938 2

Министър Димов: Въздухът е приоритет

Министър Димов: Въздухът е приоритет
Кадър БНТ
Светослава Ингилизова

Строг контрол за чистотата на морската вода това лято предвижда екоминистерството. Масираните проверки са започнали от 1 юни. Това каза пред БНТ министър Нено Димов.

От септември започват ремонти на пречиствателните станции в Златни пясъци, Китен и Приморско и Св. Константин и Елена. Министърът каза още, че основен приоритет на министерството тази година е чистотата на атмосферния въздух като за автомобилния парк до 10 дни ще има работна група, в която ще поканят и Сдружението на общините. Те ще настояват за строг контрол върху пунктовете за технически преглед.

"Вероятно с Министерството на вътрешните работи и на транспорта ще ги подпомогнем със закупуването на уреди, които да могат да мерят и при първа регистрация, което в момента е проблем, а и инцидентно да правят контрол по движението, защото техническият контрол е този, който трябва да спира колите, които не отговарят", каза министърът.

"Натам ще бъдат насочени усилията - през икономически механизми към намаляването, да не кажа към спирането на внос на коли над определена възраст и неотговарящи на определени евростандарти. За да може това да се случи трябва най-вече Министерството на финансите да бъде в тази група, която ще го реши. Добре е да има стимули. Въпросът е дали ние имаме възможност", допълни Димов.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ЯК КАРАЧ
  Отговор
  1 09:11  08.06.17
  Абе ще те свалим тебе, ама дано не е с цялото правителство. Аман от екология върху гърба на бедния народ. Всичката ни наред, остава сега и на колите ни да посегнеш. Купи си ти румънски или френски боклук на лизинг и си го карай.

  Коментиран от #2

 • МАК
  Отговор
  2 22:22  08.06.17

  До коментар #1 от "ЯК КАРАЧ":

  Поредния малоумник който лобира за нечий интереси !! Аман от тая политическа измет

Напиши коментар:


Публикувай