914 2

Румен Гечев: Управата на БНБ проспа КТБ, а ГЕРБ я преизбра

Всички, освен БСП, подкрепиха предложението на БНБ за банкова ваканция, категоричен е депутатът

Румен Гечев: Управата на БНБ проспа КТБ, а ГЕРБ я преизбра
Стопкадър: bTV
Константин Карагьозов

„Факт е, че ГЕРБ преизбраха управата на банката, която проспа КТБ”. Това заяви народният представител от „БСП за България” проф. Румен Гечев по bTV. Професорът по икономика бе категоричен, че трябва да бъдат разсекретени стенограмите, за да може обществото да види какво е поведението на БНБ. „Навсякъде се разсекретвяват грами, след като мине определен период. Подобни практики има и в Англия, и в САЩ, където са били отворени стенограмите на централната банка на щатите, която обслужва 70% от световната доларова търговия”, даде пример с други държави проф. Румен Гечев.

„Втората стенограма от втората среща при президента също трябва да бъде декласифицирана”, посочи Гечев. Той обясни, че когато се отвори стенограмата от ключовото заседание на БНБ, ще се види, че всички, освен БСП, подкрепят предложението на централната банка за банкова ваканция.

Случаят с КТБ е политическо инженерство

Румен Гечев подчерта, че от стенограмите ще стане ясно нещо много важно. „Нагнетява се обстановката и се прави извънредна среща в БНБ. След това се правят две срещи при президента. Накрая ще излезе наяве, че нагнетяването на напрежението е било изкуствено. Защото се оказва, че нямаме нужда от банкова ваканция, нямаше нужда от извънредно законодателство, защото след срещите при президента, не сме променили нищо в законите. Следователно това е един изкуствен проблем, от което следва, че някой е искал да раздуха случая с КТБ за политическо инженерство”, заключи проф. Гечев.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 5555
  Отговор
  1 10:12  12.06.17
  Всъщност шефа на БНБ Иван Искров е избран с почти 200 гласа "за" и само един против, тоест БСП масово са го подкрепили.
 • Мърши
  Отговор
  2 08:44  13.06.17
  От политическите игрички на БСП, ДПС и ГЕРБ потърпевши сме ние обикновените данъкоплатци, защото именно ние платихме дупката от 4.2 млрд лева, която Цветан Василев остави след фалита на пирамидата КТБ. А осъдени за тази нагла кражба няма, дори Василев продължава да се разхожда на свобода.

Напиши коментар:


Публикувай