Last news in Fakti

9 Юни, 2017 10:59 1 906 9

Благой Рагин: Аз съм един Дон Кихот

  • благой рагин-
  • швед-
  • туризъм-
  • ритник
Благой Рагин: Аз съм един Дон Кихот - 1

Аз ще продължа да помагам с каквото мога без ангажименти - това е моята кауза, аз съм един Дон Кихот, заяви Благой Рагин, който подаде оставка като шеф на БХРА.

Вчера той се оттегли като председател на Българската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите след призив на министъра на туризма Ангелина Ангелкова заради думите му, че не трябва да се вдига шум около ритнатата камериерка в Слънчев бряг, за да не загубим шведските туристи.

"Аз от една година се моля на моите колеги да ме освободят, защото още тогава получих покана да се оттегля, защото не съм удобен за някои хора. Аз поисках освобождаване, но колегите ми не ме пуснаха. Преди една седмица отново ми намекнаха, че е крайно време да освободя поста и сега виждате какво се случва. Благодаря ви, че ми помогнахте да се оттегля”, заяви тази сутрин в ефира на Нова телевизия Рагин.

Подчерта обаче, че ще продължи да помага на бранша с каквото може.

И днес той повтори, че думите му са били манипулирани и пресилени в медиите.

„Тогава казах, че всеки гражданин – чужд или българин, който наруши закона, трябва да си понесе наказанието. След това казах, че искам да бъдем по-внимателни към обикновените шведи, защото те не са виновни, че един техен лумпен руши имиджа на страната им. После обаче написаха, че съм казал да се усмихваме и да бъдем внимателни - те да ни ритат и ние да ги покровителстваме”, поясни Рагин и се оплака, че е бил атакуван от хейтъри и тролове.

След като обаче вчера не се извини, по призива на Ангелкова, днес той каза:

„Извинявам се на всички, ако съм обидил някого”

Самата тя се включи в разговора и коментира, че оставката на Рагин е достойна постъпка.

"Радвам се, че чу молбата ми, защото е важно Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация да представя интересите на работещите в сектора. Те трябва да бъдат подпомагани и уважавани по всякакъв начин. Недопустимо е подобно поведение от страна на председателя на асоциацията”, изтъкна обаче министърът.

Намеси се обаче главният секретар на асоциацията Веселин Налбантов, който защити Рагин и не се съгласи, че трябва да подава оставка.

"Няма да толерираме подобни действия. Тези случаи ще продължат и ще има такива. Не прибегнах до правосъдието, а превъзпитах въпросния човек, който бе нападнал моя служителка. Искам да каже, че Благой Рагин е в колективен орган. Ние го знаем като майка Тереза, иска да бъде добър към всички. Няма да му позволим да се оттегли така самоволно, защото не е искал да каже това”, заяви Налбантов.

Той се обърна към правителството с думите, че проблемът е в Слънчев бряг, където няма ръководство и курортът е оставен на самотек.

Междувременно дъщерята на ударената камериерка заяви, че да се работи в курорта е опасно.

Вчера съдът остави за постоянно в ареста шведския турист, който счупи челюстта на майка й, въпреки неговите извинения и обещания, че няма да се укрие. Очаква го съд по бързата процедура.

Самата камериерка очаква парично обезщетение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост 2

    7 2 Отговор
    Ти си един НАГЛЕЦ! С какво право си искал шведа да даде пари на пострадалата камериерка- за да може после да се направи прихващане с тази сума от исканото обезщетение в съда и да се намали обезщетението за пострадалото лице на 1/2 , като пострадалата се лиши от много по-голямо по размер парично обещетение, нали? ЧИИ ИНТЕРЕСИ ЗАЩИТАВАШ ТИ? И си и нагъл, на всичко отгоре! Я си кажи- бил ли си член на бкп от средния ешелон в туризма/ балкантурист/?
  • 2 бг лайф

    14 2 Отговор
    Аве отвсякъде "Балкантурист" от бай Тошово време !?
    Добре, че някой извади записа иначе щеше да си остане само с жената с болките в ченето и страх в душата, шведа щеше да си е на свобода и в момента да е пиян в някое барче, всичко по морето щеше да е цветя и рози и правителството да е щастливо и доволно да потрива шкембе в някой скъп чуждестранен курорт !
  • 3 Той с ритници министърката с бухалки

    6 0 Отговор
    Както се разбира, тези хора не разбират, че са сгрешили сериозно. Щом ще помага, значи ще ходи да рита камериерките преди чужденците, а министърката ще ходи с бухалката и бой по главата. Това ли е им "визията" за туризма: българите роби, а гостите робовладелци?
  • 4 Ттттт

    4 1 Отговор
    Хахаааа.Тоя нещастник бил Донки Хот!!!!
  • 5 Ми-ау! :)

    6 0 Отговор
    НЕ, РАГИН!!! НЕ!

    ТИ НЕ СИ ДОН КИХОТ! ТИ СИ ТАРТЮФ!
    АКО ВЪОБЩЕ ЗНАЕШ ЗА КАКВО СТАВА ДУМА!!!

    ДО СЕГА СЕ ОПИТВАХ ДА СПАЗВАМ ПРИЛИЧИЕТО И ДОБРИЯ ТОН.
    ПИСНА МИ! ПИСНА МИ ОТ ТАРТЮФСКО И ИЗВЪРТАНЕ!
    ОТ ТАРТЮФСКО МЪЛЧАНИЕ, ОТ ТОВА, ДА НЕ СЕ ГОВОРИ ИСТИНАТА ЗА ТУРИЗМА В БЪЛГАРИЯ, "ЗА ДА НЕ СЕ ИЗЛАГАМЕ ПРЕД ЧУЖДЕНЦИТЕ!"

    А ТЯ Е СЛЕДНАТА (И ГОРЕЩО СЕ НАДЯВАМ ТЕЗИ РЕДОВЕ ДА ПРОЧЕТЕ И ГОСПОЖА МИНИСТЪРА, КЪМ КОЯТО ИЗПИТВАМ ДЪЛБОКО УВАЖЕНИЕ, ЧЕ ТИ ПОИСКА ОСТАВКАТА!):

    1. В България туризъм се прави от две категории хора:
    - Случайно попаднали там (на сезонен принцип) "парашутисти",
    - Тарикати, които са буферите, бушоните, ушите, очите на сивите кардинали - инвеститори и собственици.

    Първите - без професионални познания и умения - безработни, често пъти и малограмотни, но удобни, треперещи за сезонното си местенце и за бакшишчето...
    Вторите - копои, смятащи се за власт имащи, които " колят и бесят" и заплашват, че ако не се работи безропотно по 12 часа най-малкото, следва уволнение...

    Истината за туризма е, че в "туристическите" селища и градчета духът на гостоприемството отдавна е подменен от меркантилност!
    Продава се всичко: от кичозни сувенири до кичозна плът.
    Цените в магазините за подобни селища понякога достигат разлики в пъти в сравнение с нормалните пазарни цени - визирам продукти от ежедневна употреба и храна.
    Чалгата и кючеците изместват традициите и фолклора.
    Пиянските изстъпления на отбор юнаци създават усещане за несигурност
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 неканен

    1 1 Отговор
    Ти си един бай......
  • 8 име на гост

    0 1 Отговор
    другарю Рагин, тъп сте!!! Боядисаната ви главица не веднъж се е излагала кът за последно. Крайно време беше да си понесете последствията. Срам и позор за и без това унищоженото Българско море.
  • 9 Зелен учебник

    0 1 Отговор
    Тоя па,ако Рагин знаеше, кой е ТАРТЮФ,щеше да е преподавател вУНСС.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове