1 011 7

Борисов срещу административната тежест: Да не размотават хората по етажите

Борисов срещу административната тежест: Да не размотават хората по етажите
Снимка: БТА/ Архив
Светослава Ингилизова

Намаляването на административната тежест върху бизнеса и гражданите зависи колкото от правителството, толкова и от местната власт. Това бе коментирано на днешното заседание на Министерския съвет по повод готвените мерки за намаляване на бюрокрацията.

Министър-председателят Бойко Борисов подчерта, че е необходимо да се използват всички инструменти за съвместна работа с общините за разрешаване на проблема.

„Публично, в присъствието на Националната здравноосигурителна каса, на кметовете ще водим този дебат. Обясняваме, чуваме и техни мнения. Ако трябва някъде да се финансира, ще дофинансираме; важното е накрая максимум да скъсим времето на бизнесмена или на гражданина, отишъл да си изважда документ и да не го размотават по етажите. На практика, ние десетократно ще изплатим това, ако някъде се налага да финансираме, с човекочасовете, които се губят по администрации”, каза премиерът Борисов.

Министърът на икономиката Емил Караниколов подчерта, че до 15 юни трябва да е готов анализът, който ще се предостави и на бизнеса, и на Комисия по икономическа политика в парламента, за да се запознаят и те с реформите, които се предприемат за облекчаването на административната тежест.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Дай пример
  Отговор
  1 20:09  08.06.17
  Щом все пак зависи от правителството, то направете го. Намали депутатите на 100, очевидно е, че 240 са твърде много. Говори с приятелката си Фъндъкова да намали общинските съветници на 21. Ти можеш да намалиш чиновниците по всички министерства на половина. Полицаиите от кабинетите, които нищо не правят. Дай пример и ще те последват. Освен това има механизъм правителството да влияе върху местната власт. Нека депутатите седнат в Дачии за по 20000 и да видим как кметовете си купуват лимузини по 150000. След това нали са от вашата партия. Толкова възможности, реализирай ги
 • Константин-Ром
  Отговор
  2 22:29  08.06.17
  Дай Боже,да вървим все напред и да се разрешат не само бюрокрацията,а и жизнено важните реформи,като по-добри заплати,по висок стандарт на живот и т.н.
 • Константин-Ром
  Отговор
  3 22:32  08.06.17
  Браво Г-н Борисов,все повече и повече печелите симпатиите на народа.Променете нещата в Държавата към по добро за народа.Бог да ви благослови.
 • Дядо поп
  Отговор
  4 23:25  08.06.17
  Тия приказки Боко ги пуска от време на време да замаже очите на наивниците.Първо лапаха европари за админи- стративно обслужване,сега гласят лапаница да го намаля- ват,ще има нови назначения на чиновници да се борят на ужким с административната тежест.
 • ААА
  Отговор
  5 07:21  09.06.17
  Ако няма тежка бюрокрация , няма и как една кохорта паразити да лежат на готово и да лапат. На практика това е скритият и непосилен косвен данък с който почти всеки занимаващ се с някакъв бизнес е длъжен да се съобразява , и да го включва на първо място в своите планове,да отделя много свободно време кански нерви, правилните хора ,и естествено ПАРИ. Много е дълго за обяснение, но ако отидете в една съседна Турция ,и се поинтересувате как е структуриран там малкият и среден бизнес , и как там не се пречи , а се разчиства пътя , и каква активна роля имат там институциите за създаване и подпомагане на местният бизнес. С мантри не се бори бюрокрация , тя е политика на държавата , създава привилигировани касти , и свещени крави -платци на избори ,и това за което всеки говори -КОРУПЦИЯ . Самоизяждаме се за съжаление.
 • Гого
  Отговор
  6 09:01  11.06.17
  До сега нямам спомен нещо да е изпълнил единствено е добър в лъжите и кражбите като добавим некачествените пътища и саниране няма какво да се каже повече за този мафиот!
 • неутрален
  Отговор
  7 10:41  11.06.17
  ТИКВО, колко време се размотаваш и напъваш като властващ? Сега ли разбра за тези проблеми? Напротив-ти и твойте администрации по места го правите. ПРАВИШ СЕ НА ГЕРОЙ , КОЙТО "РАЗРЕШАВА" ПРПОБЛЕМИТЕ. Не си въобразявай, че ни заблуждаваш и предприемаш нещо в полза на хората, ако беше такъв, отдавна да си стегнал и създал дисциплина, но създадената анархия от теб , кара твоите лакеи да гласуват за теб, за да са си на топлите административни местенца и никой не се интересува от проблемите на хората. МАЗНИК.

Напиши коментар:


Публикувай