2 456 4

Румен Петков: Половината Средец има ключ от оградата

Политиците "със зоологически ентусиазъм" говорели за вдигане на заплатите в МВР... но само предизборно

Румен Петков: Половината Средец има ключ от оградата
Снимка: Ладислав Цветков, bTV
Венцислав Михайлов

Оградата по границата с Турция има „дупки” с десетки метри дължина, а даже местни хора имат ключове от порталните съоръжения. Това посочи в студиото на „Тази сутрин” по бТВ бившият вътрешен министър Румен Петков.

Той направи този коментар, след като депутатът Елена Йончева разгласи информация за нередности около оградата, а вицепремиерът Валери Симеонов я даде на прокурор за разкриване на държавна тайна. Междувременно ДАНС проверява твърдения, че фирми, свързани с националистическите партии, строят съоръжението при завишени цени.

Румен Петков припомни, че сам той преди 3 месеца е сигнализирал в социалните мрежи за сериозни проблеми с оградата в района на Средец. „Това не е спряно временно строителство, а оградно съоръжение, където съвършено нарочно са оставени 100-120 м. Местните хора знаят, че от там се трафикира всичко”, подчерта Петков.

На мястото имало камери и когато той бил там, дошъл патрул. В други случаи обаче не било така: „Половината от местните си държат ключове от катинарите на порталните съоръжения. Когато тези портали широко се отварят, от двете страни на границата услужливо няма патрули”.

По думите му някои от по-старите части на оградата са „Добре дошли”.

По думите му има „очевидна приемственост” в нередностите, вършени по времето на различни правителства и трябва ясно да се обясни защо съоръжението от двуредово е станало едноредово. „С националната сигурност компромиси, икономии и мизерности не трябва да се допускат”, подчерта политикът от АБВ.

Според него заканите за нови полицейски протести са нещо съвсем естествено. „От това, което прозвуча след КСНС, вътрешният министър вече е заложник, защото министърът на финансите заяви, че пари за заплати няма заложени – същият, който на следващия ден заяви, че има излишък от 1,6 млрд.”, коментира Румен Петков.

И допълни: „Цецо ли не обеща, Краси ли не обеща – всички им вдигаха заплатите с един зоологически ентусиазъм, сега тези момчета се чувстват употребени”.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Красимир Велчев-
  Отговор
  1 14:42  09.06.17
  По принцип на широката публика ,тези обобщени факти са ясни.По отношение на юридическата стъпка на господин Валери Симеонов спрямо г-жа Елена Йончева се сещам за един стар сръбски виц.И ,така разговарят се двама затворници,кой за какво е попаднал в затвора.Единият казва;Ами аз на едно събрание в завода казах че директорът
 • Красимир Велчев-
  Отговор
  2 14:54  09.06.17
  е некадърник и глупак.,,Добре де ,той заради тези думи те е уволнил.Но защо си в затвора.? ,,Ами бил съм издал държавна тайна!
 • Т.о.ш.и.б.и.я.н
  Отговор
  3 17:16  09.06.17
  Срещу хиляди евра на талибанин в мизерна бг нема врата или катанец дито нема да се отворят хахахах оградата се направи за да се откраднат едни милиони евра и да се покаже на европата че ето на видите ли правим сичко по силите си да ги възпираме хахаха и ние сме лоялни към европата хахаха
 • Кака Гинка
  Отговор
  4 03:11  10.06.17
  Кога ли не е имало предатели у нас,та и сега: за пари някои хорица са готови да напълнят държавата с чалми,без да им пука какво ще стане.А когато същите тези талибани почнат да колят и изнасилват роднините им, най-силно ще ревнат.Изобщо българинът си е дребен тарикат, спасява се поединично: "аз да се измъкна,да спечеля,пък м....а им на другите".А дали е възможно? С тоя начин на мислене сами се затриваме!

Напиши коментар:


Публикувай