9 Юни, 2017 18:46 1 268 16

Президентът: Имаше намеса на Турция във вота

  • турция-
  • избори-
  • вот

Искам българите зад граница да гласуват, но това не трябва да става под строй

Президентът: Имаше намеса на Турция във вота - 1

Трябва да е ясно, че имаше намеса на Турция в последните парламентарни избори. Това заяви пред бТВ президентът Румен Радев.

Той припомни, че неслучайно след края на изборния ден е имало изгонени турски граждани от ДАНС.

Искам българите зад граница да гласуват, но това не трябва да става под строй, призова президентът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост 2

    11 4 Отговор
    Вместо само да го констатирате, ПОИСКАЙТЕ ИЗМЕНЕНИЕ НА ЗАКОНА ЗА БЪЛГАРСКОТО ГРАЖДАНСТВО И ОТМЯНА НА ДВОЙНОТО ГРАЖДАНСТВО С ТУРЦИЯ И РУСИЯ! На двойните българоруски и българотурски граждани да им се даде срок от 6 месеца, в който да решат кое свое гражданство искат да запазят и от кое да се откажат и след изтичането на този 6 месечен срок, да се откажат или от второто си гражданство, или от българското си гражданство. Докато не се промени закона, нищо няма да се промени и русия и турция ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТ да се месят в българските избори!

    Коментиран от #8

  • 2 дяда гошо

    13 2 Отговор
    А защо трябва да гласуват те живеят в странство при други условия Аз съм в страната си дишам нейния въздух страдам заедно с нея Защо чужденците трябва да опрледелят моя живот в моята държава аз се пека тук на огъня а не тия от Турция Англия или Сащ и всякакви други РОДООТСТЪПНИЦИ Ама те обичали България обичали но избягали

    Коментиран от #6

  • 3 помацу

    6 5 Отговор
    Повечето от изселниците имат имоти тук,плащат данъци,имат роднини половината от семейството са ту в България.Много патриотични изказвания,които не водят към нищо хубаво.Всички видяхме как патриотите"пазят"границата.
  • 4 Хасан

    2 2 Отговор
    То много в Бьлгария не отиват на сто мт да гласуват..
  • 5 Хасан

    2 8 Отговор
    Ограничаване на гражданские права води до фашизьм...да знаете...и това е руска пропаганда да се обвинява че Турция се меси...

    Коментиран от #7

  • 6 Хасан

    1 7 Отговор

    До коментар #2 от "дяда гошо":

    Дяди Гошо,"чужденците"изпращат повече пари отколкото ти произвеждаш...иди вид в смесените района селата-живнаха,строят се кьщи,дечица си идват при баба и дяди...
  • 7 гост 2

    7 0 Отговор

    До коментар #5 от "Хасан":

    Моля? Какви права ти се ограничават, че не разбрах? Къде е вписано, че задължително имаш право на двойно гражданство, а? Твоята турция що не допуска принципно двойно гражданство, а? Ами русия? Тя също не допуска двойно гражданство, Австрия- също! Що тогава не подадеш жалба в ЕСПЧ срещу тези държави- че ти нарушават човешките права с липсата на двойно гражданство, а?:) Много интересно си тълкувате правата, двойните граждани, но и дума не обелвате за ЗАДЪЛЖЕНИЯТА СИ към двете държави, на които сте граждани;)

    Коментиран от #13

  • 8 Ярослав Станчев

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "гост 2":

    На последните президентски избори от Русия са дошли около 500 гласа,а от Турция към 25000.За парламентарните не знам,но положението ще е подобно.В случая,дали ще се премахне двойното гражданство с Русия няма голямо значение,но с Турция е задължително да се премахне.Отделно е намесата на Турция в наши избори от години насам.В България етническа,проруска партия няма,но вече има 2 етнически партии с протурска насоченост,които за съжаление са фактор в управлението на държавата.
  • 9 БУЛДОЗЕРА

    2 1 Отговор
    Искам Турция наистина да помогне па тогава да видим резултатите. Сега всеки допуска, съмняват се, а не знаят че изселническите организации помагат, и преди и сега.
  • 10 Нострадамус

    1 6 Отговор
    Президентът или да доказва с факти, или е най обикновен манипулатор и лъжец. Не сериозна работа на база съмнение, да отправиш обвинение към съседна държава. Тези изрази могат само да влошат двустранните ни отношения, а не да се подобрят. Продължаваме с газовете май.
  • 11 Кака Гинка

    10 1 Отговор
    Всъщност двойното гражданство би трябвало изобщо да се премахне - така няма да има дискриминирани или облагодетелствани.Кой ли разумен човек иска постоянно живеещи в чужбина хора да определят кой да управлява нас,живеещите тук.А и отде се взема тая избирателна активност у "чужбинските българи",чак не е за вярване! Докато са тук, дето се казва - с пушка не можеш да ги накараш да гласуват,но щом отидат в странство изведнъж стават големи патриоти и хукват към урните,обикновено за да изберат най-вредните за България управници...
  • 12 ГЕРО

    0 3 Отговор
    Представете си на България и пречи двойното гражданство на някои хора. На става на въпрос за около сто хиляди гласове от Турция. В моето село около София му викат, на крива ракета космоса и пречи. ДРЪН ДРЪН ЯРИНА, ТИНТИРИ МОНТИРА, Я СЕ СТЕГНЕ ТЕ И ВЛЕЗТЕ В ЧАС. Махам китайският паша порт, задържат Българския, и пак гласувам. За всяко действие, има противодействие. Винаги ще се намери акта му. Хайде няма да ви изнасям безплатна лекция.
  • 13 Хасан

    1 4 Отговор

    До коментар #7 от "гост 2":

    Тогава да не забравяме че през 1989 година имаше депортация и етническо прочистване на някои района в страната от комунистическия режим...Това има исторически,международните,правни и други последствия...за да се предотврати това дьржавата призна правата на изселените граждждани ..в това чисо правото на собственост,правото на образование ,правото да избира и да бьде избран

    Коментиран от #16

  • 14 Хасан

    1 4 Отговор
    И ако изселниците са гласували за Цецка Цачева ,а среди това за Пьрванов значи ли че е имало влияние на Турция
  • 15 Дух

    2 0 Отговор
    Хасане, като гледам половината коментари са твои. Истината ли те жегна, или по-скоро vegna твоите работодатели Ердоганя и мечтите му за неосманизма. Основната част от парите в които влизат в българия от изсеlниците (т.е. хората които са предали своята родина, религия и род - потурчените и ислямизирани [ доброволно или насила] Българи), са прикритие за парите които вие плащате за да се кръщават децата с турски имена да се приема исляма и да се разрушава Българския дух и държава. Парите се дават от ислямски турски саудитски и всякакви други фондации, организации и т.н. Включително и твоята заплата. Дойде вреем на това да се сложи край. Българи събудете се. Да иззмете чуждите подлоги от България. Който не се смята за Българин - прав му път към анадола. Да не забравяме Кипър, Арменския геноцид, Българския геноцид, избиванетто на стотици хиляди кюрди, Косово, Босна, Ливан и много други. Извършени все от най-мирната, демократична и т.н според Хасан религия и държава. Ние и Македония сме следващите държави които са излямизират и ще бъдат разцепени и унищожени.
  • 16 наблюдател

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Хасан":

    Каква депортация,всички си тръгнаха доброволно с багажа си.И после голяма част се върнаха.Сега могат да ходят където си искат.
    Но това не важи за българите изгонени в началото на 20 век от Беломорска и Одринска Тракия както и от Мала Азия.На тях все още нищо не им е платено като обезщетение за заграбените от турците имоти и покъщнина.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове