1 903 5

Кирил Добрев: Да направим бригада за оградата на границата

Кирил Добрев: Да направим бригада за оградата на границата
Венцислав Михайлов

МВР и службите да си сверят данните за състоянието на границата и колко хора преминават през оградата, призоваха от БСП.

Извадих всички публикации от април-май, в които управляващите твърдят, че миграционният натиск е силно намалял - между 8 и 10 пъти, само че в последните дни станахме свидетели на бежанци да бъдат залавяни в централната част на България, коментира заместник-председателят на БСП Кирил Добрев на пресконференция на тема национална сигурност.

"Имаме смъртен случай, имаме деца, част от трафика. Стана ясно, че всъщност и човекът, който организира трафика, го познаваме - бил от Лъвов мост, известен на службите афганистанец - бежанец", посочи той.

"Новата контрабанда е именно трафикът на хората", заяви Добрев и посочи, че всеки един от бежанците, които пострадаха при инцидент на магистрала "Тракия", твърди, че е платил между 3000 и 6000 евро.

Той отбеляза, че защитното съоръжение на границата се строи вече три години.

Оградата от двуредова се превърна в едноредова, ако искат да опънат една жица и да кажат, че са я завършили, но както виждате през това съоръжение преминават ежедневно хора, коментира Добрев.

Ако управляващите имат някакъв проблем, може да организираме и бригада, за да я свършим по-бързо, добави той.

Кирил Добрев припомни, че миналата година правителството на Борисов е получило 160 млн. евро, които е трябвало да бъдат инвестирани в национална сигурност и опазване на границите. По думите му заради забавени обществени поръчки, нито един лев не е инвестиран нито в камери, нито в други съоръжения за защита.

Лидерът на софийските социалисти и член на Изпълнителното бюро на БСП Калоян Паргов каза, че след като има някаква пропускливост през границата, това не става без знанието на институциите и държавата по граничните райони.

Добрев предупреди още, че в системата на МВР зрее сериозно напрежение, очакват се дори стачни действия. По думите му всичко това е заради липсата на елементарни условия на работа и изключително ниското заплащане.

Той отбеляза също, че на системата не й достигат между 1000 и 1500 служители, а управляващите не изпълняват предизборните си обещания.

По-рано вицепремиерът Валери Симеонов се закани "да качи БСП на един хеликоптер", за да им покаже оградата на българо-турската граница.

"И днес от #БСП са мрънкали на тема граничната ограда. Съвсем скоро ще ги кача на един хеликоптер да гледат отгоре какво е построено", написа той в Туитър.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • VMORO
  Отговор
  1 17:22  06.06.17
  Въпросната "ограда" е пълна смешка! Отделно ни струва цифра кинти и сума хора се наядоха, докато я построят. Също така и видеонаблюдението не работи. И термодатчиците не работят. И полицаите, дето все реват за по-високи заплати, са заедно в кючека с каналджиите. Изобщо... Повече от безотговорно отношение към отбраната на държавната граница.
 • Гостенин
  Отговор
  2 17:45  06.06.17
  Който не може през оградата минава през Летището!!Жалка работа сме!
 • Гого
  Отговор
  3 10:51  07.06.17
  Тази ограда е пълна пародия всеки може да мине през нея просто някой е станал малко по богат за сметка на данъкоплатеца който едвам крета с 400 лева заплата!
 • комераден
  Отговор
  4 11:37  07.06.17
  Кирето го искам на бригада в концлагера Белене, 10 години чукане на камъни, заедно с цялата компартия. Глейте ква гушка е пуснал, там ще стане френски пич и акъла му ще дойде, ще стане, кат Айнщайн умен.
 • До №4
  Отговор
  5 14:29  09.06.17
  За кирето не знам,ама ти можеш да станеш жена!

Напиши коментар:


Публикувай