1 048 1

Захариева: Знаем кой е пострадалият българин в Лондон

Захариева: Знаем кой е пострадалият българин в Лондон
Мартин Христов

Нашата информация е, че пострадалият българин е в стабилно сътояние. Това е най-хубавото. Знаем името на човека, но няма да го споделя, защото редът е такъв. Това каза пред БТВ външният министър Екатерина Захариева по повод информацията за ранен наш сънародник при терора в Лондон.

Тя съобщи още, че от българското посолство е пуснато искане мъжът да бъде посетен в болницата. До момента олаче няма разрешение.

Данните са, че сънародникът ни не е с опасност за живота и е стабилен

Нямаме много информация за станалото в Орландо. Ясно е, че инцидентът е станал в офис център - мъж е стрелял там. Към момента няма яснота за точния брой на жертвите. Споменават се между един и трима загинали. Най-вероятно не става въпрос за терористична атака, поне такава информация имаме, разкри Захариева.

На много формати говорим за сигурността, но най-важното е да се справим с тези проблеми. Тревога има, но само с тревога няма да се справим. Трябва да разберем защо се стига до тези атаки. Трябва да намерим начин да дадем шанс на тези хора да се обучават и развиват в своите държави. Европа не може да поеме всички мигранти. Много важно е да се прекрати финансирането на тези терористични групировки. Това са каналите за трафик на хора и културни ценности. Парите на терористите идват от там и с тях те купуват оръжия. Всички държави трябва да се обединим и да премахнем източниците на финансиране, категорична беше тя.

В момента българо-руските отношения са прагматични и практични. Те трябва да бъдат и равнопоставени. Имаме общи интереси в туризма, енергетиката. Русия трябва да спазва Минските споразумения, но засега това не случва. Хубавото е, че ще има нова среща по тази тема, завърши външният министър.

София / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • кучето шаро
    Отговор
    1 18:46  05.06.17
    Публикувано във факти.бг: До момента олаче няма разрешение Публикувано във факти.бг: засега това не случва.

Напиши коментар:


Публикувай