1 382 9

Благой Рагин: Аз съм един Дон Кихот

Венцислав Михайлов

Аз ще продължа да помагам с каквото мога без ангажименти - това е моята кауза, аз съм един Дон Кихот, заяви Благой Рагин, който подаде оставка като шеф на БХРА.

Вчера той се оттегли като председател на Българската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите след призив на министъра на туризма Ангелина Ангелкова заради думите му, че не трябва да се вдига шум около ритнатата камериерка в Слънчев бряг, за да не загубим шведските туристи.

"Аз от една година се моля на моите колеги да ме освободят, защото още тогава получих покана да се оттегля, защото не съм удобен за някои хора. Аз поисках освобождаване, но колегите ми не ме пуснаха. Преди една седмица отново ми намекнаха, че е крайно време да освободя поста и сега виждате какво се случва. Благодаря ви, че ми помогнахте да се оттегля”, заяви тази сутрин в ефира на Нова телевизия Рагин.

Подчерта обаче, че ще продължи да помага на бранша с каквото може.

И днес той повтори, че думите му са били манипулирани и пресилени в медиите.

„Тогава казах, че всеки гражданин – чужд или българин, който наруши закона, трябва да си понесе наказанието. След това казах, че искам да бъдем по-внимателни към обикновените шведи, защото те не са виновни, че един техен лумпен руши имиджа на страната им. После обаче написаха, че съм казал да се усмихваме и да бъдем внимателни - те да ни ритат и ние да ги покровителстваме”, поясни Рагин и се оплака, че е бил атакуван от хейтъри и тролове.

След като обаче вчера не се извини, по призива на Ангелкова, днес той каза:

„Извинявам се на всички, ако съм обидил някого”

Самата тя се включи в разговора и коментира, че оставката на Рагин е достойна постъпка.

"Радвам се, че чу молбата ми, защото е важно Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация да представя интересите на работещите в сектора. Те трябва да бъдат подпомагани и уважавани по всякакъв начин. Недопустимо е подобно поведение от страна на председателя на асоциацията”, изтъкна обаче министърът.

Намеси се обаче главният секретар на асоциацията Веселин Налбантов, който защити Рагин и не се съгласи, че трябва да подава оставка.

"Няма да толерираме подобни действия. Тези случаи ще продължат и ще има такива. Не прибегнах до правосъдието, а превъзпитах въпросния човек, който бе нападнал моя служителка. Искам да каже, че Благой Рагин е в колективен орган. Ние го знаем като майка Тереза, иска да бъде добър към всички. Няма да му позволим да се оттегли така самоволно, защото не е искал да каже това”, заяви Налбантов.

Той се обърна към правителството с думите, че проблемът е в Слънчев бряг, където няма ръководство и курортът е оставен на самотек.

Междувременно дъщерята на ударената камериерка заяви, че да се работи в курорта е опасно.

Вчера съдът остави за постоянно в ареста шведския турист, който счупи челюстта на майка й, въпреки неговите извинения и обещания, че няма да се укрие. Очаква го съд по бързата процедура.

Самата камериерка очаква парично обезщетение.

България


Още по темата

 • Рагин искал пари от шведи за ритника

  Рагин искал пари от шведи за ритника

  Председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин обяви, че е помолил шведска фирма да даде пари на изританата в ...
  8.06.2017
  9 688
  67
 • Благой Рагин хвърли оставка

  Благой Рагин хвърли оставка

  Благой Рагин подаде оставка като председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА), съобщиха от "Нова телевизия". ...
  8.06.2017
  2 989
  19
 • Рагин: Обвиненията срещу мен са компромат

  Рагин: Обвиненията срещу мен са компромат

  Благой Рагин нарече компромат написаното срещу него по случая с ритнатата от швед камериерка. Той напуска поста председател на Българската ...
  8.06.2017
  2 268
  14
 • Рагин като диагноза за туризма ни

  Рагин като диагноза за туризма ни

  Съвсем сериозно бях решила, че темата "Рагин" е приключила за мен, след като снощи го чух как заеква и подсмърча на телефонната линия. ...
  9.06.2017
  2 708
  17

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гост 2
  Отговор
  1 11:06  09.06.17
  Ти си един НАГЛЕЦ! С какво право си искал шведа да даде пари на пострадалата камериерка- за да може после да се направи прихващане с тази сума от исканото обезщетение в съда и да се намали обезщетението за пострадалото лице на 1/2 , като пострадалата се лиши от много по-голямо по размер парично обещетение, нали? ЧИИ ИНТЕРЕСИ ЗАЩИТАВАШ ТИ? И си и нагъл, на всичко отгоре! Я си кажи- бил ли си член на бкп от средния ешелон в туризма/ балкантурист/?
 • бг лайф
  Отговор
  2 11:09  09.06.17
  Аве отвсякъде "Балкантурист" от бай Тошово време !? Добре, че някой извади записа иначе щеше да си остане само с жената с болките в ченето и страх в душата, шведа щеше да си е на свобода и в момента да е пиян в някое барче, всичко по морето щеше да е цветя и рози и правителството да е щастливо и доволно да потрива шкембе в някой скъп чуждестранен курорт !
 • Той с ритници министърката с бухалки
  Отговор
  3 11:47  09.06.17
  Както се разбира, тези хора не разбират, че са сгрешили сериозно. Щом ще помага, значи ще ходи да рита камериерките преди чужденците, а министърката ще ходи с бухалката и бой по главата. Това ли е им "визията" за туризма: българите роби, а гостите робовладелци?
 • Ттттт
  Отговор
  4 12:51  09.06.17
  Хахаааа.Тоя нещастник бил Донки Хот!!!!

 • Ми-ау! :)
  Отговор
  5 12:54  09.06.17
  НЕ, РАГИН!!! НЕ! ТИ НЕ СИ ДОН КИХОТ! ТИ СИ ТАРТЮФ! АКО ВЪОБЩЕ ЗНАЕШ ЗА КАКВО СТАВА ДУМА!!! ДО СЕГА СЕ ОПИТВАХ ДА СПАЗВАМ ПРИЛИЧИЕТО И ДОБРИЯ ТОН. ПИСНА МИ! ПИСНА МИ ОТ ТАРТЮФСКО И ИЗВЪРТАНЕ! ОТ ТАРТЮФСКО МЪЛЧАНИЕ, ОТ ТОВА, ДА НЕ СЕ ГОВОРИ ИСТИНАТА ЗА ТУРИЗМА В БЪЛГАРИЯ, "ЗА ДА НЕ СЕ ИЗЛАГАМЕ ПРЕД ЧУЖДЕНЦИТЕ!" А ТЯ Е СЛЕДНАТА (И ГОРЕЩО СЕ НАДЯВАМ ТЕЗИ РЕДОВЕ ДА ПРОЧЕТЕ И ГОСПОЖА МИНИСТЪРА, КЪМ КОЯТО ИЗПИТВАМ ДЪЛБОКО УВАЖЕНИЕ, ЧЕ ТИ ПОИСКА ОСТАВКАТА!): 1. В България туризъм се прави от две категории хора: - Случайно попаднали там (на сезонен принцип) "парашутисти", - Тарикати, които са буферите, бушоните, ушите, очите на сивите кардинали - инвеститори и собственици. Първите - без професионални познания и умения - безработни, често пъти и малограмотни, но удобни, треперещи за сезонното си местенце и за бакшишчето... Вторите - копои, смятащи се за власт имащи, които " колят и бесят" и заплашват, че ако не се работи безропотно по 12 часа най-малкото, следва уволнение... Истината за туризма е, че в "туристическите" селища и градчета духът на гостоприемството отдавна е подменен от меркантилност! Продава се всичко: от кичозни сувенири до кичозна плът. Цените в магазините за подобни селища понякога достигат разлики в пъти в сравнение с нормалните пазарни цени - визирам продукти от ежедневна употреба и храна. Чалгата и кючеците изместват традициите и фолклора. Пиянските изстъпления на отбор юнаци създават усещане за несигурност
 • 6 02:25  10.06.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • неканен
  Отговор
  7 14:17  10.06.17
  Ти си един бай......
 • име на гост
  Отговор
  8 08:55  11.06.17
  другарю Рагин, тъп сте!!! Боядисаната ви главица не веднъж се е излагала кът за последно. Крайно време беше да си понесете последствията. Срам и позор за и без това унищоженото Българско море.
 • Зелен учебник
  Отговор
  9 15:42  17.06.17
  Тоя па,ако Рагин знаеше, кой е ТАРТЮФ,щеше да е преподавател вУНСС.

Напиши коментар:


Публикувай