1 109 5

Зелена зона все повече обхваща Лозенец и Средец

Зелена зона все повече обхваща Лозенец и Средец

Транспортната комисия към Столичния общински съвет гласува разширение на "Зелената зона в кварталите „Лозенец“ и „Средец“.

Кметът на район „Лозенец“ Любомир Дреков заяви, че обсъжданията по разширяването на "Зелената зона" са започнали още през 2014 г., като от тогава нараства броят желаещи това да се случи, защото към момента има безразборно паркиране, което създава рискове за пешеходците. „Единственият механизъм, по който може трайно и категорично да бъде решен проблемът с колите по тротоари и зелени площи е въвеждането на зелена зона. Това е единственият начин да имаме постоянен и ежедневен контрол върху паркирането“, посочи той.

В "Лозенец" разширение на платената зона ще има в квадрата между булевардите "Евлоги и Христо Георгиеви", "Драган Цанков", "Джеймс Баучер" и "Черни Връх". За "Средец" искането е да се паркира платено в участъка между булевардите "Цариградско шосе", "Евлоги и Христо Георгиеви", "Михай Еминеску и улиците "Мизия", и " Хан Омуртаг".

Кметът на район „Средец“ Мария Ачкова каза, че това е единственото решение, което е нормативно възможно и установено като практика, както и стъпка в правилната посока.

По думите ѝ над 1100 места ще бъдат разкрити за платено паркиране.

Предстои предложението да влезе за одобрение на сесията на Столични общински съвет (СОС).

България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гост
  Отговор
  1 15:55  07.06.17
  Мене ме интересува КЪДЕ отиват парите от зоната ? ОК, нека разширят обхвата, но парите да се връщат отново по улиците под формата на асфалт. Ако парите от зоната не се крадяха, досега всички улици в София да бяха със златно покритие поне 20 см.
 • Т.о.ш.и.б.и.я.н
  Отговор
  2 16:06  07.06.17
  Рекет...ако колите спират без да е зона се създава неудобства за пешеходци а ако се плаща вече няма неудобсто
 • Шефьор
  Отговор
  3 16:36  07.06.17
  Проблема не е в паркирането, а в липсата на полицията. Я идете пред 4-то РУ и вижте колко автомобила на МВР са паркирани пред него. Има доста, ама това са на самите полицаи дето работят в районното. Разширяването на зелената зона няма да реши проблема. Проблема е в липсата на контрол от страна на полицията за паркирането и движението по улиците на квартала.
 • Фъндъкова
  Отговор
  4 19:58  07.06.17
  Целта е смукане на пари.....Драги съграждани и скъпи гости джобовете ви старателно ще бъдат изтупани.
 • До кмета на София
  Отговор
  5 21:10  07.06.17
  Кога ще има ВИЗИЯ за града....Не трябва да се строят само блокове , а да се предвиждат и паркоместа (на жилище минимум две места ). Друго също паркинги на няколко етажа , нали ще гоним запада...

Напиши коментар:


Публикувай