1 612 6

Симеонов внесе сигнал до Цацаров заради изказвания на Елена Йончева

Симеонов внесе сигнал до Цацаров заради изказвания на Елена Йончева
Светослава Ингилизова

Заместник министър-председателят Валери Симеонов внесе днес сигнал до Главния прокурор Сотир Цацаров относно редица изказвания на народния представител от БСП Елена Йончева.

Според Симеонов тя разпространява информация с потенциал да нанесе вреди на държавата и да застраши националната сигурност.

Сигналът се отнася до две телевизионни участия на г-жа Йончева, разгласяващи неразумно и нерегламентирано структурата и типа на изграденото възпиращо съоръжение по границата с Република Турция. Г-жа Йончева уточнява конкретни гранични пирамиди, между които, по нейни думи, загражденията са най-лесни за преминаване и към които, отново по нейни думи, „е най-естествено” да се насочат бежанците, желаещи да влязат по незаконен начин в България.

Симеонов сигнализира прокуратурата и за изнесен в ефир „доклад” на Инспектората на Министерския съвет, според който в райони на преградното съоръжение има неработещи технически съоръжения. Прокуратурата трябва да провери истинността на цитирания „доклад” и начина, по който народният представител го е придобил, включително дали г-жа Йончева е използвала по нерегламентиран начин предходната си позиция в президентската администрация за тази цел.

В сигнала до прокуратурата се изисква и проверка на начина, по който е копирана документация за възпиращото съоръжение по границата, включително договори и платежни документи с фирмите-изпълнители, в областните управи на област Ямбол и област Хасково, изнасянето на информацията и пренасянето й в Президентството. Всичко това е извършено без приемно-предавателни протоколи и надлежни документи. Заместник министър-председателят изисква да се провери и връзката между г-жа Елена Йончева и лицата, участвали в процеса на изнасяне на документацията.

Заместник министър-председателят напомня, че един народен представител е длъжен да изпълнява, а не да нарушава клетвата си за служба на Отечеството.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • панов
  Отговор
  1 16:09  08.06.17
  йончева е агент на гру,като такава беше изхвърлена от президентството
 • неутрален
  Отговор
  2 16:42  08.06.17
  Е кресльо, кресльо преди да ти запушат устата с поста друго говореше. Боко си знае работата, който рита и крещи срещу него -даде му пост и парички и всичко е точно. Значи това, че съоръжението не е направено както трябва, разбира се умишлено за да се преминава и да вземате пари от бежанците, а си тръгнал да правиш разслезване-от къде има Йончева информацията за истината. МРЪСНИ КРАДЦИ И Д......ци.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 • 3 19:21  08.06.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 4 05:48  11.06.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • zevs
  Отговор
  5 05:50  11.06.17
  ПОГЛЕДНЕТЕ ФИЗИОНОМИЯТА НА ТОЗИ СЕЛЯНДУР.ЗА ЩЕЛО И НЕЩЕЛО ДАВА НА ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ.ПО ФИЗИОНОМИЯТА МУ ЛИЧИ ,ЧЕ Е ПОДЛЕЦ И Л..НО!!!
 • 6 05:51  11.06.17
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай