3 835 5

Клиент получи 23 000 лева сметка за кабелна телевизия

Клиент получи 23 000 лева сметка за кабелна телевизия
Мартин Христов

Сметка за кабелна телевизия и интернет в размер на 23 586 лева и 89 стотинки е начислила на свой клиент банка, която оперира в България. Задължението се появило в графата текущи плащания на битови услуги на шуменката Румяна Б. Нормалната месечна сметка, която плащало семейството на жената била в размер на 47.90 стотинки, пише "Монитор".

"В нашето семейство имаме само едно електронно банкиране с моя съпруг и то е на мое име. Имаме и договор с кабелен оператор за телевизия и интернет от лятото на миналата година и плащаме сметката по електронен път", разказа жената.

В събота отворила профила си в банката, за да види новата сметка и с изненада установила, че дължи 23 586 лева и 89 стотинки. "При детайлизиране на задължението системата показа, че сумата се е "натрупала" от април 1970 година", разказа клиентката на трезора.

Жената е имала късмет, че не е оставила плащането на задължението в автоматичен режим, каквато практика имала с мобилния си оператор.

В случая с кабеларката системата очаквала потвърждение и заплащане. "Досетих се, че това е най-малкото техническа грешка", разказа Румяна Б.

От кабелния оператор обяснили, че нямат нищо общо с грешката, а от банковия офис казали, че това е вирус и ще предадат случая на своите IT специалисти.

Шумен / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гост 2
  Отговор
  1 19:01  05.06.17
  “...Публикувано във факти.бг: От кабелния оператор обяснили, че нямат нищо общо с грешката, а от банковия офис казали, че това е вирус и ще предадат случая на своите IT специалисти....“ Ами така се случва- като предлагате само по 2 К лева за позиция сайсек- чиста подигравка със заплащането за такава позиция, или пък изобщо не обособявате такава позиция в банките,ще страдате! Ха сега извикайте който и да е ИТ спец да ви оправи нещата;) А може да хванете и някое студентче от ТУ - да видим кога и как ще махнете вируса:) Ще се научите всички банки, че спешно ви трябва можеш, знаещ и кадърен ИТ спец специално за сайсек, но... още малко трябва да ви поуврат дебелите глави...Когато за 10ти път ви изреве ваш клиент, тогава финансовите претенции за заплата на сайсек може да са се двигнали с още едни 1-2К лева....

  Коментиран от #4

 • гост 2
  Отговор
  2 19:03  05.06.17
  двигнали- т. е. вдигнали
 • Morgoth
  Отговор
  3 19:03  05.06.17
  Хахаха вирус! Друг път! Истинската дата на задължението не е била записана поради бъг, а след това автоматично се е записало 1ви януари 1970, което в компютрите е нулевата дата. Оттам нататък е било въпрос да се изчислят лихвите за близо половин век.
 • Гост22
  Отговор
  4 00:15  08.06.17

  До коментар #1 от "гост 2":

  Е какво като изреве? Ще му върнат парите. 9 няма да изреват - това си е чиста печалба. Овче племе сме си и това е.
 • Анти ТИМ
  Отговор
  5 15:51  08.06.17
  ТОВА са ТИМ-аджийските номера на МСАТ и МНЕТ !!! Винаги, когато усетите, че ви работят ТЪРСЕТЕ МЕДИЯ!!! ПИШЕТЕ И ЗВЪНЕТЕ НА ВСЯКА ТЕЛЕВИЗИЯ, ВЕСТНИК И ПУБЛИКУВАЙТЕ В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ!!! Мутрите се плашат, когато раздухвате случая! Платете на частен детектив, за да изрови още детайли и така всяка медия ще бъде изкушена от готовият материал!!! Не си мълчете и не се страхувайте - смирението е повод да ви излъжат отново!!!

Напиши коментар:


Публикувай