3 831 6

Проверяват финансовото състояние на полицаите

Нови мерки срещу корупцията в МВР

Проверяват финансовото състояние на полицаите
Константин Карагьозов

Нови мерки срещу корупцията в МВР обяви директорът на "Вътрешна сигурност" в министерството старши комисар Румен Ганев. Тестове за лоялност и професионализъм ще определят как служителите на реда изпълняват задълженията си.

Ще има и засилени проверки върху финансовото състояние на полицаите и на имотните им декларации. Особен акцент ще се постави и върху разширяване на видеонаблюдението върху цялата граница, граничните пунктове и сектор "Пътна полиция". Мерките се обявяват след арестите на трима служители от Пловдив за грабеж на контрабандни цигари.

„Продължават действията процесуално-следствените, нека да изчакаме прокуратурата, считам, че в понеделник сигурно ще има по-точна информация за вас. Тези мерки, които говорих преди малко, трябва да влязат в сила, когато има независими проверки, постоянни, на финансовото състояние на определени групи служители, това ще подейства отрезвяващо върху техните желания да се поддават на такъв корупционен натиск”, заяви старши комисар Румен Ганев, директор дирекция "Вътрешна сигурност" - МВР.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Kilo
  Отговор
  1 13:36  10.06.17
  Да почнат от КАТ-София! Кенеф!
 • Справедливия
  Отговор
  2 13:40  10.06.17
  Моля ви намерете начин да бъдат наказани хора които правят измами с алоало в чужбина.Броят им надвишава повече от стотици хиляди.Правят удари по 20 или 30 хиляди евро.Това е за мен корупция.
 • Т.Живков
  Отговор
  3 22:35  10.06.17
  Не вярвам
 • Гост
  Отговор
  4 07:18  11.06.17
  Най лошото е че трябва да се борят сами срещу себеси. Корупцията се толерираше повече от 20 г. и много трудно ще се премахне ако не се започне от горе надолу.
 • Гого
  Отговор
  5 08:59  11.06.17
  А какво стана с финансовото състояние на Христо Бисеров кмета на Пазарджик и Хасково едно голямо нищо!
 • както и да е
  Отговор
  6 15:39  12.06.17
  Навярно който е с що-годе добро финансово състояние ще бъде разследван, а този който е зле - нама да му помогнат. Явно искат да кажат "Щом си полицай трябва да си беден и мизерстващ иначе ще те разследваме". Т.е. не идвайте да работите в МВР защото там трябва да сте бедни мизерници с ниски заплати и без право на допълнителен труд -иначе разследване- УРА УРА

Напиши коментар:


Публикувай