927 1

Норвегия открива почетно генерално консулство в България

Норвегия открива почетно генерално консулство в България
Мартин Христов

Правителството даде съгласието си Норвегия да открие почетно генерално консулство в България. То ще бъде със седалище в София и консулски окръг обхващащ територията на България, без областите Шумен, Варна, Добрич и Бургас, които се покриват от почетното консулство на държавата във Варна.

Норвежката страна мотивира желанието си да открие консулството в България със закриването на посолството си на 30 юни 2016 г., както и с желанието си за развитие на двустранните отношения във всички сфери от общ интерес между Норвегия и България. За почетен консул Кралството желае да назначи Венцеслава Янчовска-Иванова.

Кабинетът прие и решение, с което оттегля съгласието си Ивар Свенсон да изпълнява функциите на почетен генерален консул на Кралство Швеция в София. Със същото решение правителството даде съгласие за назначаването на Зоя Паунова на поста. Промяната се извършва по искане на шведската страна. Тя мотивира желанието си с молбата на Ивар Свенсон да бъде освободен от заеманата длъжност, както и с голямото си доверие към Зоя Паунова.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Зоя Паунова
    Отговор
    1 00:37  09.06.17
    КО РЕЧИИИ??? "То ще бъде със седалище в София и консулски окръг обхващащ територията на България, без областите Шумен, Варна, Добрич и Бургас, които се покриват от почетното консулство на държавата във Варна. " - значи Норвегия, ВЕЧЕ има ПОЧЕТНО консулство във Варна!!! Кой ще е НАЙ-почетен консул тогава? Колежката "гост2" (деси-стоян) да си почовърка бумагите и да помогне на резила в създалата се ситуация )))

Напиши коментар:


Публикувай