЪРПА УШИТЕ ПО ВЪПРОСИ СВЪРЗАНИ С КЮРДИТЕ. ТУРЦИЯ ЩЕ РЕАГИРА МНОГО ОСТРО ПРОТИВ КЮРДСКА ДЪРЖАВА, НАЙ БОЛНОТО МЯСТО НА ЕРДОГАНЧО. БОКО ОСТАВА МЕЖДУ ЧУКА И НАКОВАЛНЯТА И ПАК ЩЕ СЕ ЧУДИ НА КОЙ ОТ ГОСПОДАРИТЕ СИ ДА УГОДИ.

    Коментиран от #8

  • 5 русофил

    12 12 Отговор
    Щом за Крим -наш може,защо и за Кюрдистан да не може.Законен референдум и волята на народа.Утре в Разград и Кърджали.
  • 6 ГОСТ

    11 8 Отговор
    РУСИФИЛ, написал си нещо от което или нямаш понятие за какво става въпрос или е тенденциозно. Крим , както и този Кщрдистан са самостоятелни региони със собствено управление и администрация подчинени на централната власт в държавата. Това не се отнася за такива части от българия които не са самостоятелни, а са неделима част от българската държава и няма такова понятие като отделяне от държавата НИТО С РЕФЕРЕНДУМ НИТО ПО НИКАКЪВ ДРУГ НАЧИН. ХОРА МИСЛЕТЕ ПРЕДИ ДА НАПИШЕТЕ ПОРЕДНАТА ГЛУПОСТ.
  • 7 Варна

    15 3 Отговор
    Днес Винету казва че ще ги подкрепи, а утре като звънне разгневен Ер Доги Дог?
    - Каква ли ще му е позицията на нашия?
  • 8 наблюдател

    9 3 Отговор

    До коментар #4 от "ГОСТ":

    Щом се е срещнал с Барзани значи има инструкции от Големия брат.
    Ердогрух не преде там,а и той скоро ще си има други грижи,когато го махнат от витрината.
  • 9 Борис

    18 1 Отговор
    Най смешното в случая е искането за военна помощ от България.И в какво ще се изрази тя ,сигурно със самолета от центъра в Нови Хан.
  • 10 Хасан

    10 12 Отговор

    До коментар #3 от "mediator37":

    Не трябва да си играем с огьня хорааааа.. Бьлгария трябва да си знае мястото на политическата сцена..Бойко стриктно трябва да слуга Ердоган ..

    Коментиран от #14

  • 11 Хасан

    10 17 Отговор

    До коментар #3 от "mediator37":

    Ти мразиш турците ама гледай 80милиона да не разберат че ни мращиш..те те мислят за комшия

    Коментиран от #15

  • 12 Борис

    14 3 Отговор
    Абе Асанчо като Ердоган е добър комшия ,що пуща невестулки(Местан)в комшийския двор.

    Коментиран от #13

  • 13 Хасан

    7 11 Отговор

    До коментар #12 от "Борис":

    Местан се опита да се пребори руското ДПС..но не успя..русофилската пропаганда подкрепиха Доган
  • 14 СС Тюрбан

    13 5 Отговор

    До коментар #10 от "Хасан":

    Чупка чалма!
  • 15 Българин

    16 7 Отговор

    До коментар #11 от "Хасан":

    80 милиона казваш..А към тези 80 броиш ли поне 30 милиона кюрди които мразят турците?
    Пропагандата на Ердогрух не върви при нас ние знаем какви са турците.

    Коментиран от #16, #25

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Хасан

    5 5 Отговор
    Защо трябва да се обиждаме??

    Коментиран от #19

  • 19 СС Тюрбан

    12 6 Отговор

    До коментар #18 от "Хасан":

    Заради пролятата Българска кръв за 500 години

    Коментиран от #20

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 ГОСТ

    16 0 Отговор
    ПОНЕЖЕ ТЕМАТА МЕ ЗАИНТРИГУВА ПИША ТРЕТИ КОМЕНТАР СЛЕД 4 И 6. САЩ КУПУВА ОТ НАС ОРЪЖИЕ БЪЛГАРСКО ПРОИЗВОДСТВО И ГО ПРОДАВА И НА ДВЕТЕ ВОЮВАЩИ СТРАНИ. СЕГА ЧРЕЗ НА С ПАК СЕ
    , ОПИТВАТ ДА ОКАЖАТ ПОДКРЕПА НА ПЕШМЕРГИТЕ И НИ СЛАГАТ НА ТОПА НА УСТАТА ЧРЕЗ ПОСЛУШКО БОКО. С ТОВА КОЕТО СТАВА НИЕ СТАВАМЕ МИШЕНА НА ИСЛЯМИСТИТЕ ЗАРАДИ ФИКТИВНАТА ПОДКРЕПА КОЯТО ОБЕЩАЛ БОКО НА КЮРДИТЕ И НА МУШКАТА НА ТУРЦИЯ ПАК ПО СЪЩАТА ПРИЧИНА. А САЩ ПАК СА СУХИ ОТ БАТАКА. ЗА НАС ПОСЛЕДСТВИЯТА ЩЕ СА АТЕНТАТИ ОТ ЖДИХАДИСТИТЕ И ВЛОШАВАНЕ НА ПОЛОЖЕНИЕТО НА ТУРСКО БЪЛГАРСКАТА ГРАНИЦА И НА БАЛКАНИТЕ, А СЕИРА ЩЕ СЕ ГЛЕДА ОТ АМЕРИКАНСКОТО ПОСОЛСТВО. НИЕ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ НА ТОПА НА УСТАТА ЗА ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ. НЕ НИ ЧАКА НИЩО ДОБРО ПРИ ТАЗИ СИТУАЦИЯ И С АРМИЯ ПО БЕЛИ ГАЩИ.

    Коментиран от #26

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 БУЛДОЗЕРА

    7 3 Отговор
    Де е тая държава коректен че кюрди има навсякъде? Ако ще има ново разкриване на границите, всичките ще го отнесем.Като у крим, референдум и хоп чертата. РЕФЕРЕНДУМ И ХОП БЕЗ РУМЕЛИЯ, РЕФЕРЕНДУМ ИХОП НОВА КРОЙКА И ИЗНЕНАДА. СЪС СЪЩИЯ АРШИН ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПО ЦЯЛ СВЯТ. НОВА МОДА,, ИНТЕРЕСНО СЕГА И АЗ КАТО ВЛАХ ЩЕ ИСКАМ РЕФЕРЕНДУМ, И СЕ ПРИСЪЕДИНЯВАНЕ КЪМ РУМЪНИЯ. ВИЖТЕ КОЛКО ИНТЕРЕСНО СЕ ПОЛУЧАВА. ООУ ОЩЕ КАКВИ ИЗНЕНАДИ МОЖЕ ДА ИМА.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Дедо Грую

    0 1 Отговор

    До коментар #21 от "ГОСТ":

    И гащи и армия няма...
    Тоя път тиквоций ни навря до веждите в л..ната. Егати тъпата сган, самообявила се за политици!
  • 27 ДА ЖИВЕЕ

    0 1 Отговор
    СВОБОДЕН КЮРДИСТАН !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове