1 312 7

Полицейски ескорт за "София прайд"

Полицейски ескорт за "София прайд"
Мартин Христов

На 10 юни от 18.00 ч. в София е заявено провеждането на десетото ежегодно шествие „София Прайд 2017”. За същия ден са получени уведомителни писма за организирането на няколко протестни мероприятия на територията на столицата с начален час 17.00 - социална кампания под надслов „Да изчистим боклука от София” пред паметника на Съветската армия; митинг „За възраждане на семейните ценности” в близост до пилоните на Национален дворец на културата и митинг в подкрепа на предучилищното възпитание и подготовката на децата в неравностойно поведение пред сградата на Администрацията на Президента на бул. „Княз Ал. Дондуков” .

Преди, по време и след провеждането на тези прояви полицейски служители от СДВР, подпомагани от техни колеги от ГДНП, ще бъдат ангажирани в обезпечаването на сигурността, охраната на обществения ред и организацията на движение в града. На обявените сборни места ще бъдат изградени филтровъчни пунктове и буферни зони за участниците в обявените прояви . Съгласно българското законодателство в обособените зони няма да бъдат допускани лица, които са във видимо нетрезво състояние, маскирани или носещи забранени предмети и вещи /огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове/.

От съображения за сигурност шествието „София Прайд 2017г” ще бъде съпроводено от полицейски екипи по маршрута на движение.

При необходимост по направлението му поетапно ще бъде спирано и възстановявано движението по пътното платно.

Взети са всички необходими мерки за недопускане на инциденти и нарушения на обществения ред.
От СДВР призовават случайно преминаващи граждани в района на провеждането на парада и другите мероприятия да проявят необходимата толерантност и да спазват стриктно указанията на униформените.

София / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ИВО
  Отговор
  1 08:50  10.06.17
  ФЕДЕРОСЕН П.ТАМ ЛИ ЩЕ БЪДЕ ТА ЩЕ ИМА ЕСКОРТ.НАЙ-ОТПРЕД ДА ГО ИСТИПОДАТ.
 • 2 09:26  10.06.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • ......
  Отговор
  3 10:49  10.06.17
  К'ва държава бяхме, к'ва станахме, пфу...
 • Не понасям педерите и всякакви изврътеня
  Отговор
  4 11:18  10.06.17
  Какво да се прави трябва да се приемат евроГейските "ценности". Кой разреши този парад не е ли кметицата на София? А тя от кои е ? Хайде сега търпете си прайда, мрайда и не мрънкайте. Утре ГРОБ като нищо ще въведат закон всички софиянци да станете педери и хоп на прайда. Видя се кметицата какви ги свърши? Съобрази се с няколко педера, лизбетки, третополови и някакви извънземни, а значително по-голямата част от обществото и населението на София кучета ги яли. Педерите и всички останали покрай тях имат еднакви права, както и всички останали. Тогава, за какво се "борят"? Защо аз трябва да съм задължен да им гледам парадите? И тези паради, какво демонстрират, че шлайфането на подопашната част на гърба им е нещо нормално ли? Щом кметицата разрешава провеждането на този гей парад значи, че го приема за нещо нормално.

  Коментиран от #5

 • име на гост
  Отговор
  5 08:44  11.06.17

  До коментар #4 от "Не понасям педерите и всякакви изврътеня":

  Бе незнам за ГРОБ, ама в любимата ти столетница п...стията е най-концентрирана! По принцип не бях расист и нямах против обратните, ма в последно време нещата се промениха. Почнах да мразя мизерниците които държавата изхранва и облича с моите пари. Мразя и обратните дето нон-стоп ми се навират в лицето и все ми се сополивят, че са им нарушени правата. Мразя и селтаците дето ми превзеха града и смъкнаха заплатите. Мразя да мразя, но щом се налага .........!
 • ЦСКА ВЪВ В ГРУПА ВИНОВЕН Е ЛУПИ
  Отговор
  6 08:52  11.06.17
  Трябва да върнат казармата,2 год в бойно поделение някъде по границата,няма да си помислят и за парад!!!
 • Христо
  Отговор
  7 14:54  16.06.18
  благодария от толкова хора дойдоха... до година идват много пове4е , аз много се радвах на тази прайда тази година . Мерси на вси4ке.

Напиши коментар:


Публикувай