2 633 12

Елена Йончева: Корупция и бежанци по границата

Говорят се неверни неща, отбеляза вътрешният министър Валентин Радев

Елена Йончева: Корупция и бежанци по границата
Стефанаки Йоанис

Вътрешният министър Валентин Радев влезе в остър спор с депутатката от БСП Елена Йончева, която продължи с обвиненията за корупция около оградата на границата.

В ефира на Нова телевизия бившата журналистка дори заяви, че се търгува с националната сигурност.

Тя отбеляза, че според първоначалното постановление на Министерския съвет оградата е трябвало да бъде двуредова по цялата граница и едноредова само там, където теренът е труднодостъпен.

"При правителството на Бойко Борисов се взима решение оградата от двуредова да мине на едноредова", изтъкна Йончева.

По думите й оградата в Хасковско, която е около 31 км, се строи едноредова.

"Изграждането в този район е възложено не на МВР, а на областния управител, който сключва договор с частна фирма. А Гранична полиция и тази фирма сами решават да променят проекта. Нелегалните мигранти се катерят със стълба по оградата. Начинът, по който е направена оградата, и изготвянето от частна фирма на нов проект за оградата, различен от този на МВР, говори, че става дума за търговия с националната сигурност", коментира депутатката.

Според нея се прави опит да се скрие тази информация и БСП ще сезира прокуратурата.

Освен това Йончева заяви, че камерите по границата не работят. В студиото тя показа доклад, според който техническите средства за наблюдение (панорамни устройства, сензори и др.) в пограничните райони от ГКПП "Капитан Андреево" до ГКПП "Лесово" не са в изправност заради изтекъл договор за поддръжка.

На живо по телефона се включи вътрешният министър Валентин Радев, който ядосано определи твърденията й като "неверни". Той потвърди, че е направено препроектиране на оградата, но увери, че всичко е станало по същата процедура като първия проект.

"Говорите неверни неща и вече прекалявате. Платено е за едноредова ограда. Решението е взето от всички по веригата и всичко е направено по законовите правила", изтъкна Радев.

Той се скара на Йончева, която го прекъсваше да не говори "върху него".

Министърът покани Йончева след седмица да отидат с автомобили на границата и да я огледат, съгласявайки се с нея, че от хеликоптер не се вижда всичко. Тя пък каза това по повод вчерашната закана на вицепремиера Валери Симеонов "да качи БСП на един хеликоптер", за да видят отгоре, че няма нищо нередно.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Госттт
  Отговор
  1 11:01  07.06.17
  Така е като няма вече какво да се приватизира ще търгуват с националната сигурност.
 • работник и колхозничка
  Отговор
  2 11:14  07.06.17
  На Ленчето гласъ не и се чуваше когато Серж беше мин. председател ? Да не би корупцията да е избуяла от пролетните дъждове тая година като троскота?
 • къртицата
  Отговор
  3 11:21  07.06.17
  ГОЛЯМА ЗМИЯ ГОЛЯМА
 • браво на БКП то
  Отговор
  4 11:34  07.06.17
  Благодарете на Г-жа Йончева и на другите комуняги, че ако не бяха разсипали страната, сега щяхме да сме пълни с джагали, вижте, какво стана с Германия.

 • Сульо и пульо
  Отговор
  5 13:02  07.06.17
  Нали щеше да съди Борисов.Тя ще ми говори за корупция заедно с ония грозник,прнасящия валута в куфарчето.
 • Варна
  Отговор
  6 14:13  07.06.17
  Някой направил ли е сметка, че 1км. тел по границата има колосалната сума над 1,2 млн. лева? Повтарям 1,2 млн.лв. за километър! Всеки който е купувал метали, мрежи, тръби и т.н. добре знае че това е АБСУРДНА ЦЕНА!!! - Нека някой ми извади сметка кое струва 1 200 000 лева в 1 км. тел! Тук не влизат средствата за наблюдение а само кирливата ограда!!!

  Коментиран от #7

 • имуноглобулин
  Отговор
  7 16:15  07.06.17

  До коментар #6 от "Варна":

  0,2 МИЛИОНА НО КМ.!!!

  Коментиран от #8

 • Варна
  Отговор
  8 16:56  07.06.17

  До коментар #7 от "имуноглобулин":

  НЕ! Не е 0,2 млн., а сумата която посочих. Още края на 2016 година цената беше стигнала 1`267 000лв. на километър. В интернет има достатъчно информация за всеки транш от както са започнали да я строят! - Събери сумите и ще видиш какво се получава на километър. Всички по веригата крадат като започнеш от премиера та стигнеш до главният счетоводител на всяка от общините, през които минава граничната бразда. - Без изключение! Няма сини, червени, зелени и т.н. всичките крадат заедно!

  Коментиран от #9, #11

 • имуноглобулин
  Отговор
  9 18:19  07.06.17

  До коментар #8 от "Варна":

  СМЕШНИК!!! ИНФОРМАЦИЯТА Е ШИРОКО ДОСТЪПНА!!!

  Коментиран от #10

 • Варна
  Отговор
  10 22:00  07.06.17

  До коментар #9 от "имуноглобулин":

  Ей ако не можеш да се справиш с елементарната задача за четвъртокласник нямаш място тук. Всяка една от сумите за извършените траншове е широко огласена в медиите. Дори има на места където са направени и елементарни сметки. Имаш просто горамния късмет, че не можеш да ми кажеш тези думи в лицето. - Голям късмет имаш!
 • Гост
  Отговор
  11 22:43  07.06.17

  До коментар #8 от "Варна":

  Ей изнеси си дебелия г.з от твоята Варна и отиди до границата и виж тази ограда която твоята любима Еленка само плюете. Така да те светна малко. Трябва проектиране , разчистване на района за тежка техника която ще докара хората и материалите за оградата , заплати на хората които работят там разходи за техниката която работи там защото това не е едно лозе което да му направиш оградна че да не влиза на комшията добитъка. За тази ограда плюят само ей такива като теб и онази уж журналистка. Защо не скачаше толкова когато Орешарски започна оградата с фирми близки на БСП???
 • ГЕРБ
  Отговор
  12 19:30  08.06.17
  Тая кокошка няма място дори при крадливите комуняги.

Напиши коментар:


Публикувай