1 358 2

Марков: Нужни са стандарти за легналите полицаи

Общински съветник иска изграждане на писта за автомобилни състезания край София

Марков: Нужни са стандарти за легналите полицаи
Венцислав Михайлов

Трябва да има уеднаквена практика и контрол за спазването на стандарти при изграждане на т. нар. "легнали полицаи", спирки и т.н.

Това каза общинският съветник от ДБГ/РБ Стефан Марков по време на сесията на Столичния общински съвет днес.

Получавам редица сигнали за прекалено високи легнали полицаи, в които често колите опират, за липса на маркировка или поставени изкуствени неравности за намаляване на скоростта, чиито смисъл се губи, тъй като може да преминеш и със 100 км/ч, каза още Марков. Според думите му, поставянето на легнали полицаи е важно за сигурността на пешеходците в столицата и трябва да бъде обект на стриктен контрол, аргументира се Стефан Марков.

За целта той поиска от Столична община информация за спазването на стандартите за легналите полицаи на общинските пътища. Той призова общинската администрация да заложи на контрола при изпълнението на вече заложените стандарти и да разработи стратегия за унифициране на градската среда - от легналите полицаи до кофите за боклук, осветителни тела и други.

Както знаете от около година търся подходящи терени за изграждане на съоръжение за автомобилни мероприятия, гонки и т.н. Безопасността е наистина важна и тя е в много измерения от легналите полицаи до терен за автомобилни гонки, които всекидневно застрашават живота на пешеходците, припомни Марков.

Необходими са не само стратегии, но цялата столица да има еднакви стандарти за градската мебел, което включва кофите за смет, спирките на градския транспорт, пейките и други. Кварталите трябва да не са като различни градове. От Люлин до Младост и от Овча Купел до Обеля трябва всички елементи на градския дизайн да са еднакви. Това ще даде различен облик на целия град а и ще бъде по-изгодно от финансова гледна точка за общината, категоричен е Марков.

Имаше идея концесия на спирките в София, която също предвиждаше типови проекти, защо не я разгледаме отново, попита той.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ИВАН
  Отговор
  1 13:32  08.06.17
  Да се премахнат изцяло всички легнали полицаи в България .. хората имат съвест и не е необходимо да ги насилват и да си чупят колите, а тези които нямат съвест - начините са други, само без насилие ... насилието ражда насилие :)
 • Morgoth
  Отговор
  2 17:15  08.06.17
  Всички легнали полицаи трябва да се махнат и да се заменят с повдигнати пешеходни пътеки. Местата им също трябва да бъдат ревизирани - на много места има сложени само защото някой с връзки или просто с инат го е направил. Такива съоръжения се слагат където има деца - входове на училища, детски градини и площадки. В Лагера само в рамките на 200 метра по Хайдушка поляна има сложени 7 огромни спящи полицаи защото военните така са решили. На ул Хан Пресиян зад медицинските компрекси за същите 200 метра има 4 броя със същата гигантска височина - целите са надрани от преминаващите отгоре им автомобили. Има и такива сложени пред мутренски къщи - те са по-малки, но напълно незаконни. Сложени са с цел мутрата да не се съобразява много с трафика когато излиза от гаража.

Напиши коментар:


Публикувай