857 2

Борисов: Вярвам във Валери Симеонов, ще се справи с етническите въпроси

Премиерът участва в първия си парламентарен контрол в това Народно събрание

Борисов: Вярвам във Валери Симеонов, ще се справи с етническите въпроси
Снимка: БТА
Константин Карагьозов

Бойко Борисов обясни защо е назначил Валери Симеонов за председател на Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси. Премиерът участва в първия си парламентарен контрол в това Народно събрание.

Той бе попитан от Антон Кутев (БСП) за някои спорни кадрови решения. „Червеният” депутат се възмути, че Симеонов ще ръководи съвета за етническа интеграция.

Бойко Борисов му отговори: „Г-н Симеонов - когато определяхме комисиите, той каза: „За четири години те са се събирали два пъти, аз ще направя всичко възможно да ги направя работещи”. И пое ангажимент пред мене, че той ще се справи с тази задача. И аз вярвам в него.”

Антон Кутев не остана доволен от отговора. Той обясни, че Валери Симеонов може и да се справя с някои неща, но не вижда как ще осигури етническата толерантност и разбирателството и започна да го цитира: „Тая пълничката бабичка нямате представа колко беше нагла. Тя е единствената, която нямаше намерение да се върне и си знаеше правата.”

Кутев се възмути: „Тази нагла бабичка си знае правата – вие представяте ли си докъде сме го докарали! И този човек с това изказване вие го правите… и сега се смеете, то е весело. Това нещо вие го правите председател на съвета за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси!”

Преди това Бойко Борисов обясни и за други спорни назначения, някои от които свързани с „Обединените патриоти” (ОП). Премиерът призна, че е имало сигнали срещу предложени кадри, но от ОП застанали твърдо зад тях. Това обаче не означавало, че отговорност носят само те.
Борисов увери, че назначенията не били на квотен принцип.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • бравос
  Отговор
  1 16:50  09.06.17
  Бойко вече на себе си не вярваш. С тези измислени патриоти ще се сринеш по-бързо и от заверата с реформаторите
 • неутрален
  Отговор
  2 21:35  11.06.17
  Тиквата си знае урока - Червената кукувица търкаля тикви пред парламента, даде и се власт и пост -министър на образованието, Янето го уволнява - направи си го съветник, Валерчо зяеше и него го направи вице и т.н. ТИКВОКА ТАКА ДЕЙСТВА - ЗАПУШВА УСТИТЕ НА ВСЕКИ ПО ТОЗИ НАЧИН И ВСИЧКО Е СПОКОЙНО, но НЕ И ЗА ХОРАТА. МОШЕНИЦИ. ПРОКЛЕТИ ДА СТЕ!!!!!!!!!!!!

Напиши коментар:


Публикувай