Last news in Fakti

30 Май, 2017 10:14 1 278 5

Карадайъ: ДПС не е искало да сваля кабинета на Орешарски

  • карадайъ-
  • дпс-
  • дост-
  • турция-
  • пламен орешарски

ДПС не си е разваляло отношенията с Турция

Карадайъ: ДПС не е искало да сваля кабинета на Орешарски - 1

ДПС не е искало да сваля правителството на Пламен Орешарски. Ако някой от ДПС го е правил, би трябвало да си носи отговорността.

Това каза в предаването „Тази сутрин” по bTV лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Една от причините за изгонването на Лютви Местан от Движението е едноличните решения и елиминирането на колективните органи.

„Той имаше предупреждение на новогодишното тържество през 2014 г., че по този начин политическа партия не може да се управлява”, заяви лидерът на ДПС.

„Той се опита да подмени легитимните колективни органи на партията с някои персони, външни на партията”, подчерта той, но не разкри кои са те.

Лидерът на ДПС каза, че не е запознат със стенограмата за КТБ, но с любопитство очаква да се запознае с нея.

Не бих се скрил в турското посолство, категоричен беше Карадайъ. Запитан дали в ДПС са простили на Местан, той отговори: „На предателите някой да прощава?!”.

ДПС не си е разваляло отношенията с Турция, категоричен беше Карадайъ. По думите му не се е срещал с турския президент Реджеп Тайип Ердоган, защото не е имало такава необходимост.

Няма да подкрепяме Борисов, но ДПС винаги последователно е следвало своята политика. Ние имаме ясно изписана програма и всичко, което е част от нашата политика и е за доброто развитие на страната, бихме подкрепяли”, отбеляза Карадайъ.

„Успоредно с това Борисов или който и да било няма да бъде подкрепян в толерирането на радикализми и национализми, което води със себе си рискове за бъдещето на нашата страна”, заяви лидерът на ДПС.

Карадайъ, който при нападението над Ахмед Доган на националната конференция на партията през 2013 г., пръв стана да защити тогавашния лидер на Движението и неутрализира Октай Енимехмедов, е категоричен, че пак би постъпил по този начин. „Тогава съм реагирал емоционално, импулсивно. Няма време, човек ако трябва да мисли…. И Вие бихте реагирали така, ако видите пистолет, насочен към слепоочието на който и да е човек, няма ли да го защитите”, обърна се той към водещия Антон Хекимян.

„Мисля, че сме достатъчно близки с Ахмед Доган, доста дълго време сме били заедно в ДПС”, заяви Мустафа Карадайъ.

„Не само се чуваме, а и се виждаме, говорим за всичко, което е част от живота, за политика все по-рядко. Негова идея е в ДПС оперативната част в политиката да си я вършим ние”, отбеляза той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    4 0 Отговор
    Правителството на Орешарски имаше задача от Доган да подпише Южния поток и Белене...Местан беше против и отидоха на избори..затова Доган му се ядоса..и беше цялата работа
  • 2 ДОСТ РОДОПСКИ

    4 2 Отговор
    Независимо колко се е навел , и този един ден ще бъде сритан на бунището. ДПС Е НАЙ ВРЕДНАТА СТРУКТУРА , СЪЗДАДЕНА ОТ ДС ЗА КОНТРОЛИРАНЕ НА ТУРЦИТЕ И МЮСЮЛМАНИТЕ В БЪЛГАРИЯ. ТОЕСТ , НЕ ЗА ПРАВАТА ИМ, А ТОЧНО ОБРАТНОТО. В ТАЗИ ПАРТИЯ СА ,ПРЕДИМНО БИВШИ СЪТРУДНИЦИ НА ДС , И ЩАТНИ, НЕЩАТНИ ДОНОСНИЦИ. ТЕЗИ МЮЗЕВИРИ ВСЕ ОЩЕ СА НА СЛУЖБА , И ТЕРОРИЗИРАТ НАСЕЛЕНИЕТО В СМЕСЕНИТЕ РАЙОНИ.
    МЮЗЕВИРИТЕ СЕ ПОЛЗВАТ С ВСИЧКИ ПРИВИЛЕГИИ , И БЕЗКОНТРОЛНО СА В ДАЛАВЕРАТА ПО МЕСТА.ТАМ ДЕТО УПРАВЛЯВА ДПС, ДПС КОНТРОЛИРА ВСИЧКО . КОЙТО НЕ Е ОТ ДПС , ЛИШАВАТ ГО ЯКО ОТ ВСИЧКО СОЦИАЛНО, ДОРИ ЗАДЕЙСВАТ КАТ ЗА ДА ПОЛУЧАВАШ ЧЕСТИ ГЛОБИ ЗА ЩЯЛО И НЕЩЯЛО, ДОРИ ОТНЕМАНЕ НА КНИЖКАТА МУ.
    АЗ ЛИЧНО СЪМ ПОТЪРПЕШ С ДОСТА ГОБИ. ПРЕДСТАВЕТЕ СИ , ДВА ПОЖАРОГАСИТЕЛЯ ИМАХ , ПАК МИ ПИСАХА ГЛОБА ЧЕ НЯМАМ ПОЖАРОГАСИТЕЛИ. ДОРИ ВСИЧКО ДА ТИ Е В РЕД , ГЛОБЕН СЪМ ЧЕ КОЛАТА МИ НЕ Е ИДЕАЛНО МИТА. Периодично ме чакат пред портата за нови глоби, но аз съм принципен , и не се предавам. По рождение съм демократ и антикомунист, и мразя доносниците и подлогите.
  • 3 Браво веселяк

    2 2 Отговор
    Този е голям веселяк,и винаги го ледаме в господари на ефира, а при Слави , направо за холивутска комедия. Че в компютъра му хлопат дъските, ама ние ще го гледаме дорде се развали цялото дюшеме.
    Продължавай агата, хората имат нужда от пачячовци.
  • 4 Тайфур

    3 2 Отговор
    Сложиха най тъпия за да ни се смеят.."действал без да мисли!?"
  • 5 ТИНТИРИ МИНТИРИ

    0 2 Отговор
    ВИЖТЕ ЧОВЕКЪТ НЕ Е ВИНОВЕН, ТО ТАМ В НЕГОВАТА ГРУПА ИМАЛИ ПОНЕ ЕДИН СВЕСТЕН.??? Те са бизнес група, докато не го разберат ,ще лапат и лапат.Тарикатите ще живеят,докато има глупаци.
    Този не става и за чеп за зеле, но знае че софрата е богата.Ще седи там докъто го държат, а иначе кво би работил ? Кво умее? Нищо.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове