1 497 1

Сгащиха дилър на дрога в Пазарджишко

Задържаният пласирал синтетични канабиноиди - сравнително нов вид наркотици за пазара в региона

Сгащиха дилър на дрога в Пазарджишко
Снимка: Shutterstock
Константин Карагьозов

Дилър на синтетична дрога е задържан в хода на специализирана полицейска операция, проведена на територията на Пазарджишка област. Реализацията е на служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност” при ОДМВР-Пазарджик и е осъществена под наблюдението на прокуратурата.

Операцията е проведена след няколкомесечно разследване по установени множество случаи на млади мъже и жени, засечени с дози от т.н. синтетични канабиноиди - сравнително нов вид наркотици за пазара на дрога в региона.

Криминалистите влезли в дирите на основния дилър на синтетична дрога. Установили, че за разпространението на наркотика той е изградил мрежа от клиенти-дилъри, чрез които, освен в областния град, е разширил влиянието си в Септември, Стрелча, селата Симеоновец, Семчиново, Мало Конаре и Динката. Работел при пълна конспиративност и с висока степен на предпазливост.

Задържаният е В.А. (39г.), известен с прякора Вайдин. На пътя Пазарджик - Пловдив, в близост до разклона за село Говедаре, властите спрели за проверка лек автомобил Audi, управляван от 27-годишен негов съсед. В колата пътувал и въпросният Вайдин, у когото при личния обиск били намерени и иззети над 30 грама от синтетичната дрога - достатъчни за изготвянето на между 300 и 500 дози за улично разпространение.

В.А. бил задържан първоначално за срок от 24 часа, а с постановление на прокуратурата срокът на ареста му е удължен с още 72 часа. По случая е образувано полицейско производство, работата по което продължава под наблюдението на прокуратурата.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Гошо
    Отговор
    1 21:00  10.06.17
    Канабиноидите наркотик ли са? В организма на всеки човек ги има. Дори лекуват рак....

Напиши коментар:


Публикувай