1 048 1

Командоси учиха деца да не са агресивни

Командоси учиха деца да не са агресивни
Кадър БНТ
Светослава Ингилизова

Командоси проведоха обучение на ученици за това как да преодолеят агресията в училище. Специализираният отряд за борба с тероризма запозна децата с начина си на работа и им разказа повече за това как се овладяват негативните емоции. Срещата се осъществи по проект "Дигитални уроци" на фондация "Кой е срещу теб в мрежата", съобщи БНТ.

Разговор за агресията при и над децата с психолога Младен Владимиров може да гледате тук.

На спецотряда гостуваха деца от шестите класове на три столични училища, които последните месеци заедно с родителите си преминаха през специален курс на обучение, свързан с киберсигурността и преодоляването на агресията в училище и интернет.

С помощта на психолог от МВР, учениците научиха повече за това, как да разпознават емоциите си.

"Това, което ги докосва, вълнува, агресира е същото, като при възрастните. Колко често ние самите имаме потребността да отговорим с агресия на агресия, можем да си дадем сметка за тях колко е трудно. Защото за тях това са едни ситуации, в които за пръв път попадат", каза д-р Цветелина Иванова, старши преподавател в Академия на МВР.

Заедно със служители на Специализирания отряд децата разгледаха част от оръжието и техниката, с която работят командосите.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Гост
    Отговор
    1 23:05  08.06.17
    Браво, нека се случва по-често и в повече градове.

Напиши коментар:


Публикувай