1 282 5

Шестима даяджии с обвинения

Те са обвинени в корупция

Шестима даяджии с обвинения
Снимка: Shutterstock
Константин Карагьозов

Шестима служители от Агенция "Автомобилна администрация" получиха обвинения за корупция, съобщи Нова телевизия".

И шестимата са сред задържаните на 7 юни вечерта при операцията в ДАИ - София срещу продажбата на шофьорски книжки. Става въпрос за Емил Михайлов, Венцислав Георгиев, Николай Стоилов, Георги Младенов, Атанас Тодоров и Данчо Драганов.

Всички те са били изпитващи и са обвинени за участие в организирана престъпна група.

На 7-ми и 8-ми юни бяха задържани общо 14 души - двама от тях са собственици на автошколи, а останалите са служители на ДАИ. Сигналът за корупционната схема е получен в ГДБОП на 16 май тази година, но периодът, който се разследва, е от началото на миналата година.

Според предоставената от прокуратурата информация схемата е обхващала изпитите за кормуване. Автошколите, заедно с техни хора в ДАИ, са плащали, за да се нагласи предварително жребият кой ще води изпита. Целта е била това да правят инструктори, с които резултатът да може да се манипулира.

ГДБОП и спецпрокуратурата са открили над 116 хиляди лева в различни валути, скрити на различни места. Сумите, които неопитните шофьори са давали под масата, са между 50 и 100 лева.

След акцията в ДАИ провеждането на шофьорски изпити в София бе прекратено.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Тираджия
  Отговор
  1 20:58  10.06.17
  Вред да ги закопчаят
 • azzzzz
  Отговор
  2 21:10  10.06.17
  това племе дай.тия всички доедин са за арест.
 • До джурналисто
  Отговор
  3 23:59  10.06.17
  ДАИджии, неразумни юроде.
 • Дядо поп
  Отговор
  4 08:12  11.06.17
  На следващите избори ще гласувам за този,който обещае да разтури ДАИ. ДАИ го създаде Тодор Живков и след няколко години,като видя,че е паразит го закри.Възкресението му бе осъществе- но от бившия комунист Иван Костов,който назначи послед- ния даяджиа от тошово време Вилхем Краус за началник.
 • СтарТИРаджия
  Отговор
  5 12:07  11.06.17
  Моля държавата - спрете да ни харчите парите по това недоразумение ДАИ! Това нещо не работи, както в останалата част на ЕС! Пълни некадърници-връзкари! Служителите им са толкова неуки, че дори нямат елементарно държане към проверяваните. Абсолютни технически неграмотници са. Да не Ви казвам и какъв процент от актовете им падат в съда! Защото са много умни. Изпълнението на задълженията им "на терен", по съществуващия приом е меко казано опасен, за живота и здравето на тях самите, и на пътуващите! От некадърници на държавна хранилка, какво друго можеш да очакваш, ако не корупционни практики?! Изпратете поне хора с подходящо образование, да речем в Унгария, че е по-близо, да видят как работи тази служба там. Професионално! Да научат как се организира спирането за проверка на автобуси и камиони безопасно за движението - пак ще е полза!

Напиши коментар:


Публикувай