1 099 2

Шефът на ДАИ: Никой не ми е искал оставката

Шефът на ДАИ: Никой не ми е искал оставката
Красимир Калайджиев Снимка: Архив
Светослава Ингилизова

Не е искана оставката на шефа на ИА „Автомобилна администрация” след масовите арести при разкриването на схема за продажба на книжки в системата. 12 от тях са служители на ДАИ, а двама – собственици на автошколи. Бяха повдигнати обвинения на шестима от тях.

„За София от 16 души 12 са задържани. В продължение на една година работим много засилено със специализираните служби”, каза пред Нова тв Красимир Калайджиев, изпълнителен директор на ИА „Автомобилна администрация”.

„Бих казал, че е направен един здрав колектив. Най-вероятно обаче не става въпрос за манипулация на жребия при кой изпитващ да се падне човекът, който се явява на изпит. Жребият се наблюдава и анализира чрез софтуер. Все пак специализираните служби ще разберат какво се е случило”, коментира Калайджиев.

"Хванатите са хора, които са работили много години в тази сфера. Не съм казал, че съм подал тайно сигнал, а че сме съдействали. Що се касае до оставката ми, аз винаги мога да я подам. Към този момент никой не я е искал”, каза Калайджиев.

Той поясни, че вчера и днес не се провеждат шофьорски изпити. Те са преместени за събота и неделя.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гост
  Отговор
  1 10:03  09.06.17
  Корумпиран долен тип за ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР СИ - МЪРЛЮ
 • ХАСАН
  Отговор
  2 12:01  09.06.17
  Г-н Калайджиев не е корумпиран - 100%!!!

Напиши коментар:


Публикувай